מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה סבוכה- אורתופדי או ראומטולוגי?מיכל14/05/2010
לדר' שלום
אני בת 29, כבר שנים שאני סובלת ממיחושים שבאים והולכים- כאבים בבטן, חולשה, כאבים בגפיים שמשתקים אותי למספר ימים ... עברתי הרבה מאוד בדיקות (כולל בדיקות של נוגדנים ראומטולוגים) ובסוף הוכרז כי האבחנה פיברומיאלגיה. הבעיה היא שבשנה האחרונה צץ משהו חדש-
לפני שנה בדיוק נתקפתי כאבים איומים בברך שמאל. לא יכולתי לעמוד על הברך כמה ימים. הברך לא הייתה נפוחה, נראתה רגיל לחלוטין, תמונת הדם הייתה עליה במדדי הדלקת, גם הייתי עם חום של 38. אורתופד במיון בדק אותי וטען כי קרעתי את המניסקוס הלטרלי השמאלי (אני לא ספורטאית ואפילו לא מתקרבת לכך). שבועיים אחרי כן, ללא טיפול, התהלכתי כרגיל כאילו דבר לא קרה. כשנה אחרי אותו מקרה, החלו שוב כאבים בברך, הפעם הברך הימנית, וכרגיל אני משותקת ולא מסוגלת ללכת. הברך נראית נורמלית, לא חטפתי שום מכה ולא עשיתי שום דבר מיוחד, תמונת הדם מראה ESR גבוה אבל לא מעבר לכך. אורתופד כללי טוען שקרעתי את המניסקוס הלטרלי הימני.
לאחר יעוץ עם 2 אורתופדים מומחים לברכיים 2 האורתופדים אומרים שהמפרק נקי ומדובר בבעיה ממקור שרירי ויש לברר אצל ראומטולוג (לא בוצעו אף בדיקות מעבר לצילום רנטגן). חשבתי שהויה דולורזה נגמרה, הגעתי לראומטולוג, הוא בודק ואומר שהבעיה לדעתו נעוצה בפטלה שממוקמת גבוה מדי, השרירים של הקוואדריספס חלשים וזה גורם לדלקות אקראיות בברכיים. אומר לי לחזור לאורתופד. כשאמרתי שאורתופד ברך שלל בעיית ברכיים מכל וכל הוא סינן קללה.
ועכשיו- מה עלי לעשות? מי צודק? למי לפנות?!
אודה לכם מאוד אם תוכלו להכווין אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר אליהו ליברטי16/05/2010הי מיכל, כמומחה לברכיים אני יכול "להבין את הראש" של מומחי הברכיים שבדקו אותך. השאלה המרכזית שהאורטופד שואל את עצמו היא האם מדובר כאן בגורם מכני הניתן לתיקון על ידי ניתוח. אם התשובה שלילית כמו במקרה שלך אז הטיפול נשאר במה שאנו מכנים לפעמים "אורטופדיה קרה" כלאמר - תרופות, זריקות, פיסיוטרפיה, עזרים אורטופדים ולפעמים רפואה משלימה. אלה הכלים העקריים של האורטופדיה הלא ניתוחית. גם הראומטולוג משתמש בתרופות אך לאחר שהוא מזהה תבנית של מחלה המאימה לאחת ממחלות הפרקים. אם הראומטולוג אינו מזהה התלקחות או החרפה של מחלת פרקים מוכרת לו אז הטיפול חוזר לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?