כאבי ברכיים מגיל 16 עקב עומס יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים מגיל 16 עקב עומס יתר
    שרון
    02/06/2011

שלום,
    בגיל 16 בערך התחלתי לעשות אימוני ריצה ומשקולות לחיטוב הגוף, לפני שקלתי כ-10 קילו יותר 75 אחרי הירידה 65-68.
    מגיל 17 יותר נכון התחילו לי כאבי ברכיים נתתי מנוחה לגוף כשלושה שבועות או חודש בערך וחזרתי להתאמן אבל כבר אז הנזק כבר נעשה.
    אחרי כשנה אחרי שהכאבים כמעט ונעלמו לגמרי בגיל 18 חזרתי לריצות קלות.
    אך אחרי בערך חודש הכאבים שוב חזרו והפסקתי לרוץ.

מאז אני עם הכאבים שהולכים וחוזרים חשוב לציין שאף פעם לא מרפים בזמני מנוחה אלו כאבי חולשה לפעמים חזקים לפעמים חלשים בזמן שהגוף חם בפעילות מרובה של הליכה בעיקר (ריצה נדיר כי אני לא רץ בכלל) הכאבים נעלמים לגמרי אז כשהגוף מתרפה ונח מתחילים הכאבים, שהם משפיעים על הגוף באותה מידה שהגוף התאמץ הרבה פעילות על הרגליים הכאבים חזקים פעילות מאטה על הרגליים הכאבים חלשים.

כמובן שנבדקתי אצל אורתופדים באזרחות וגם בצבא, עכשיו הנקודה היא כזאת בצבא גילו לי הרבה ליקויים שבאזרחות לא עלו עליהם:

הרחבה של הקשת הרוחבית, סימנים לפסיטיס פלאנטרית, כאבי ITB, לחץ קדמי על הפיקה בפרט באזור גיד הארבע ראשי.
    BIL PLANTAR FASCIITIS
    CHONDROMALACIA OF PATELLA - CMP
    CK מוגבר מבדיקות ביולי 2010 וספירת נפוצ'טים מוגברת בערכים לא מאוד גבוהים ביחס לנורמלי.
    אנטזופטיות בכפות הרגליים ובברכיים, אין גמישות יתר כללית.
    באזרחות נסמר על MALALIGMENT של הפיקות.
    EXAMINATION, GENERAL MEDICAL
    דבר נוסף שאולי תוכל לעזור לי דר' מה אומרים הסעיפים הרפואים שקיבלתי מהצבא לגבי הרגליים 46614 ו- 48624.
    חשוב לציין שהנעליים הצבאיות מכבידות עליי וגומרות לפי דעתי לכאבים נוספים.
    מה דעתך בנושא
    מחכה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזה פרופיל נקבע לך?

יורם
    02/10/2012

איזה פרופיל נקבע לך? יש לי בעיה דומה ולא נראה לי שמישהו שם מתייחס ברצינות לנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים מגיל 16 עקב עומס יתר - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    02/06/2011

אכן מסרת הרבה פרטים ובפרוט רב, השאלה היחידה שהצגת היא לגבי פרוש סעיפי הליקוי שנקבעו לך. לצערי אין לי ספר סעיפים ופרופילים צבאי עדכני. הספר קיים בכל מרפאה צבאית. כשתהיי שם מכל סיבה אחרת תוכלי לשאול את הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע שהקובע לגבי הצבא זה הסעיף

שרון
    03/06/2011

אבל איך ניתן לשפר או להעלים את הכאבים שיש לי בברכיים בעזרת ניתוח כל שהוא שאני יודע שזה לא מומלץ, או בדרך אחרת ?

קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה ובירכיות

רציתי לדעת מה דעתך לגבי צילום MRI CT שיברר בצורה ודאית על הבעיות שלי
    חשוב לי להבהיר לך שהצילום היחיד שעשיתי היה רנטגן וכל תוצאות הבדיקות הם על סמך בדיקות ידניות בלבד

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    04/06/2011

ניתן להציע ל איך לשפר את הכאבים אחרי שיש אבחנה נכונה המגדירה את הבעייה. הכלים העיקריים לאבחנה הם בדיקה ידנית בידי אורטופד ברכיים וצילומי רנטגן רגילים. MRI יכול להוסיף אך אחוז הטעויות בו גבוה. הוא בהחלט לא מספק תשובה וודאית ולכן הוא לא תמיד בדיקה הכרחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע נתנו לי פזיותרפיה וברכיות....

שרון
    04/06/2011

יש אפשרות שזה יחלים לי כי הייתי כבר אצל כמה אורתופדים צבאיים כל אחד אומר לי משהו אחר כל אחר מחליט על ליקוים שונים.
    ובכלל רק רופאת היחידה שלי החליטה על פזיותרפיה וברכיות.
    אני פשוט רוצה לקבל עוד חוות דעת שיהיה לי איך לעמוד מול הרופאים ולדעת על מה לדבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו