מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת פיקהרונה14/06/2010
אני בת 23 וסובלת מפריקות פיקה חוזרות ונשנות ברגל שמאל. עד גיל 18 עברתי כ-5 פריקות אך ללא נזק משמעותי והשיקום היה לאחר מס בודד של ימים. לפני כחודש וחצי פרקתי את פיקה בפעם ה6 ומאז אני צולעת בדריכה ניכרת, איני מסוגלת להפעיל משקל על הרגל, יש לי חוסר יישור של כ-30 מעלות בעת הרמת הרגל ואין אני מצליחה לשפר את מנגון היישור, בנוסף אני מאוד מתקשה בעלייה ובירידה במדרגות מכיון שאני מצליחה לדרוך על רגל שמאל בכיפוף. הנפיחות בברך אינה ירדה ואינני מרגישה הקלה בכאב מסביב לפיקה. להלן פענוח של צילום MRI:
1. בצקת מוח עצם ב-lfc
2. מבנה תקין של המינסקוס המדיאלי
3. מבנה תקין של המינסקוס הלטראלי
4. מבנה תקין של הMCL,LCL
5. מבנה תקין של הACL, PCL
6.גיד הקוודריצפס תקינים. שינויים דלקתיים מסביב לגיד פטלארי פרוקסמלי.
7.סחוס הפטלו- פמורלי שמור.
8. מבנה תקין של הגומה הפופליטאלית.
9. כמות רגילה של נוזל סינוביאלי תוך מיפרקי ובבורסה הסופרה פטלרית.
לסיכום: 1. קונוטוזיה של LFC
2. קרע של הרטינקולום פטלארי מדיאלי.
3. שינויים דלקתיים קלים בגיד פטלארי.
התחלתי בפיזוטרפיה לחיזוק השריר הארבע ראשי אך אינני מרגישה שיפור אנא עזרתכם במה ניתן לעשות כדי להקל על מבצי ולו במעט , המצב הנוכחי משרה עליי סבל רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד``ר אליהו ליברטי15/06/2010הרטינקלום המדיאלי הקרוע, כפי שנראה בבדיקת ה- MRI היא הרקמה שאמורה למנוע מהפיקה לפרוק לכוןן חיצוני - לטרלי. לאור הסבל שלך וההיסטורה מומלץ שתעברי בהקדם ניתוח לתפירת הרטינקולום. לדעתי באמצעים אחרים זה לא ילך וכל פריקה רק מגדילה את הנזק, אז מוטב לנתח בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה- שאלה
רונה15/06/2010תודה דוקטור על תגובתך, רציתי לשאול אם כן מה הם סיכויי ההצלחה של ניתוח זה ומה משך ההחלמה המשוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/06/2010לדעתי, תפירת רטינקולום בלבד לא תעזור, ויש צורך לשחזר רצועה נוספת, שגם היא מעגנת את הפיקה למקומה הנכון. אחרת, תמשיכי לפרוק את הפיקה למרות הניתוח.
לאחר ניתוח של שחזור הרצועה הנוספת, החזרה לפעילות היא תוך 6 שבועות, שגם במהלכן ניתן ללכת על הרגל, וסיכויי ההחלמה הינם גבוהים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ד``ר אליהו ליברטי16/06/2010בהמשך לתשובתה של ד"ר הורוביץ. אינני חושב שצריך לבלבל אותך עם תיאור שיטות ניתוחיות שנות. אני גם לא חושב שאפשר להמליץ על סוג מסויים של ניתוח בלי לבדוק אותך. כל ספר אורטופדיה מתאר שיטות רבות לתיקון הבעייה. השיטה המתאימה לך ביותר תבחר רק אחרי בדיקה שלך ובחינת צילומים שלך. לא לכולם מתאים אותו ניתוח. המסר העיקרי שאני מנסה להעביר לך. הוא שהפתרון הוא פתרון ניתוחי ולא אחר. סוג הניתוח ייקבע אחר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה שאלה נוספת:)
רונה17/06/2010האם כדאי להמשיך בפיזוטרפיה ובתרגול של השריר הארבע ראשי? כי למרות המלצת הרופאים בצרגול השריר אינני מרגישה שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ד``ר סוזנה הורוביץ18/06/2010בפריקות חוזרות של פיקה קיים קושי רב לחזק את השריר הארבע ראשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה-אנא תשובתכם:)
רונה28/06/2010הייתי אצל אורטופד מנתח שהציע לי ניתוח לשחזור MPFL האם ידוע לכם על השיטה הניתוחית הזאת ועל סיכויי ההצלחה והסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?