מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בכיפוף אחרי ניתוח שבר בפיקהאבנר23/05/2011
שלום דוקטור,
לפני כחודשיים שברתי את הפיקה של הברך הימנית (שבר אנכי עם תזוזה) בנפילה מאופניים. מאז עברתי ניתוח לתיקון השבר (השתלת שני ברגים וחוט תיל), חודש וחצי ביישור בסד ושלושה שבועות של פיזיותרפיה.
מאז תחילת הפיזיותרפיה ועד עכשיו אני מתקשה מאוד בכיפוף הברך. אחרי 3 שבועות אני יכול לקפל 20-25 מעלות עם משקולת ללא מאמץ, ומקסימום כ-40-45 מעלות עם משקולת ומאמץ שרירי. ניסיון לקיפול נוסף מעבר (פסיבי בעזרת הפיזיותרפיסט) מביא לכאב חזק במרכז הברך. הפיזיותרפיסט טוען שוב ושוב שאני צריך להתמיד בפיזיותרפיה ואם אעשה כן אז התוצאות יהיו אחרות. אך אני עדיין מודאג מפני שאני מרגיש שלמרות שאני מתמיד ומתאמץ בפיזיותרפיה, מאמצים אלה אינם מניבים שינוי משמעותי בכיפוף.
להלן שאלותי:
1. האם זה מוצדק להיות מודאג בשלב זה?
2. מה הסיבות שיכולות לגרום לקושי בכיפוף הברך?
3. אילו דרכים מומלצות לשיפור הכיפוף בברך?
4. האם במצבי אינני יכול לצפות לכיפוף מלא של הברך? אם לא, לאיזו רמת כיפוף אני צריך לצפות?
תודה רבה,
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בכיפוף אחרי ניתוח שבר בפיקה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ23/05/20111-2. הברך הייתה תקופה ארוכה ביישור, ולכן בהתחלה קיים קושי לכופף אותה.
3. פיזיותרפיה ומעקב צמוד של האורטופד המטפל.
4. לרוב מתקבל כיפוף טוב או מלא של הברך לאחר תקופת טיפול והחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?