לאחר ארתרוסקופי בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ארתרוסקופי בברך
    פלוני
    07/02/2011

אתמול עברתי ארתרוסקופיה חוזרת בברך לאחר קרע שארייתי במניסקוס המדיאלי.
    המנתח אמר שבנוסף לכריתה מלאה של המינקוס המדיאלי, נמצאו חריצים באיזור הפיקה ובאיזור המדיאלי, כך זה כתוב בסיכום של הניתוח:

Findings:
    ICRS Grade IB-: Trochleal ICRS Grade 0-Normal medial facet:Patello Femoral Compartment Superficial Fissures.
    Medial Compartment ICRS Grade IB-Superficial:ICRS Grade IB-Superficial Fissures Tibia:Femor Fissures
    s/p partial meniscectomy ; Mid 1/3 : Medial Meniscus
    Medial Compartment PARTIAL MENISCTOMY
    Lateral Compartment ICRS Grade 0-Notmal: ICRS Grade 0- Normal Tibia: Femor Normal: Lateral Meniscus
    Ant Cruciate LigNormal
    Post. Cruciate LigNormal

למיטב הבנתי ממה שהמנתח הסביר לאחר הניתוח, בוצעה כריתה מלאה של המניסקוס המדיאלי, למרות שלכאורה אני רואה שכתוב בדו"ח הניתוח רק 1/3 מינסקוס?! מה ההשפעה התפקודית של מחסור במינסקוס המדיאלי, האם אפשר להסתדר כרגיל גם בלעדיו או לצפות למגבלות כלשהן כאשר אחלים מהניתוח?

שאלה נוספת, הוסבר לי ע"י המנתח כי נמצאו חריצים במפרק המדיאלי, וכן בפיקה. ברצוני לשאול מה זה החריצים הללו, ומה ההשפעות שלהם, האם זה ישפיע על התפקוד שלי, לאיזה מגבלות עליי לצפות, (למשל, האם יהיה עלי להימנע מריצות, משחקי כדור וכדומה), כאשר אחלים מהניתוח?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ארתרוסקופי בברך

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

פלוני
    07/02/2011

שאני בן 22...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ליברטי

פלוני
    07/02/2011

אשמח לתשובה :)

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו