שחזור רצועה צולבת בברך עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחזור רצועה צולבת בברך עזרה
    אבי
    02/01/2011

שלום אני בן 23 וחצי לפני 3 שנים סובבתי את הברך במשחק כדורסל נשלחתי לMRI וגילו לי קרע ברצועה הצולבת סבלתי מאז ועד היום בעוד מספר אירועי קריסת הברך ובריחה שלה.
    אני רוצה בחודשים הקרובים לעבור ת'ניתוח לשחזור הרצועה מה אחוזי ההצלחה בניתוח זה? האם אחרי הניתוח מותר לדרוך על הרגל או שצריך קביים?
    אני יודע שאסור לתת המלצות על רופאים פה בפורום אבל בכל זאת הבנתי שדוקטור נירנרבג ברמבם עוסק בניתוח זה וגם דוקטור קאופמן בזיל מבית חולים העמק עוסק בזה האם הם נחשבים מומחים בתחום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת בברך עזרה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    02/01/2011

אני מכיר לפחות 50 אורטופדים בארץ המבצעים ניתוח זה וכולם מומחים כולל הרופאים שציינת. בידיו של מנתח מנוסה אחוזי ההצלחה מאד גבוהים. זה נחשב לניתוח טוב ומומלץ במקרה כמו שלך. עם זאת, עלייך לזכור שרצועה משוחזרת היא אף פעם לא כמו הרצועה המקורית. לא מומלץ לבעלי רצועות מושתלןת לחזור לספורט אגרסיבי תחרותי, למרות שרבים מהמנותחים חוזרים לעסוקים כאלה. ייתכן שאחרי הניתוח תזדקקי לקביים למספר ימים ואולי מעט יותר, בעיקר בשל הכאבים וחשש לקריסת הברך בגלל הכאבים. מותר לדרוך מלא כבר למחרת הניתוח. אחרי הניתוח יש רק תחבושת על הרגל. לא גבס. כל האמור הוא בתנאי שלא היה שום סבוך בניתוח או לאחריו, ברוב המקרים זה כך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו