אתרוסקופיה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתרוסקופיה חוזרת
    פלוני
    12/01/2011

בן 22, לפני כשנה, עברתי ניתוח ארתרוסקפי בעבקות קרע במיניסקוס מדיאלי דיסקואיד, כתוצאה מסיבוב של הברך במהלך תרגיל צבאי.

לאחר הניתוח-כחודש וחצי נעזרתי בקביים, ומספר חודשים צלעתי.

לאחר שלא היתה התקדמות משביעת רצון בפזיותרפיה, נבדקתי שוב ע"י אורטופד ברך שחשד כי יש לי קרע שאריתי במניסקוס ושלח אותי לבצע MRI (הוא אמר שיש סיכוי שלא יראו ב-MRI במדוייק מכיוון שהמפרק לאחר ניתוח וקשה עוד יותר לראות מה קורה).

בכל מקרה תוצאות ה-MRI לא שללו קרע שאריתי/נוסף במניסקוס, וכן נראה כי חלו שינויים ניוונים קלים במפרק המדיאלי, כמו כן יש בעיה עם הפיקה, גם במהלך הבדיקה ידנית כאב לי בקדמת הפיקה ,וגם ב-MRI המפענח אעלה מספר אפשרויות למה שקורה שם-שבר חלקי/שרידי AVN וכדומה).

האורטופד החליט כי צריך לבצע ניתוח ארתרוסקופי נוסף.

מספר שאלות:

1. אני מבין שלקח לי יחסית הרבה זמן להחלים מהניתוח הקודם, האם אחרי ניתוח כזה צפויה גם כן החלמה ארוכה מכיוון שזה ניתוח נוסף?

2. מה המנתח יכול לעשות כדי למנוע/לעכב את ההמשך של ההתנוונות בברך?!

3. אני מבין שהמנתח יוכל להכריע בטיפול רק כאשר יסתכל מה קורה בתוך הברך- אם כך מה עושים במידה ויש אופציות טיפול שונות שכדאי להתייעץ איתם עם המנותח?הרי במהלך הניתוח זה בעייתי (אם בכלל אפשרי) לשאול את המנותח באיזה טיפול הוא מעוניין?!

4. עלי לציין כי בעקבות הניתוח הקודם, נוצר לי DVT בשוק הרגל המנותחת (אין נטייה לקרישיות יתר), ולקראת הניתוח הקרוב אני יכוסה בגלקסן, אך למיטב הבנתי המנתח ירצה לסיים כמה שיותר מהר את הניתוח, האם זה יכול להשפיע על תוצאות הניתוח?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אתרוסקופיה חוזרת

הוספת תגובה

• אתרוסקופיה חוזרת - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/01/2011

אם קיים קרע שאריתי במניסקוס המדיאלי, הרי שהוא לא יחלים מעצמו, ולכן אין אופציות טיפוליות אחרות. יתכן, שזו הסיבה להחלמתך האיטית.
    ניתוח נוסף אינו מאריך את ההחלמה.
    כדי לעכב את התנוונות הברך, רצוי לבצע ארטרוסקופיה בהקדם האפשרי, כדי לאפשר לברך להחלים.
    התשובה לשאלתך האחרונה- תלוי במנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, יש משהו שלא הבנתי

פלוני
    12/01/2011

כתבת: "כדי לעכב את התנוונות הברך, רצוי לבצע ארטרוסקופיה בהקדם האפשרי, כדי לאפשר לברך להחלים".

אשמח לקבל הסבר כללי- מה המנתח עושה במהלך הניתוח כדי לטפל בהתנוונות?

תודה רבה על התשובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, יש משהו שלא הבנתי - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/01/2011

אם קיים קרע שאריתי במניסקוס, הוא מגרה את הסחוס בברך ומזרז את התנוונות הברך. לכן כדאי לטפל בכך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי,תודה רבה

פלוני
    12/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו