קרע מלא ברצועה acl

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע מלא ברצועה acl
    מיכאל
    10/04/2010

שלום רב,
    אני בן 41 וסובל כבר הרבה שנים מכעבים בברכיים. לאחרונה ניסיתי לשחק בכדורגל - אך לאחר ריצה כ10 מ' נפלתי מכעבים בברך שמאל. (קצת איסטוריה-לפני זה בעיה דומה הייתה לי בהחלקה לקרח ופעם לאחר ירידה מסולם שמתי רגל לא נכון והבדתי הכרה לרגע). לפני כמה שנים עשיתי בדיקת איזוטופים ורופה הבחין בבעיית מיניסקוס אז דיברנו על ניתוח ופיזיאוטרפיה - בחרתי בפיזיאוטרפיה ושכחתי לכמה שנים על בעיה זה - היו מידי פעם כעבים -אך הם לא כעבי שיניים ואפשר לחיות עם זה....
    אתמול ביקרתי את האורטופד לאחר בדיקת MRI, מתברר שיש קרע מלא לרצועת ACL. הרופה מאוד ממליץ על ניתוח, אך אני רוצה לדעת במה זה כרוך מבחינת זמן וסיכויי הצלחה:
    1. לפני חודש התקבלתי לתפקיד חשוב(מנהל פרוייקטים גדולים בבניה) בחברה חדשה ולא יודע לכמה זמן אני חייב להתנתק מעבודה.
    2. במידה ונחליט ללכת על ניתוח מהו בדרך כלל מועד הניתוח בפועל - העם יש תור\זמן מסויים להמתנה?
    3. אני חבר ב"מכבי זהב" - העם לפנות לרופאים פרטיים או ניתן לסמוך על רופאים במכבי?
    בתודה כבוד רב,
    מיכאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע מלא ברצועה acl

הוספת תגובה

• מיכאל

ד``ר אליהו ליברטי
    10/04/2010

1. אם העבודה שלך רק במשרד תוכל לחזור אחרי כ10-14 יום אך עדיין עם כאבים והגבלות
    2. אם אתה צריך גם להסתובב באתרי הבנייה, תצטרך לפחות 4-6 שבועות.
    3. תהליך ההחלמה המלא הוא כחצי שנה.
    4. תוכל לפנות לרופאי מכבי ללא בעיה.
    5. זמן ההמתנה בבית חולים ציבורי 3-6 חודשים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו