בהמשך - ממצאי MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך - ממצאי MRI
    navit
    25/06/2011

שלום רב,
    לפני כ 10 חודשים נחבלתי בבברך (חבלה סיבובית)בחדר כושר לאחר שחזרתי במהירות רבה מידי לפעילות גופנית. אני סובלת מעודף משקל. מיד לאחר מכן, ערכו לי צילום רנטגן ובו לא היו כלל ממצאים. בשל כאבים עזים, התחלתי בפיזוטרפיה ולאחר מספר חודשים הכאבים פחתו. בכל פעם כשהתחלתי ללכת הליכות שוב סבלתי מכאבים. לאחר התייעצות עם אורטופד נשלחתי לMRI ולהלן התוצאות: "הוגדם נגע סוב קורטיקלי בגודל 13*9 מ"מ באספקט הלטרלי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. הנגע בעל סיגנל גבוה ב T2/STIR , נמוך ב T1 ומקבל האדרה לאחר זריקת גדוליניום. יתכן שמדובר על שארית של NOF - מומלץ הסתכלות על צילומים רגילים ליתר התרשמות הנגע. הגיד הפטלרי והקוודריצפס תקינים.
    רצועות צולבות : PLC תקין, ACL - בצקתי עם סימנים של קרעים חלקיים. רצועות קולטרליות שמורות. מיניסקוקס לטרלי תקין. המיניסקוקס המדיאלי עם קרע הוריזונטלי בקרן האחורית. נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה SP. הסחוס הפטלרי האחורי שמור. אין שינויים פתולוגים בגומה האחורית". לאחר שיחה עם האורטופד הבנתי כי הרצוכה קצת ניזוקה, אך לא רציני ולגבי המיניסקוס- אם ימשיכו הכאבים אפשר לשלוח ניתוח. אך מה שמדאיג באמת הוא הנגע. האם אנחנו מדברים על סוג של גידול? אחר? אבקש מאוד לשמוע את כל האפשרויות. תודה. אני אמורה לבצע כעת מיפוי עצמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך - ממצאי MRI

הוספת תגובה

• בהמשך - ממצאי MRI - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    26/06/2011

האפשרות המועלית בבדיקת ה- MRI היא איזור בו לא נוצרת עצם רגילה אלא קיימת מעין בועה בעצם בתוכה יש רקמה אחרת. הממצא מאד נפוץ ולא מסוכן. היי רגועה והמשיכי בברור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו