מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן בכבד HCCיוליה04/10/2012
ערב טוב
אבא שלי עבר ניתוח כריתת כבד חלקית עקב סרטן מלפני כשנתיים.
עד היום לא עבר שום טיפול, אך לפני 4 חודשים התגלו נגעים מרובים בכבד וסביב-אבחנה HCC
לפי מה שהבנתי יש טיפול בנקסוור , אבלציה RFA ,סירטקס...
בבקשה את ההמלצה שלכם-איך אפשר לדעת מה הטיפול האופטימלי במקרה שלו ?
בתודה מראש וחג שמח
ממתינה לתשובתכם
ק. יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בכבד HCC - תגובה
פרופ` איתן מור10/10/2012לצערי האופציות השונות שציינת אינן משנות הרבה את הפרוגנוזה.
אבלציה ו RFA הן אופציה טיפולית לנגע בודד ולא לנגעים רבים. נקסוור יש לו תופעות לוואי לא קלות והוא מעריך מעט את ההישרדות. סירטקס במקרים אלו עדין לא הוכיח את יעילותו לסוג סרטן זה והוא טיפול פרטי עם עלות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בכבדHCC
יוליה10/10/2012פרופ' איתן מור,תודה רבה על תשובתך וערב טוב
האם תוכל בבקשה , מתוך נסיון רפואי ,להגיד לי איזה מהטיפולים בכל זאת כדאי לבדוק , אם בכלל? אני מאוד מאוד אודה על תשובתך,
ממתינה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת חסימתיתבועז04/10/2012
שלום, אמא שלי בת 84 אושפזה עם הבחנה של צהבת חסימתית כתוצאה מחסימה של דרכי המרה. בוצע לה ERCP ונתגלה כי החסימה לא נובעת מאבנים אלא מגידול. הוכנס סטנט ופתחו את דרכי המרה. בגלל גילה ומחלות הרקע שלה הוחלט לא לקחת ביופסיה מפני שהיא לא מועמדת לניתוח. מחלות הרקע שלה: סכרת, אחרי ארוע מוחי (לפני כשנה וחצי. האם הגידול הוא בלבלב? איך אנחנו יכולים לדעת אם זה גידול שפיר או ממאיר? כרגע היא מרגישה בטוב אבל אני חושש שמצבה עלול להתדרדר והיא תסבול. במכתב השחרור שלה מבית החולים נכתב "שב-ERCP נראתה היצרות כ-2 ס"מ כולדוכוס דיסטלי עם הרחבה מעל. הוחדר תותב פלסטי. לא נלקחה ביופסיה הוחדר צנתר לצינור הלבלב. בשל מצב החולה הבסיסי ומחלות הרקע אינה מועמדת לטיפול כירורגי." האם יש דרך לנסות לעזור לה שהיא לא תסבול? תודה בועז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת חסימתית - תגובה
פרופ` איתן מור10/10/2012שלום בעז
בהתחשב בגילה ומצבה ההחלטה היתה נכונה. לניתוח בגילה ועם רקע של אירוע מוחי בעבר יש סיכון גבוה לתמותה.
אם יהיו לה כאבים ניתן לטפל בה בתכשירים שונים אבל רצוי לחסוך לה עינוי של טיפולים רפואיים וניתוחים ושרק יגדילו את הסבל ולתת לה "לגמור בכבוד"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת חסימתית
בועז16/10/2012תודה פרופ' מור
לאמא יש כל הזמן חום בממוצע של 38.3 אנחנו נותנים לה אקמול וזה עדיין לא יורד. בפעמים הקודמות שאישפזנו אותה בעקבות החום נתנו לה טיפול אנטיביוטי ישירות לוריד וזה הוריד את החום, אבל ברגע שהיא מגיעה הביתה החום מתחיל לעלות. האם יש משהו שניתן לעשות? האם החום בגלל הגידול?
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת חסימתית - תגובה
פרופ` איתן מור17/10/2012שלום בעז,
פעמים רבות לאחר ERCP במערכת שהיתה חסומה יש זיהום בדרכי מרה שקשה להפטר ממנו. נראה לי שהיא צריכה אנטיביוטיקה דרך הוריד לעיתים יש צורך בהחלפת הסטנט מוקדם יותר מהמתוכנן בשל חסימה של הסטנט עצמו. רצוי שאמא תיבדק שוב: לבצע אולטראסאונד חוזר לראות שאין הרחבה של דרכי המרה. לבדוק תפקודי כבד וספירת דם וכנראה תצטרך לקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד לשבוע או 10 ימים נוספים. ניתן לסדר טיפול בית.
שתרגיש טוב
פר' מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופיסור אלי דחוףגיגי04/10/2012
פרופיסור אלי תעזור לנו בבקשה תסביר לי מה לעשות ולמי לפנות ואם יש לך מייל זה מאוד יעזור
הדודה שלי בת 55 נ+6.. אושפזה בבית חולים בשל הפרעה בתפקודי כבד בחודש אוגוסט עקב כאבים בבטן עליונה ובמותן ימין.
לפי סיכום מחלה יש לה צהבת חסימתית ואז חשבו שיש אבנים בכיס המרה ..במהלך אשפוזה עברה ERCP במטרת ניקוז דרכי המרה אך הודגם כולדוכוס צר הודגמו שינויים ב CBD ובאיזור ביפורקציה וחלק ימני של הכבד עקב SOL .. לא בוצעה פפילוטומיה ולא היה צורך בהכנת סטנט..בשאלה של ניקוז דרכי מרה על ידי PTC ברביזיה של CT דרכי המרה נראים צרים שלא ניתן לנקזם.עברה תחת השגחת CT ומאחד הממצאים באומנטום במהלך תקין.לציין נצפתה החמרה בפזור אומנטלי בבטן.
עם הטיפול אנזימי הכבד במגמת שיפור למעט בילרובין.
מה שרשום בסיכום:ממצאים בכיס המרה ובדרכי המרה שיכולים אומנם להיות דלקתיים אך לאור הפיזור הנרחב באומנטום המתאים לפיזור גידולי קייימת אפשרות של תהליק גידולי בדרכי המרה.השחלות נראות מוגדולת במקצת ואין סימני BUD CHIARI.
דודה שוחחרה מבית חולים הכרמל לפני כשבועיים ועדיין יש לה כאב וצהבת..אגב אני שואלת אותך ומתייעצת בך ולא יודעת מה לעשות..הבנים של דודה כולם חיילים שמשרתים רחוק מהבית ואני לבד איתה לא יודעת מה לעשות ואני מאוד דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופיסור אלי דחוף - תגובה
פרופ` איתן מור15/10/2012אני אמנם לא פר' צוקרמן אך כמומחה לגידולי כבד נראה לי שמדובר לצערי בגידול בכבד מסוג כולנגיוקרצינומה. לפי תיאור הממצאים בבדיקות שביצעה מדובר במחלה מתקדמת עם פיזור מחוץ לכבד כך שאין הרבה מה לעשות למעט מתן תרופות כנגד כאבים והפניתה לאונקולוג שלצערי גם לו לא יהיה הרבה מה להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף מאודמיה02/10/2012
מה הכוונה בגוש אומנטלי??
לדודה שלי יש צהבת חסימתית ואמרו לה שיש חשש לגוש אומנטלי מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף מאוד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן02/10/2012האומנטום הוא חלק מהרקמה (כולל רקמת שומן) שעוטפת את איברי הבטן ובעיקר את המעי. גוש אומנטלי יכול להיות גידול או תהליך דלקתי לא גידולי שמקורו באומנטום או באתר מאחר וקיים פיזור גרורתי באומנטום ( כלומר בחלל הבטן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיה02/10/2012היא עשתה בדיקות ואושפזה במשך 10 ימים בבית חולים ושוחררה הביתה מבלי לתת לה תוצאות הבדיקות שעשתה והפנו אותה ללין..בבקשה האם אפשר לקבל את המייל שלך לדבר בפרטי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מצהבתיובל28/09/2012
בכניסה לעבודה (מסגרות) נמצאים לעיתים נרקומנים.לאחרונה כאשר ניסיתי להיכנס דיבר איתי אחד מהם ונשען עליי במשך מס' שניות. אנו משתמשים בבגדי עבודה מהמקום ויום למחרת (כ25 שעות אחרי )המשכתי לעבוד עם הבגדים מאתמול ושיפשפתי עם כמעין "ברזל כלים " (שמרטיבים מדיי פעם עם סבון נוזלי דליל )לאחר את הידיים ואף את הרגל לניקוי (במשך כ-20 דקות). זה יצר אצלי פציעה בעור בגודל של 3 ס"מ על 5 ס"מ(אומנם ללא טיפטוף דם אולם שיפשוף עמוק מאוד ושורף מאוד (כמעין כווייה מקולפת). לאחר מכן קראתי שדם עם הפטיטיס סי יכול לשרוד גם 4 ימים ועלה לי החשש שמה אותו נרקומן היה עם דם מההזרקות או מהזנחה ואני העברתי והחדרתי אותו ע"י השיפשוף מהבגדים ומברזל הכלים לגופי.
האם חששי מוצדק/מוגזם ?
האם אכן הדם עלול להדביק כ26 שעות אחרי ,לפי התיאור הנ"ל ?
אודה מאוד על תשובתך המהירה (אני מאוד מודאג).
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מצהבת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן02/10/2012החשש אכן מוגזם והסיכוי להדבקה אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנימאי22/09/2012
שלום , אני נערה בת 18 במשקל 88 , יש לי במשפחה נטייה למחלות כבד וביום חמישי אמרו לי שיש לי כבד שומני,
הרופאה שלי אמרה לי להפסיק עם פחמימות ולשנות את הרגלי התזונה שלי, תוך התחשבות יתרה בצריכת הפחמימות .
עוד לא הספקתי לקבוע תור לתזונאית ועד שזה יגיע אני תקועה, אין לי מושג מה מותר ומה אסור לי מהסיבה הפשוטה שכמעט בהכל יש פחמימות , לכן אני שואלת -
עד שאגיע לפגישה עם תזונאית על מה עדיף לי לבסס את הדיאטה שלי ? כמה פחמימות זה יותר מדי (לפי היחידות מדידה שמופיעות באריזות)
מקווה שזה הפורום הנכון לזה, תודה רבה מראש,
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/09/2012שלום רב
ראשית יש לבצע הערכה של תפקודי הכבד. דיאטה דלת פחמימות אין משמעותה חסרת פחמימות והדגש על פחמימות זמינות. הייעוץ המפורט יבוצע אצל הדיאטנית ובהחלט אפשר לחכות. להפסקה מוחלטת של מיצים ממותקים יש חשיבות רבה בינתיים ואין תחליף לפעילות גופנית יומית ורציפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד מאד גבוהיםמורן מחלוף20/09/2012
שלום
אימי בת 60 ובשל תלונות על "בטן מתהפכת" בחילות וסחרחורות היא הופנתה לבדיקות דם. הבדיקות הראו ערכים מאד גבוהים של תפקודי כבד (GGT GOT LDH) ברמה של מעל 500 כ"א.
אולטרסאונמד בטן עליונה ותחתונה יצא תקין.
היא הופנתה שוב לבדיקות דם לאחר שבוע שכללו מרקרים (CEA, CA-19, ALPHA FETOPROTEIN TM, CA-35) שיצאו תקינים.
אבל תפקודי הכבד יצאו הפעם אף גבוהים יותר (600 ומעלה).
