מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנזימי כבד ברמה גבוהחי09/02/2014
שלום רב,
מזה שבוע ימים לאבי יש חום גבוה מעל ל- 38 מעלות בליווי שיעול והקאות.
בנטילת תרופות להורדת החום , החום אינו יורד.
בביקור אצל הרופא נמצא כי יתכן ומדובר בסינוסיטיס ושאין חשד לדלקת ראות,
הטיפול שניתן הינו אנטיביוטיקה זינט ומשאף לאף אבמיס.
מאחר והחום לא ירד ועלה ל-39 מעלות בליווי הקאות אבי פנה אתמול לחדר מיון,
במיון ביצעו לו בדיקות דם ונאמר כי מדובר בווירוס ועל כן שוחרר לבית.
בבדיקות דם נמצא כי ערכי ה- (1847) ALT (112), AST (130) , LDH ערכי ה-
WBC ( 3.7 L) , PLATELETS ( 75.0 L ) והמוגלובין (12.5 ) נמוכים מהנורמה.
ערכי ה- ESR (24), ( 6.6) C.R.P התקבלו גבוהים.
היום בביקור חוזר אצל רופא המשפחה לאור תוצאות בדיקות הדם אבי הופנה שוב
לחדר מיון כחשד לצהבת .
אשמח לקבל ייעוץ האם אבי סובל מצהבת ומה הם דרכי הריפוי שישפרו את מצבו.
יש לציין כי אבי סובל ממחלת לב איסכמית והיפרכולוסטרולומיה .
אני מודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד ברמה גבוה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן10/02/2014דובר בהפרעה מתונה באנזימי כבד כאשר לא ברור מה משכה. האם אנזימי כבד היו תקינים לחלוטין קודם לכן? אם כן, ייתכן מרוד שמדובר העליה בעקבות מחלה זיהומית והערכים ירדו לתקין לאחר מכן. אין ערכי בילירובין כך שלא ניתן לדבר על "צהבת". קרוב לודאי העלייה בתפקודי כבד קשורה למחלת חום זיהטמית בתנאי שאין ברקע מחלת כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואימושתל כבד08/02/2014
שלום רב,
מושתל כבד מ-2006, על רקע היפטיטיס ב', תרופות: סלספט 500*2 - פרוגרף 1MG*2 - סביבו 600MG.
אחרי שעשיתי בדיקת דם יצא שה-creatinine עלה מ-0.6 ל0.8 משנת 2006 עד היום, ואז החליט הרופא לשנות את התרופה הפסרה בתרופה סביבו, השאלה שלי האם התרופה סביבו לא מפריעה על תפקודי כליות ? האם התרופה סביבו משפרת את תפקודי כליות ?
מה המשמעות שעלה לי ה-creatinine ? האם זה מסוכן ויכול לעלות יותר בעתיד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
פרופ` איתן מור08/02/2014עלית הקריאטינין ל 0.8 אינה משמעותית עדין בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן צרבת והמנגיומה בכבדשי06/02/2014
שלום אני בן 49 .לאחרונה בעקבות כאבי בטן וצרבות קשות עשיתי אולטרסאונד בטן ונמצא בכבד המנגיומה 0.8 ס"מ בסגמנט 6 .יודגש כי באולטרסאונד קודם 11 חודשים לפני כן הכבד היה תקין ללא המנגיומות .האם נדרש בירור נוסף ,האם זה יכול להסביר את הכאבים ?
האם כאשאי לבצע CT או MRI ?
תודה בראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן צרבת והמנגיומה בכבד - תגובה
פרופ` איתן מור06/02/2014המנגיומה בגודל כזה אינה משמעותית מומלץ מעקבבאולטראסאונד בעוד שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alt ו astגלה05/02/2014
שלום. בבדיקת דם האחרונה יצאו תוצאות של ALT 82 ו AST 41 . שאר התוצאות הכול תקין. רק בבדיקת שתן Leucocytes 25. האם יש קשר בין התוצאות? האם זה אומר יש לי דלקת בכבד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר alt ו ast - תגובה
פרופ` איתן מור06/02/2014לחזור על הבדיקות עוד 3 חדשים ייתכן מאוד וזה קשור לכבד מעט שומני. רצוי להפחית פחמימות בדיאטה והכבד חוזר למבנה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהalt ו ast
גלה06/02/2014תודה רבה על התשובה המהירה. האם זה יכול להיות קשור ללידה? ילדתי לפני חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהalt ו ast - תגובה
פרופ` איתן מור10/02/2014יתכן על רקע הריון ולידה עליות קלות באנזימי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבלב אטרופילילי02/02/2014
בת 63 חולת סכרת הופנתי לסי טי ריאות בסיטי צוין שיש לי לבלב מעט אטרופי .אני מודאגת מאד מהממצא הנל.מה עלי לעשות והאם יש צורך בבדיקות נוספות לברור הממצא בתודלבלב אה לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבלב אטרופי - תגובה
פרופ` איתן מור06/02/2014זה ממצא לא משמעותי השייך לשינוי עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRCP - בעיה בלבלבזהבית21/01/2014
שלום,
בשל בדיקות אינזימי כבד לא תקינים (גבוהים מהנורמה), נשלחתי לבצע ה=בדיקת MRI ו MRC.
אשמח להסבר לפיענוח.
רצ"ב קובץ מצורף.
תודה,
זהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP - בעיה בלבלב - תגובה
פרופ` איתן מור30/01/2014מדובר בהרחבה ציסטית של צינור הלבלב שיכולה להתאיםלציסטה סרוטית או IPMN שזהו סוג של גידול שעלול לעבור התמרה ממארת בחלק מהחולים ולכן צריך לאפיונו טוב יותר בביצוע MRI/MRCP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- afpאלברט19/01/2014
שלום
אמא שלי בת 60 ובבדיקות שגרתיות התגלה ערך של 23 afp ובבדיקה חוזרת 25 הוזמן אולטרה סאונד האם ישנה סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר afp - תגובה
פרופ` איתן מור19/01/2014האם יש לה מחלת כבד ידועה?
חלבון זה יכול לעלות בחולי שחמת, במקרה זה זוהי אינה רמה גבוהה וההתייחסות היא למגמה של רמת החלבון בבדיקות חוזרות. ביצוע אולטראסאונד הוא חלק מהמעקב הרוטיני אצל חולי שחמת כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אחרי ההשתלהמושתל כבד30/12/2013
שלום רב,
מושתל כבד מ-2006, על רקע היפטיטיס ב', תרופות: סלספט 500*2 - פרוגרף 1MG*2 - הפסרה 1MG.
השאלה שתמיד מטרידה אותי היא בקשר לתפקודי כליות, האם מושתל כבד שמקבל את התרופות האלה יבוא יום שהכליות שלו לא מתפקדות ? .. מה משמעות דבר כזה ?
האם זה הכרחי שתפקודי הכליות עם הזמן ייפגעו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אחרי ההשתלה - תגובה
פרופ` איתן מור06/01/2014גם לפרוגרף וגם לציקלוספורין שהן הבסיס לטיפול בדחיה קיימת רעילות כלייתית. עם זאת, לא כל החולים מפתחים אי ספיקה כליתית בערך כ 20% יפתחו זאת 10 שנים לאחר השתלה מרביתם עם גורמי סיכון נוספים כמו יתר לחץ דם וסכרת.חלקם גם יגע לצורך לדיאליזה או השתלת כליה בהמשך.
כדאי בכל מקרה להיות במעקב במרפאת מושתלים ולעקוב באופן קבוע אחר תפקוד הכליה ובדיקות לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב כבד שומנירוני22/12/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, עושה מעקב חצי שנתי עקב כבד שומני ומוגדל עם הססננה משמעותית.
בעבר בוצע בירור אוטואימוני ובדיקות לוירוסים, והיה תקין.
מדי חצי שנה אני עושה US בטן, ובדיקת דם.
אני יודע שהטיפול המיטבי לזה, זה הורדה במשקל, ואני עובד על זה (לא תמיד בהצלחה).
כיום במאוחדת שינו את המדדים שנבדקים תחת פרופיל כבד, והורידו כמה מהם.
ברצוני לשאול אלו בדיקות יש לעשות במעקב חצי שנתי?
(מצ"ב רשימת בדיקות אפשריות, אם אפשר לציין איזה מהם יש לבדוק כחלק מהמעקב, או אם יש להוסיף משהו עליהם)
AST
ALT
GGT
ALP
בילוריבין (ישיר- טוטאלי?)
פריטין
AFP
אלבומין
פרוטאין
LDH
תפקודי קרישה
ספירת דם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב כבד שומני - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן12/01/2014אכן המשקל הוא גורם מרכזי אותו יש לשנות. המעקב כולל ספירת דם, AST, ALT, ALP, GGT, בילירובין, חלבוני דם, PT שומני דם, סוכר , HBA1C ובדיקותנוספות על פי שיקול הרופא המטפל והמחלות הנלוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כמה שעות מתעוררים אחרי השתלה.קרן20/12/2013
לאחר ניתוח השתלת כבד, לאחר כמה שעות המנותח אמור להתעורר מההרדמה? ולאחר כמה זמן אמורים להיות מנותקים מהצינורות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כמה שעות מתעוררים אחרי השתלה. - תגובה
פרופ` איתן מור23/12/2013תלוי במצב החולה ומורכבות הניתוח. יש חולים שניתן להעירם לאחר מס שעות ויש חולים שנשארים מונשמים מס ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחק על הפטיטיס cאילן07/11/2013
שלום,
אני חולה בהפטיטיס כבר שני עשורים.
בעבר טופלתי ב אינטרפרון בתוספת ריבברין ללא תוצאות מיוחדות.
בימים אלו ולאחר ביקור במחלקת כבד בבני ציון הוחלט שצריך לחשוב שוב על טיפול.
אני מבין שבימים אילו פרופסור צוקרמן מנהל מחקר עם תרופה ניסיונית שאינה מבוססת על אינטרפרון וכל תופעות הלוואי שמגיעות איתו.
האם כדאי לי לנסות ? האם אוכל לאחר מכן לנסות שוב את הטיפול הקיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחק על הפטיטיס c - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן12/01/2014אכן יש קומבינציות שונות של תרופות ללא אינטרפרון במחקר אולם יש להמתין לחודשים הקרובים עש שייצאו לפועל בישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mitochondrial Abא.06/11/2013
שלום,
במסגרת בירור שעשיתי בעקבות כישלונות חוזרים בטיפולי פוריות הופניתי לבצע, בין היתר, בדיקת Mitochondrial Ab והתוצאה שהתקבלה היתה 71.81 כשערך הייחוס המקסימאלי הוא 20.
כמו-כן, ביצעתי את הבדיקות הבאות:
Smooth Muscle Ab - Negative
Thyroid Peroxidase Ab- 10.4
בנוסף, בעקבות התוצאה ביצעתי את הבדיקות הבאות שהיו תקינות:
bilirubin
ALKP
ALT
AST
מה משמעות התוצאה והאם עליי לעשות בדיקות נוספות? לאיזה רופא מומלץ לפנות עם התוצאה מלבד, מומחה למחלות כבד (האם כדאי לפנות לראומטולוג או מומחה למחלות אוטואימוניות)?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mitochondrial Ab - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן07/11/2013לנוגדנים הללו כשלעצמם בהיעדר עדות למחלת כבד אין הרבה משמעות. לעיתים חיוביים בבני משפחה או קרובים לחולים במחלות כבד. אין צורך לבצע בירור נוסף בשלב הזה אלא מעקב תפקודי כבד פעם בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ferritin גבוה מאודיבגני06/11/2013
שלום,
עשיתי בדיקות דם (לא מצליח לצרף קובץ, אוכל לשלוח) והכל ממש בסדר (לפחות מה שנעשה).
חוץ מהפריטין.
בנורמה של עד 300, הוא 466.
לא הייתי חולה לאחרונה, אולי קצת סטרס, וככל שידוע לי אין לי כרגע שום דלקת בשום מקום.
ככל שאני קורא באינטרנט בדרך כלל ערכים של מעל 400 הם סימן ממש לא טוב למגוון של מחלות.
האם עלי ממש לחשוש?
אילו בדיקות נוספות או בדיקות דם נוספות עלי לעשות?
לתשובה מהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ferritin גבוה מאוד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/11/2013שלום רב,
הפריטין סה"כ אינה בדיקה ספציפית ויכולה להיות קשורה בכבד שומני. אינה סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי כבד שומני.
יבגני06/11/2013שוב שלום,
אני צעיר, רזה והכבד שלי אינו שומני.
ממה עוד זה יכול להגרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמאיה05/11/2013
בבדיקת דם ALT יצא 49 האם זה בסדר או שצריך בירור. לפני שנתיים יצא 40 שזה גם מעל הטווח. AST בטווח הנורמה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
פרופ` איתן מור05/11/2013עליה קלה ולא משמעותית. תחזרי על בדיקה עוד 3 חד' ותבקשי גם אולטראסאונד של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mitochondrial Abא.02/11/2013
שלום,
במסגרת בירור שעשיתי בעקבות כישלונות חוזרים בטיפולי פוריות (4החזרות אשר מתוכן 1 הריון כימי+1 הריון חוץ רחמי שנספג) הופניתי לבצע, בין היתר, בדיקת Mitochondrial Ab והתוצאה שהתקבלה היתה 71.81 כשערך הייחוס המקסימאלי הוא 20.
כמו-כן, ביצעתי את הבדיקות הבאות:
Smooth Muscle Ab - Negative
Thyroid Peroxidase Ab- 10.4
האם יש קשר בין תוצאות הבדיקה לבעיות הפוריות? האם עליי לעשות בדיקות נוספות? לאיזה רופא מומלץ לפנות עם התוצאה (מלבד, מומחה למחלות כבד)?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mitochondrial Ab - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן07/11/2013ראי תשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)