מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד.סימה04/09/2012
שלום,
הנני בת 56, תוצאות תפקודי כבד:
GOT - 43
GPT - 50
אולטרסאונד - ציסטה 1 ס"מ.
ברצוני לציין כי בתקופה האחרונה הנני מגרדת את הידיים והרגליים עד זוב דם.
אבקש את התייחסותך לתוצאות.
סימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן06/09/2012שלום רב
ההפרעה הינה מינימלית אולם דורשת בירור כמקובל הכולל ברור לכבד שומני, מחלות כבד ויראליות וכו'. הגרד לא מוסבר על ידי הבדיקות המופיעות כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשגיא31/08/2012
שלום פרופ' צוקרמן
במאמר שקראתי של פרופ' יעקב ברוך, מצויין כי HCV הינה מחלה עם יכולת הדבקה נמוכה, לדבריו : "חשוב להבין, שזוהי מחלה עם יכולת הדבקה נמוכה, הנגרמת רק כאשר מועברות כמויות גדולות של דם מזוהם לאדם אחר. "
1.האם נכון הדבר כי לשם הדבקה צריך מגע דמי עם כמויות גדולות?
2. גם במאמרו וגם במקומות אחרים יחסי מין אינם מוגדרים כהליך סיכוני המצריך בדיקה.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן02/09/2012אכן ל HCV יכולת הדבקה יחסית נמוכה ביחסי מין והסיכוי מוגדר ב"סיכון נמוך" ולמרות זאת בקוים המנחים של החברה האמריקאיתלחקר הכבד יש הנחיה לבדוק שותפים ליחסי מין ורק בגלל העובדה שקיימת העברה מינית גם אם היא בסיכון נמוך. העברת הזיהום אכן דורשת כמות גדולה של נגיפים (דם בכמות שניתנת בעירוי למשל) ולכן דקירה ממחט מזוהמת גם היא בסיכון נמוך יחסית להדבקה אבל הסיכון קיים. יש הדבקה גם במגע עם כמות דם לא גדולה (גם אם הסיכון נמוך הוא עדיין קיים בשיעור של 1-3%)ולכן יש לבדוק לאחר חשיפה. שיעור ההדבקה תלוי בגורמים שונים כגון המצב החיסוני של הנחשף, העומס הנגיפי, צורת המגע עם החומר המזוהם וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן-שאלה קשהמוטרד27/08/2012
לפני כשנתיים אבי, באמצע שנות השבעים לחייו, עבר 3 ניתוחים במעי הגס להוצאת גידול סרטני. לפני שנה נתגלתה גרורה בכבד הימני. החלק הנגוע נכרת. בבדיקת PET-CT אחרונה לפני כחודש שוב נראו גרורות מפוזרות בכבד הימני. הוחלט על מספר מחזורי טיפול באורביטוקס ולאחר מכן ניתוח כריתה.המעי נקי.
שאלתי היא, האם יתכן מצב שניתן להסתפק בטיפול הביולוגי ולהימנע מניתוח?
אבי לא מעוניין בניתוח נוסף. מהי תוחלת החיים המשוערת אם מסתפקים בטיפול הביולוגי בלבד ומהי ללא טיפול בכלל?!
עד כמה איכות החיים נפגמת?
על פניו מצבו היום מצויין. בריא, מתאמן, נוהג וכו'.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן-שאלה קשה - תגובה
פרופ` איתן מור29/08/2012הטיפול שהוצא לאביך הוא הטיפול המקובל אם כי ההחלטה על ניתוח נעשית כמובן על סמך הממצאים בCTחוזר לאחר טיפול.
לכן הייתי הולך שלב אחר שלב.
מציע שתתיעץ עם אונקולוג נוסף העוסק בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאפי26/08/2012
האם יכול להיות כבד שומני גם אצל אדם שאינו שמן פיזית? ואם כן כיצד זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ` איתן מור29/08/2012כבד שומני נמצא אמנם בשכיחות גבוהה יותר באנשים שמנים או סכרתיים אך גם באנשים "רגילים", הסיבה לכך היא שילוב של גורמיים גנטיים וסביבתיים ובעיקר דיאטה המושתת על פחמימות. הפחמימות שאינן מנוצלות הופכות לשומן שנאגר בגוף.
הפחתת פחמימות יכולה להפוך כבד שומני לכבד תקין בתוך 3-6 חד.
הכבד השומני כשלעצמו מתפקד כרגיל ורק במקרים חריגים הופך לבעיה כתוצאה מתהליך דלקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמתחי19/08/2012
עברתי מעקף קיבה והכירוג אמר לי שיש לי כבד מגורגר כניראה שחמת
ליפני הניתוח באולטרסאונד בטן ניצפה כבד שומני מעט מגורגר
האים כירוג שמנתח ניתוחים בריאטרים יכל לראות ולקבוע שחמת או דרושים קריטריונים נוספים לקביעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/08/2012אכן לעתים כבד שנראה צירוטי ומגורגר אכן צירוטי אולם לא תמיד ולכן יש חשיבות לביופסיית כבד בזמן הניתוח. האבחנה נעשית רק בביופסיה באופן מוחלט ולא על ידי מראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של תפקודי כבד מדאיגותיערית16/08/2012
שלום , קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם שלי ואני מאוד מודאגת.
אני בת 31 נוטלת כדורי סרוקסט - נוגדי דיכאון כ- 3 שנים שוקלת 80 קילו- אני בעודף משקל
ותוצאות הבדיקות דם שלי :
crp-0.471
got-ast-26
gpt-alt-28
ggt-63
כמו כן קיבלתי גם את תוצאת הבלוטת התריס והיא 5.57 וt4 היא 0.9
רציתי לדעת מה הסיבה לתוצאות כאלו של תפקודי הכבד? האם זה בגלל הכדורים למניעת דיכאון או מהעודף משקל או מדברים חמורים יותר?והאם זה בר טיפול.
אני נורא חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של תפקודי כבד מדאיגות - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/08/2012העליה הקלה ב GGT אינה מדאיגה כלל. ייתכן על רקע שינויים שומנים קלים. אין צורך בדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת + נחושתב.ש14/08/2012
שלום
התגלת אצלי שחמת לפני כחודש, כעת חושבים שיש נחושת בכבד שלפי ידיעתי נקרא מחלת וילסון,
האם זה שיש את מחלת וילסון אומר שאין שחמת והטיפול הוא של וילסון, או שיתכן שהנחושת גרמה לשחמת ויש כעת את שתי הבעיות,
בקיצור מה הגילוי הזה אומר? יותר טוב או פחות טוב לגביי השחמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת + נחושת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/08/2012ראשית על סמך מה חושבים שיש נחושת בכבד? מה רמת צרולופלזמין ומה רמת הנחושת בשתן? מה בגיל ? חסרים פרטים רבים. בעיקרון הצטברות נחושת בכבד במחלת ןילסון עלולה לגרום למחלת כבד כולל שחמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
ב.ש15/08/2012תודה, פרפ' צוקרמן
הצרילופסמין היה ב 21/6 38.8 וב- 2/8 עלה ל 41.5
הCOPPER עומד על 99
בגלל האיסוף שתן חוששים לנחושת.
בבדיקת עניים לא נמצאו טבעות קייזר פליישר ורוצים שאעשה ביופסיה,
אני בן 35, שחמת יש לי לפי בדיקות מעבדה + US + MRCP
ניסו לומר לי שזה בגלל שתיית אלכוהול, אבל אני לא שתיתי כל כך הרבה וגם נחשפתי לשתיה רק לפני שנתיים, וזה תהליך שאמור לקחת יותר זמן,
כעת הרופא אומר לפי ממצא הנחושת שזה כנראה התחיל בזה והודה שבאמת לא נראה הגיוני שרק בגלל שתיה,
עד לתשובות ברורות בעניין, רציתי לדעת האם ע"י הטיפול בוילסון בכדורים לניטרול הנחושת ודייאטת נחושת ובתוספת אבץ וכו', יש מצב לשיפור במצב הכבד, או ששחמת היא שחמת ואם היא נמצאת, אז לא משנה אם זה מנחושת או מאלכוהול אז המצב בלתי הפיך ואינו חוזר לקדמותו?
זה בעצם התכוונתי לשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן16/08/2012אם אכן וילסון הטיפול לקישור הנחושת משפר בעיקר את הדלקת הנגרמת ופחות משפיע על הצלקת. מאידך יש חשיבות לעצירת המשך הנזק לכבד. כלומר גם בשחמת יש מרכיב מסויים הפיך. יש גם דרך לא פולשנית לאבחנה של וילסון על ידי בדיקה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה PCRמירה13/08/2012
אני מטופלת בזריקות וכדורים מזה ארבעה חודשים מתוך שישה, לטיפול בהפטיטיס סי. היום קיבלתי את תוצאות ה pcr
האם התוצאנ אומרת שהוירוס נעלם?
HCV PCR QUANT <10 IU/ml
HCV GENOTYPE UNNECESSARY
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, פסחת על שאלתי בטעות.
מירה14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה PCR - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/08/2012אם הכוונה ל HCV RNA < 10 יחדות הרי שמדובר בPCR שלילי לנגיף (אין נגיף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה חריפה ומדדי כבד חריגיםאלמוני10/08/2012
שלום
אני בן 54, נוטל כדור למיקטל 200 מיליגרם בכל בוקר.
סבלתי מאסטמה שהלכה ודעכה בשנים האחרונות (נטילת ונטולין בסתיו, באופן מזדמן - לאינהלציה נזקקתי לאחרונה לפני כשלוש שנים, בשנה האחרונה כבר לא נזקקתי לא לבודיקורט ולא לטיפול אנטיאלרגי)
סבלתי משך מספר שנים מדימום (טחורים), בשנתיים שעד לפני שנה דימום חריף. עברתי קשירות 3-4 פעמים, הפרקטולוג אמר לי שדי ודאי שאזדקק לניתוח. בשתי תקופות הללו נטלתי ברזל למספר חודשים. בשנה האחרונה, בזכות טיפול הומאופטי, הדימום הלך ופחת בצורה עקבית וחדה. בחודשים האחרונים כמעט שלא דיממתי, ומזה חודש וחצי הדימום פסק לחלוטין. ב-"סבב" הדימום האחרון, של השנה האחרונה, ולמרות חולשה מסוימת, לא נבדקתי ולא נטלתי ברזל (הנחתי שהפעם, עם צימצום הבעייה, זה כבר "יסתדר מעצמו"). כמו כן: עברתי קולונוסקופיה מספר פעמים (לאחרונה לפני כשנתיים, כמדומני), התוצאות היו תקינות.
בעקבות אותה חולשה מסוימת אך מתמשכת מזה חודשים, וחולשה חריגה לפני שבוע בעת פעילות גופנית, עשיתי אתמול בבוקר בדיקות דם ושתן.
תוצאת ההמוגלובין הייתה 7.4. רופא המשפחה שלח אותי מיד למיון. אושפזתי, קיבלתי שתי מנות דם ושוחררתי, עם המלצות לקחת ברזל מספר חודשים, לבקר אצל פרקטולוג ולהיות במעקב. יש לי תור לאולטראסאונד בטן לעוד כחודש.
גם שורה ארוכה של מדדים נוספים הייתה מתחת לנורמה: WBC 4.2, RBC 3.81, Hematocrit 26.6, MCV 70, MCH 19.4, MCHC 27.8, Eosinopholis 6.1.
היום קיבלתי את שאר התוצאות, חלקן חריגות אף הן - וזו הסיבה לפנייתי: ALKP 123, GGT 111, Fe - Iron 15, Folic Acid 4.1. כמו כן, אני סובל מנפיחות מסוימת בבטן העליונה, קצת בחילות ותחושת אי נוחות כללית בבטן (לאלה אני פחות או יותר "רגיל" עוד מהילדות, אז סבלתי מהתקפי אסטמה תדירים וחריפים - וכנראה טופלתי בתרופות/מינונים שלא היטיבו עם הכבד).
קראתי קצת על המשמעויות האפשריות של המדדים מהיום ובלשון המעטה, הן לא נראות סימפטיות. שאלותיי:
1. עד כמה יתכן שהכבד בכל זאת "בסדר" והכל נובע רק מהאנמיה?
2. אם נדרשות בדיקות נוספות כדי לברר זאת: מה הן?
3. האם במצב הבטן (נפיחות, תחושת אי נוחות כללית) איש איזו בעייה ליטול ברזל?
4. אמרו לי היום ששתיית מיץ רימונים הינה דרך מאוד יעילה להעלאת רמת הברזל - האומנם? ואם כן: זה יכול להפחית/לבוא במקום נטילת ברזל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה חריפה ומדדי כבד חריגים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/08/2012ההפרעה באנזימי הכבד קלה ויכולה להיות קשורה לכבד שומני. יש לברר גם סיבות אחרות (לא אומר בהכרח שקיימת בעייה רצינית בכבד). קיים פרוטוקול בירור מקובל להפרעה מסוג זה המוכרת על ידי רופאי גסטרו וכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד כבדאסף10/08/2012
שלום, אני בן 42, 1.82 רחב ודי שרירי במשקל 92 ק"ג. בבדיקת אולטרסאונד בטן, לאחר צום של 6 שעות (עלי לציין כי כעשר שעות לפני הבדיקה אכלתי אוכל שמן, לא הנחו אותי אחרת). הפענוח הוא כנ"ל: כבד בגודל תקין,מרקם שומני, באונה שמאלית מוקד היפואקוגני על רקע הסננה שומנית של הכבד, 4.0 ס"מ בקוטר מירבי, קיימת אבחנה מבדלת. ניתן להשלים בירור ראשוני על ידי CT פאזי, פרוטוקול כבד. אודה על הסבר הממצאים, והמלצות להמשך טיפול. בברכה, אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד כבד - תגובה
פרופ` איתן מור11/08/2012כבד שומני הוא ממצא שכיח באוכלוסיה בארץ ונובעת מדיאטה עשירה בפחמימות. בכל מקרה אין זה ממצא פתולוגי כל זמן שאין הפרעה קבועה בתפקודי כבד (עלית אנזימי כבד). הממצא של הסננה מוקדית באונה שמאלית ג"כ מאפיינת כבד שומני. מוקדים אלו נמצאים בדכ באיזור מסוים באונה השמאלית. בכדי להפחית את החשש שמא יש משהו ממשי רצוי אכן לבצע CT טריפאזי או MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה
אסף11/08/2012תודה רבה פרופ' מור,
האם כדאי לבצע בדיקות תפקוד כבד,
ובמקביל שמירת דיאטה ל"ניקוי כבד",
ואז לחזור על האולטרסאונד,
במקום לגשת מידית לבדיקת סיטי עם נזק של קרינה,
או MRI שלרוב לא מאושרת על ידי קופת החולים?
בברכה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה - תגובה
פרופ` איתן מור13/08/2012שאלה טובה לדעתי כן זה מה שהייתי עושה. בקורת אולטראסאונד עוד 3 חד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד עם הסננה שומנית
רותי07/09/2016שלום רב , אני סובלת מכבד שומני מזה מספר שנים. לאחרונה בצעתי אולטראסאונד בטן וזו התשובה:
כבד – אינו מוגדל. עם הסננה שומנית דיפוזית קלה בדרגה 1כולל אזורים אשר לא עברו הסננה שומנית.
מה משמעות תשובה זו? האם מדובר בכבד שומני בדרגה קשה?
אודה על תשובתכם המהירה אני מודאגת מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס Cת06/08/2012
שלום,
האם אפשר להידבק ב-היפטיטיס C מלחיצת יד כאשר יש פצע על היד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפטיטיס C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן07/08/2012הסיכוי לכך אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEP Cפבל31/07/2012
שלום, עברתי טיפול(בהצלחה) נגד צהבת מסוג C לפני כשנתיים, כרגע , לפי הבדיקות דם לא קיים וירוס בדם.