נשלחה בדיקה גם לצהבת אבל עדיין אין תשובה וכמו כן נקבע CT בטן חזה ואגן שבוע הבא.
אני יודעת שעלינו להמתין אבל מה זה יכול להיות? באיזה כיוון לחשוב?
אנחנו בחרדות כבר שבועיים...
תודה וחתימה טובה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד מאד גבוהים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/09/2012שלום
יש מספר אפשרויות ואתכולם צריך לבדוק בדחיפותכאשר לכלאפשרות יש את הבדיקותהספציפיות למשל יש לבדוק לכוון דלקת אוטואימונית שלהכבד, דלקת כבד נגיפית מנגיף הפטיטיס B או C , ועוד מספר מחלות. יש לקבל כמובן את כל התוצאות כדי לאבחן בודאות. מקווה שנעשו הבדיקות לכוון דלקת אוטואימונית.יש לברר אפשרות של נזק מתרופות אם נוטלת כאלו עם פוטנציאל פגיעה בכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרחל ארבל14/09/2012
שאלה שלי מה זה כבד מרקמו מגורגר העים יש טיפול לזה אודה לך על המלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/09/2012ראי תשובתי הקודמת. לעתים יש משמעות לממצא (למשל אחת האפשוריות הצטלקות -פיברוזיס של הכבד) ולעתים אין לכך כל משמעות. הממצא הוא סוביקטיבי והינו בעין המענח. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת יש לראותמכלול הבדיקות, לבצע בדיקה ולראות הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרחל ארבל13/09/2012
בת 32 היום גילו לי באולטראסונד בטן עליונה כבד אינו מוגדל מרקמו מגורגר אודה לך על המלצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/09/2012מתוך המידע לא ניתן להשיב בפירוט. יש לראות את מכלול בדיקות הדם ולבצע בדיקה גופנית. יש מקרים שלממצא יש משמעות בהתייחס גם לממצאים אחרים ויש מקרים שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיזיוטומיה ו HCVאלה13/09/2012
שלום רב
האם אפיזיוטומי שנעשתה במהלך לידה מגביר את הסיכווים להדבקה של הילוד בHCV?
אני יודעת שהספרות מדווחת על הדבקה שהיא נמוכה יחסית בסביבות 4%.
אך האם 4% זה כולל ארועים או מהלכים כמו אלו?
האם ההדבקה אם וקורית , קורית במהלך ההריון עצמו או במהלך הלידה -כאשר ישנו דם ברקע?
תודה פרופ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיזיוטומיה ו HCV - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/09/2012הדבקה נדירה ומתרחשת סביב הלידה. אפיזיוטומיה לא מעלה את הסיכון להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על גירודים במצב שחמת.אורי10/09/2012
האם יש דרך כלשהיא להקל על גירודים בלתי נסבלים המתלווים לשחמת הכבד?
תכשירי אילחוש...משהוא אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה על גירודים במצב שחמת. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/09/2012תלוי מה הסיבה לגרד. תלוי מהי מחלת הכבד אשר גורמת לשחמת (PBC? אלכוהול? PSC?, ויראלי?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כבד.אורי10/09/2012
האם במצב של שחמת כבד בה מקבלים Fusid, Aldospirone, Laevolac ניתן גם לקחת תכשירי תמצית צמחים כמו "ליבר אפ" ?
האם הארטישוק או הגדילן אכן יכולים לסייע לרגנרציה (בנייה מחדש) של הכבד ע"י זירוז חלוקת תאים כפי שמפורסם.
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת כבד. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן13/09/2012במצב מתקדם של שחמת אין הרבה תועלת מהמרכיבים או המוצרים שהוזכרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אולטרסאונד כבדליאור10/09/2012
שלום!
אבי כבן 58 מזה כ3 חודשים סובל מכאבי בטן באיזור בטן עליונה.
עבר סידרת בדיקות באולטרסואנד בטן שעשה (דרך קופ"ח) היה הכל תקין "כבד ברקם וגודל תקין" ואבן בכליה.
לאחר דימום שהחל בעיקבות בדיקת קולנסקופיה אבי אושפז בביה"ח והיום בוצע ct לבירור מקור הכאבים.
הרופאים אומרים שהסיטי מראה על אבן שחוסמת אל הכליה השמאלית וממצא חריג נוסף בכבד שאינם יודעים בברור מהו ולכן החליטו לבצע בדיקת אולטרסאונד בטן.(כרגע מחכים לבדיקה).
רציתי להבין אם אינני טועה, האם הסיטיי נחשב אמין יותר מאולטרסאונד? הגיוני שבסיטי לא יודעים באיזה ממצא מדובר ומפנים לאולטרסאונד על מנת לקבלל תשובה ברורה יותר?הגיוני שסיטי לא משקף את מאפייני הגוש או הממצא החריג שהובחן?
ודבר נוסף
האם אופיניי לכאבים בבטן עליונה להגיע מאיזור הכבד?
והאם יתכן שבאולטרסאונד הראשון האבי ביצע במסגרת הקופ"ח פיספסו ממצא כלשהו?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן אולטרסאונד כבד - תגובה
פרופ` איתן מור11/09/2012מקור הכאבים היא כנראה האבן בכליה. הממצא בכבד הוא ממצא אקראי ולא צריך להכנס ללחץ הרבה פעמים מתגלים "גושים" . לעיתים אם הגוש הוא בעל הרכב נוזלי-ציסטי קל יותר לאבחן באולטראסאונד. ויש סדרה שלמה של בדיקות שניתן לבצע בכדי להגיע לאבחנה. ברור שככל גודל הגוש קטן יותר כך קשה יותר להגיע לאבחנה ודאית. מרבית הגושים הנ"ל הן המנגיומות שפירות (2% מהאוכלוסיה). הCT הוא מכשיר אבחנה מדויק יותר מאולטראסאונד רק כאשר מוזרק חומר ניגוד לוריד בעת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם-סרטן הלבלבמירש06/09/2012
אני בת ששים. אבי ואחיה של אמי נפטרו שניהם מסרטן הלבלב בשנות השישים שלהם.
השאלה-האם אני בקבוצת סיכון ? והאם רלבנטי בסוג זה של סרטן ביצוע בדיקות לגילוי מוקדם? אם כן, מהן הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם-סרטן הלבלב - תגובה
פרופ` איתן מור11/09/2012יש כנראה גם גורם גנטי במחלה זו אם כי אין הוכחה חד משמית בספרות. אין בדיקת סקר לגילוי מוקדם לסרטן זהץ הסמן CA 19-9 בדם אם הוא גבוה או כאשר רואים גוש בלבלב באולטראסאונד זה בד"כ בשלב מתקדם. אפשר לבצע CT או MRI אך שוב אין המלצה לביצוע בדיקות אלו לגילוי מוקדם כך שקשה לקבל הפניה לבדיקות אלו מסיבה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה 4.6 ס"מ באונה ימנית של הכבדשלום04/09/2012
עברתי בדיקת אולטרה סאונד עקב דלקת בדרכי השתן וצויין שם שיש צ'יסטה 4.6 ס"מ
באונה הימנית של הכבד
וגם צ'יסטה כוליצאלית של 1.3 ס"מ עם מחצה עדינה בכיליה ימנית
האם תוכל להסביר לי מה זה? מה ההשלכות? ומה צריך לעשות
אני בן 51 בדרך כלל בריא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה 4.6 ס"מ באונה ימנית של הכבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/09/2012ציסטה בכבד הינה כיס נוזלים ללא משמעות קלינית. היא לא הופכת לממאירות ואינה מסוכנת ואין לה חשיבות. מעקב דרוש פעם בשנה בשנה הבאה ואחר כך אין צורך במעקב. הממצא שכיח מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)