החלמה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה
    אביתר
    27/03/2011

שלום,
    לפני כחודשיים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה והרופא שלי שעשה לי את הניתוח נתן לי גם תרגילי פיזוטרפיה. הוא אמר שבמידה ואני מבצע את התרגיל כמו שצריך אז אין צורך ללכת לפיזוטרפיסט. הוא אמר לי שאני צריך לשכב על מיטה ולישר את הרגל הפצועה, ואז להרים אותה ללמעלה כמה שאני יכול 20 פעמים, בנוסף אני צריך לעמוד על הרגל של הניתוח ופשוט לכופף את הברך, ככה כל שעה כל יום. אני ממש לא מצליח לעשות כל שעה, הממוצע שלי ביום זה 3-4 פעמים. האם זה מספיק בתור החלמה לניתוח? אני עתיד להתגייס עוד 8 חודשים ואני ממש רוצה ללכת ליחידה קרבית, לכן חשוב לי להתחיל לחזור לכושר מהר. הרופא (ד"א קוראים לו ד"ר טויטו) אמר שבעוד שבועיים אני יכול להתחיל לרוץ, אבל בקטנה בהתחלה. מקסימום 15 דק' ביום ובמישור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלמה לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/03/2011

למה אינך מקבל טיפול פיסיוטרפי מודרך במכון לפיסיוטרפיה. אם כל מה שמצאו לך זה קרע במניסקוס אז 8 חודשים עד הגיוס אמור להספיק בהחלט להחלים מלא ולחזור לכושר טוב, מצאו דברים נוספים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אביתר
    30/03/2011

לא מצאו דברים נוספים, הוא אמר שהיו שם לא מעט קרעים ובלאגן דיי רציני, ושהוא נאלץ להוריד בערך 30% מהמיניסקוס, אני לא יודע עד כמה משמעותי זה, אשמח אם תגיד לי.
    לגבי הטיפול הפיזוטרפי, הוא אמר שאין צורך בזה במידה ואני עושה מה שהוא אמר לי. בעקרון הרגל שלי במצב לא רע בכלל, אני יכול לרוץ טיפה וללכת רגיל, קיפול 80% מלא, אבל אני לא יכול לשבת על הברכיים למשל או לעשות ישיבה מזרחית.
    אשמח אם תמליץ לי על תרגילים לשיפור הברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו