מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברך בעייתיתשרון03/04/2011
אני בת 39. לפני 16 שנים עברתי תאונת דרכים ונחבלתי בברך שמאל - שבר מרוסק בברך tibial plateau.
בשנה האחרונה סובלת מכאבים חזקים, אשר החמירו עם הזמן והפכו בלתי נסבלים.
הייתי אצל שני אורטופדים מומחים לברכיים. שניהם אמרו שהפיתרון עבורי הוא ניתוח החלפת ברך, רק שאחד מהם אמר לי שעקב גילי ניתן לעשות ארטרוסקופיה, לצורך ניקוי המפרק וחודש לאחר מכן הזרקת חומר מיוחד לברך(לא זוכרת את שמו, זריקה בעלות של כ- 1500 ש"ח) - פעולות שיתנו לי "שקט" לכ- 10 שנים כשבהמשך לא תהיה לי ברירה אלא לעבור את ניתוח החלפת הברך.הממצאים שלו היו:"דיפורמציה בברך שמאל, צלקת מעל הברך, הגבלה ביישור 10 מעלות.קרפיטציות בהפעלה. בצילומים, שינויים ארטרוטיים קשים מאוד בכל הברך".
הרופא השני טען שארטרוסקופיה לא תעזור כלל וזריקה גם היא לא בטוח תתן מענה והמליץ לעבור את ניתוח ההחלפה כבר עכשיו.הממצאים שלו היו:"בהליכה, צליעה אטלגית, חוסר יציבות קל. בשכיבה אטרופיה של quad חוסר יישור קפיצי 5 מעלות מכאיב. כיפוף תקין. צילום שינויים ניווניים בשלושת הלשכות".
אני מתלבטת קשות מה עליי לעשות. ברור לי שבעתיד ניתוח החלפת ברך זה הפיתרון עבורי, אך כיום מאוד חוששת ממנו.
האם מומלץ עבורי לשמוע לרופא הראשון, לעבור את הארטוסקופיה והזריקה, או לא לעשות כלום. הכאבים כיום לא פשוטים ודי מגבילים אותי.
אודה לך על חוות דעתך והמלצתך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך בעייתית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי04/04/2011הי שרון, זה כמו הבדיחה השחוקה המסופרת על רבי גדול בתורה ששאל שאלה ואחד מתלמידיו ענה תשובה מסויימת והרבי אמר לו נכון מאד אתה צודק. ואז תלמיד אחר ענה תשובה אחרת והרבי אמר גם לו גם אתה צודק. אז קם תלמיד שלישי ושאל "רבי איך ייתכן שהוא צודק וגם הוא צודק הרי דעותיהם כמעט הפוכות" הרבי ענה - אתה יודע מה גם אתה צודק. ובכן שני האורטופדים שבדקו אותך יכולים להיות צודקים.
אתן לך את עקרי הדברים ובסוף אביע את דעתי האישית. אקדים ואומר שעל פי ניסוח הממצאים כנראה שפנית לאורטופדים טובים היודעים לבדוק ולשקול נכון. הנחות היסוד הן:1. ברור כי בשל גילך הצעיר יש לדחות ניתוח החלפת ברך ככל שניתן. 2. ברור כי ארטרוסקופיה לא תעזור לחלוטין ואולי לא תעזור כלל. אז מה עושים?
ניתוח החלפת ברך היא פעולה סופית שאין חזרה ממנה. בהנחה שהיא תהיה מאד מוצלחת (אף אחד לא יכול להבטיח במאה אחוז שכך יהיה) תהייה לך ברך טובה ל- 15-20 שנה לכל היותר. דהיינו כשאת בת 55-60, גיל הנחשב בהחלט כגיל צעיר, תהיה לך בעייה קשה שאין לה פתרונות טובים.
מצד שני ניתוח ארטרוסקופיה אינו ניתוח קשה. הייתרון הגדול ביותר שלו הוא שאם הוא לא יעזור הוא לפחות לא יקלקל (בתנאי שיבוצע על ידי ארטרוסקופיסט מנוסה). במילים אחרות את יכולה להרוויח מעט או הרבה אך הסכויים להפסיד קטנים. כמובן שבכל ניתוח יש סיכונים וגם ארטרוסקופייה יכולה להסתבך ולהגמר רע, אך הסיכוי לכך נמוך מאד. שורה תחתונה - אני ממליץ על ארטרוסקופייה. כמובן שאוכל להיות נחרץ ובטוח יותר בדעתי רק אחרי שאראה בעצמי צילומים ואבדוק אותך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?