קרע בACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בACL
    בן
    12/02/2011

שלום,
    אני בן 21,חייל. נפצעתי לפני כשנה בחבלה סיבובית בברך שמאל ונמצא בניתוח ארתרוסקופיה שיש לי קרע חלקי בACL. עברתי לאחר מכן פיזותרפיה עם שיפור מסוים אך לא הצלחתי להגיע למצב שבו אני יכול לעסוק בספורט (כדורסל) ברמה שבה אני רוצה.יתרה מזאת,קשה לי בפעולות יומיומיות. לפני כחודש נבדקתי ע"י ד"ר גבריאל אגר שהמליץ לי על ניתוח לשיחזור רצועה משום שהברך אינה יציבה למרות שמדובר "רק" בקרע חלקי.מצד אחד אני מאוד מפחד מניתוח זה היות ואני קורא על אנשים שהניתוח לא עבר בהצלחה ורק החמיר את מצבם.מצד שני אני לא רוצה להמשיך במצבי הנוכחי שהליכה ועמידה ממושכת על הרגליים מקשה עליי מאוד.האם אתם ממליצים על ניתוח זה במצבי? מה סיכויי ההצלחה?אצל מי לעבור את הניתוח? אשמח לכל מידע שתוכלו לתת לי בנושא.
    תודה מראש,מצטער על אורך ההודעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בACL

הוספת תגובה

• קרע בACL - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/02/2011

ראשית התלונות שלך אינן מתאימות ואינן נובעות מבעיה של רצועה קדמית קרועה באופן שלם או חלקי. התלונות האופייניות לרצועה לא מתפקדת אלה הם מאורעות קריסה, הברך "בורחת" לך. אתה מנסה לעמוד עליה והיא פתאום מתקפלת לך ללא שליטה. האם זה מה שקורה לך? גם אם זה לא קורה לך, ייתכן שד"ר אגר מצא לך חופש קדמי/אחורי גדול מידי בברך והוא חושש להופעת שינויי שחיקה מוקדמים בברך. אם יש לך ספקות בחר מומחה ברכיים נוסף ושמע את חוות דעתו. לגבי המלצה על מנתח - בפורום זה אנו נמנעים מלהמליץ או לפסול מנתח ספציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

בני
    13/02/2011

תודה על תשובתך.
    לגביי תחושת בריחת הברך אני לא ממש מרגיש דבר כזה.
    ד"ר אגר רשם לי "לחמן חיובי מגירה קדמית ++", "קלינית יש לחמן מגירה ופיווט ממליץ לשקול שחזור של רצועה קדמית צולבת"-האם זה תואם את מה שאמרת לגביי חופש בברך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/02/2011

לפי הניסוח זה כן מתאים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו