דלקת כרונית בגידי הפיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת כרונית בגידי הפיקה
    פנחס
    19/08/2010

יש לי בעיה בברכיים מזה כ-9 שנים שמתבטאת בכך שאני לא יכול ללכת/לעמוד/לשבת/לרוץ/לקפוץ לזמן ממושך והמצב היחידי בו אני לא מעצים את הכאב ובו הכאב "נרגע" הוא בשכיבה עם רגליים ישרות.

האורתופד שאני מטופל אצלו בשנתיים האחרונות קבע כי יש לי דלקת כרונית בגידי הפיקה בברכיים.

לפני שהתחלתי את הטיפול אצל אותו אורתופד קבעו שני אורתופדים אחרים כי יש לי שחיקת סחוס, אך לאור הממצאים של מיפוי העצמות שעשיתי (בהם לא היה גילוי של בעיה כלשהי בברך) הגיע האורתופד למסקנה שהבעיה היא דלקת כרונית בגידי הפיקה בברכיים.

כבר כמה שנים שאני עושה פיזיותרפיה בכמה מקומות שונים וכמה טיפולים שונים כולל טיפול בנעלי APOS אך שום טיפול שעשיתי לא מקל על הכאב והכאב רק מחמיר עם הזמן...

לאחרונה אני עושה פיזיותרפיה בשיטת Biofeedback עם חיבור למכשיר EMG כדי שאוכל לראות את פעילות השרירים ברגל מכיוון שההבחנה האחרונה היא שהשרירים ברגל עובדים הפוך - תזמון השרירים בארבע ראשי שלי הוא לא נכון, השריר שאמור להתחיל את הפעולה עובד אחרון והשריר שאמור להיכנס לפעולה אחרון פועל ראשון. במשך כמעט חודשיים אני מטופל בפיזיותרפיה ואין שום שינוי במצב הכאבים אך אני יכול לראות על מסך ה-EMG שהשרירים עובדים בסדר הנכון!

חוץ מפיזיותרפיה קיבלתי לברך זריקת פרולוטרפיה שלא הטיבה עם מצבי ואפילו עשתה אותו גרוע יותר. באותו יום שקיבלתי את הזריקה לא הצלחתי לעמוד או לדרוך על הרגל ובמשך כמה ימים שכבתי במיטה בלי יכולת לבצע כל פעולה עם הרגל.

כדי לשכך אפילו במעט את הכאבים ניסיתי משככי כאבים שונים כגון: אקמול, אדוויל, אופטלגין, קודאין ואתופאן אבל אף אחד מהם לא עזר ולא שיכך את הכאב מה שגם הטיפול בהם מזיק לגוף ולאחר ניסיונות בודדים בהם העדפתי שלא להשתמש בהם.

בזמן האחרון אני מנסה למצוא תבנית של הכאב אבל אני לא מצליח להגיע לשום מסקנה מכיוון שיש ימים בהם אני מסוגל ללכת כמה שעות רצוף בלי להרגיש כאב ומצד שני, יש ימים בהם אני הולך 5 דקות ולאחר מכן אני זקוק לשכיבה של שעתיים כדי שלא יכאבו הרגליים (זו רק דוגמה אחת מיני רבות שהכאב הוא לא תבניתי, לפחות לפי מה שהפיזיותרפיסטית ואני חושבים).

השאלות שלי הן:

האם קיים טיפול נוסף שלא ניסיתי שמוכר לכם ויכול לעזור במצב?

האם לאור כל הממצאים הבעיה היא באמת בברכיים ולא נובעת ממקור אחר (למשל: עצבים)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת כרונית בגידי הפיקה

הוספת תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    22/08/2010

1. נראה שקיבלת את כל הטיפולים האפשריים, ויהיה עליך ללמוד לחיות עם המגבלה שקיימת.
    2. בכל בעיה גופנית יכול להיות גם מרכיב נפשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פנחס
    22/08/2010

תודה על התגובה אבל אני לא מבין אותה.
    אני מבין את המשפט כמשפט אבל אני לא מבין את המהות שלו: אני חייל משוחרר בן 21 (השתחררתי מהצבא בגלל הבעיה כי אני לא יכול לתפקד) אני לא מסוגל לעבוד כל היום כיוון שכואב לי, יש מקומות עבודה שלא קיבלו אותי מהסיבה שהם לא רוצים לפגוע בי יותר ולכן אני לא מספר על הבעיה למעסיקים שאני עובד אצלם כרגע, אבל כל לילה במיוחד כשאני מסיים לעבוד, הדרך הביתה מלווה בכאבים לא נורמליים ואני מתהפך במיטה במשך כמה שעות עד שאני מצליח להירדם למרות העייפות שמצטברת כל היום במיוחד אחרי העבודה!
    אמנם ככל שאני מעסיק את עצמי בדברים אחרים הכאב פחות מורגש כי הראש לא חושב על הכאב, אבל ברגע שיש לי זמן "פנוי" כשאני בעבודה או בכל מקום אחר הכאב מקבל "חיזוק" שלפעמים גם גורם לרעידות ברגלים וקליקים שלא נפסקים בברך.
    אני יודע ומבין שכיסיתי את רוב הטיפולים האפשריים אבל אני בטוח שיש טיפולים שלא ניסיתי כמו רפואה אלטרנטיבית הכוללת דיקור ובעצם פניתי אליכם כדי שתוכלו לתת לי דרך חשיבה אחרת ושונה מזו שמציע לי כיום האורתופד.
    כמו שכבר אמרתיאני בן 21 וכרגע השתחררתי מהצבא, עוד לא הספקתי לעשות שום דבר בחיים ואני מקווה שיש לי עוד דרך ארוכה עד שאגיע לסוף ולכן אני לא מוכן לוותר ולהסתפק בתשובה שאומרת לי לחיות עם הכאב כי זה פשוט לא הגיוני! אני לא מסוגל לתפקד כמו בן אדם, אני לא יכול לעבוד בעבודה נורמלית ואיפה אפשר למצוא את המעסיק שמוכן להעסיק עובד שלא יכול לעמוד מצד אחד ולא יכול לשבת מצד שני? עובד שפתאום מודיע שהוא לא יכול להגיע לעבודה במשך שבוע כי הוא לא יכול להזיז את הרגליים? איפה יש עבודה שמתבצעת בשכיבה? כי זאת העבודה שמתאפשרת לי כרגע!
    האם את באמת חושבת שהפתרון בשבילי הוא להשלים עם המצב ולעבוד בעבודות מזדמנות? לא לטייל בעולם? לא לצאת מהבית עם חברים? אלא לשכב כל היום ולחיות על חשבון ההורים?
    אני לא מוכן לקבל את העובדה שהכאב שלי לא יכול לעבור ושבבעיה שלי אין טיפול!

האם יש מקום לתת לרפואה אלטרנטיבית מקום כדי לטפל בבעיה?
    האם עלי לפנות למקור אחר לבעיה כגון בעיה נוירולוגית או הקרנה ממקום אחר בגוף?
    בזמן האחרון הרבה אנשים מציעים לי לפנות למרפאת כאב, האם טיפול כזה רק מעביר את הכאב לזמן קצר או לצמיתות?

התגובה שלי אמנם נראית עצבנית אבל אני פשוט רועד מהתשובה שקיבלתי ממך כי אני לא מוכן להשלים עם המצב הזה.
    אני רוצה להודות לך שוב על התגובה הראשונה ואני מקווה שתביני אותי ואת המצב ואולי תוכלי לייעץ לי משהו אחר שלא אמרו לי עד עכשיו.

תודה רבה ויום טוב :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו