כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    נועם
    20/12/2010

שלום,

בת 26, הייתי פעילה גופנית (ריצה של 30 דק 3 פעמים בשבוע, טיולים),

לפני כ-10 חודשים החלו כאבים בשתי הברכיים. בתחילה היה כאב חמור מאד. 2 אורטופדים אבחנו כונדרומלציה פטלה. הסיבה אינה ברורה, יש גמישות קלה אך לא משמעותית. נוגדי דלקת נון-סטרואידלים (אתופן) לא עזרו.

בעקבות הדרכת פזיוטרפיסטית התחלתי בתרגילים שונים לחיזוק שרירי הירך. לאחר מספר חודשים היה שיפור, אבל מזה 7 חודשים המצב לא משתנה:

כל עוד אני נמנעת מהליכה (אפילו 10 דקות!) וירידה במדרגות אין כאבים. אם אני חורגת מכך יש כאב. אני מתמידה בביצוע תרגילי החיזוק.

אני מאד מתגעגעת לפעילות של ריצה/הליכה וגם לטיולים.

שאלותי:

1- האם המצב צפוי לחלוף? תוך כמה זמן? לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה זו מאף מקור.

2- מה עליי לעשות כדי לשפר את המצב?

תודה, יש לי קצת רקע רפואי, אז אפשר להסביר בהרחבה אם יש צורך ;)

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/12/2010

הסבות לכונדרומלציה של הפיקה רבות ובחלקן לא לגמרי ברורות או ניתנות לאבחון. דבר אחד ברור. זו בעיה נודניקית הדורשת הרבה השקעה והתמדה כדי להפטר ממנה. עוד ברור שריצה, ספורט אירובי, מסעות הכוללים ירידה במדרונות תלולים, מכשירי דחיקה ומדרגה בחדר כושר, כל אלה רק מחמירים את הבעייה ורצוי להמנע מהם, אם אפשר לחלוטין. מה כן. שחיית חתירה. חיזוק ארבע ראשי ללא מאמצי סקואט עמוקים יביאו לשיפור. יש צורך להתמיד בתרגילים המתקנים ולהימנע מהמזיקים לאורך זמן. נדיר שמוצדק להציע ניתוחים לתיקון הבעייה אך גם זה קיים במקרים של סטייה נכרת של הפטלה מנתיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

נועם
    21/12/2010

מה לגבי הליכה (לא במדרון)?
    ואופניים?

אני נורא מתגעגעת לפעילות לב ריאה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/12/2010

אופניים והליכה לא במאמץ גבוה עוד איכשהו סביר. טוב זה לא יעשה לברכיים אך אולי הנזק הקטן שווה את הרווח. שחיית חתירה היא פעילות פנטסטית גם לברכיים וגם לסבולת לב ריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

נועם
    21/12/2010

איני יודעת לשחות חתירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו