מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ברכיים, דלקת? בצקת? שחיקה בסחוסיואב01/03/2010
שלום,
אני בן 21.
לפני שלושה שבועות בזמן נסיעה על אופניים ביום קר פתאום הרגשיתי שהברך הימנית נתקעה לה, היה ממש קשה להחזיר אותה חזרה בלי שיכאב.
שמתי לב בחלק כזה או אחר של היום אם אני מקפל את הרגל מתחת לזוית מסוימת קורה שוב אותו הדבר.
יומיים אח כך התחילו לי כאבים עזים בברכך שמאל שמתחזקים עם מאמץ והליכה ללא קשר רב לזוית הברך.
זה הלך והחמיר.
לפני שבועיים הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת ונתן לי מרשם לאטופן (אנטי דלקתי) לחמישה ימים 600 גרם כדור אחד בכל יום, הוא נתן לי גם לקנות תומכי ברך.
התומכים עזרו לי מאוד והגעתי למצב שאני לא יכול ללכת בלעדיהם, לילה אחד לא יכולתי גם לישון בלעדי התומך השמלאי.
אחרי חמישה ימים שום דבר לא השתנה, עדיין כאבים עזים בסוף היום בערב בעיקר בברך השמאלית.
הגעתי אליו שוב, והוא נתן לי מרשם לארקוקסיה (אנטי דלקתי) ל10 ימים 90 גרם כדור ביום.
הגעתי אליו אחרי התקופה הזאת ושום דבר לא השתנה חוץ משהברך הימנית שלי כואבת יותר (אני מרגיש שמשהו זז בפנים בהליכה), עשיתי רנטגן והוא אמר לי שבברך אחת העצמות האופקיות קרובות אחת לשנייה יותר מבברך השנייה. הוא אמר שזה ישתחרר עם הזמן ולתת לזה כמה חודשים. נתן לי מרשם למשחה נגד בצקת אקסיפן. אני מפחד שזה רק הולך ומחמיר ואני לא יודע מה לעשות אם זה. מה אתם חושבים? זה נשמע לכם הגיוני? אולי לנסות ללכת לאורטופד אחר?
אולי כדאי לעשות MRI?
איך אני יודע אם יש לי שחיקה בסחוס?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה, והוא גם אמר ש
יואב01/03/2010הפיקה שלי יוצאת מהמסלול שלה ולכן הכאבים (לפני שעשיתי את הצילום)
מהצילום עצמו הוא לא הסיק הרבה חוץ מעניין שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ02/03/2010כדאי לעשות MRI ברך.
רצוי לא להזניח את ביצוע הבדיקה, היות וברך שננעלת כמו אצלך, יש לטפל בה במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נותנים לי לעשות MRI אלא מיפוי עצ
יואב03/03/2010מיפוי עצמות.
זה גם יכול להראות?
להתעקש לקבל MRI?
הברך הימנית שננעלת זה קורה כבר רק לעיתים רחוקות.
הבעיה המרכזית היא הברך השמאלית ששם כואב מתחת לפיקה.
הייתי אתמול באיכילוב אחרי מיון והאורתופד שם נתן לי את ההמלצה למיפוי עצמות ופיזיותרפיה ביחד עם המשך טיפול אנטי דלקתי. הוא בניגוד לאורתופד הקודם לא מצא כלום ברנטגן.
מסתבר שהexipan gel שרשמו לי הוא בכלל לא נגד בצקת אלא נגד דלקת. לקחת אותו או שעדיף לחזור לקחת etopan למרות שלא כל כך עזר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ07/03/2010בדיקת מיפוי תוכל להדגים את 2 הברכיים, לעומת בדיקת MRI שבכל פעם תדגים רק ברך אחת.
ה- GEL הינו תרופה חיצונית, בעוד שהאטופן הינה תרופה המשפיעה על כל הרקמות, ופעולתה חזקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?