האם בכל זאת קיים סיכוי,ללא אמצעי מניעה, להדביק את בת זוגתי בזמן קיום יחסי מין ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פייסבוק חדש לחולי צהבת
חץ08/08/2012היי,
אני לא רופאה, אבל אני יכולה להגיד לך מממה שאני שמעתי כשהתעניינתי בנושא שהסיכויי להדביק גם כשיש את הנגיף בדמך הוא נמוך מאוד, חלק מהרופאים טוענים שפחות מ0.5%, ההדבקה נעשית דרך דם הרי, לא דרך נוזלי גוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפייסבוק חדש לחולי צהבת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/08/2012אני מעריך את העזרה שקבלתי בתגובה אולם התשובה בפורום לשאלות השונות ניתנות על ידי רופאים מנהלי הפורום. לא זו הדרך להודיע על אתר חדש עם כל הכבוד.
לגבי התשובה הספציפית: אם 24 שבועות או יותר לאחר סיום הטיפול בוצעה בדיקת HCV RNA ב PCR רגיש !!! אשר סף גילוי הנגיף על ידי הבדיקה נמוך (10-15 יחי'/מל) והתשובה שלילית (נגיף לא מדיד או לא נמצא) הרי שמדובר בהחלמה מהזיהום הנגיפי כלומר אין וירוס באופן מעשי בכבד או בדם ולכן אין סיכוי להדבקה כולל במגע מיני אינו קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת חץ
חץ09/08/2012פרופסור,
אני החלמתי בעצמי ממחלת ההיפטיטיס C.
והדגשתי בתשובה שלי שאיני רופאה.
זה לא סתם "אתר חדש", זה פתח לחולי כבד שלא היה קיים עד כה בארץ ויש לו פוטנציאל לעזור לחולים רבים ולתמוך בהם נפשית. חסרות קבוצות תמיכה בנושא זה בארץ.
אני אשמח אם תוכל ליידע מטופלים שלך שיהיו מעוניינים, שמעכשיו יש אופציה כזו.
בהמשך יתארגנו גם קבוצות תמיכה באיזור ת"א.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת חץ - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/08/2012שמח שהחלמת. יחד עם זאת בהערתך לא היה רק מידע לגבי אתר לחולי הפטיטיס אלא מעין נסיון תשובה לשואל וזה פסול מעיקרו. לא את היא זו שצריכה ומוסמכת לענות על שאלות הנוגעות לשיעור הדבקה במגע מיני וכו, עם כל הכבוד (ויש כבוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת כבדאבי29/07/2012
שלום רב בשבוע שעבר גיסי היקר עבר בדיקות ובקיצור גילו אצלו שחמת כבד בדרגה 14 שאין לי מושג מה זה אומר הדירוג הנ"ל ממה שהצלחתי להבין מהרשת הנזק הינו בלתי הפיך
א. האם תוכלו להסביר קצת על המחלה גורמיה וכו,
ב. האם יש אפשרות לשקם הכבד באיזה שהי צורה ?
ג. מה הסיכוי לחיות עם מחלה כזו וכמה שנים הבחור בן 35+
אשמח לתגובה זה יוריד את סף הלחץ בסביבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת כבד - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/07/2012ייתכן שהכוונה לבדיקת פיברוסקן אני מניח. קשה לענות על השאלה מאחר והסבר על "שחמת וגורמיה" אינו מקומו במסגרת הפורום אלא אם יש ספציפית יותר. יש גורמים רבים לשחמת, זו אינה מחלה אחידה: אלכוהול, וירוסים ( הפטיטיס B או C), כבד שומני, מחלות תורשתיות, מטבוליות, מחלות אוטואימוניות ועוד. עם טיפול מתאים וספציפי במחלות הניתנות לטיפול יש בהחלט מרכיבים הפיכים, תלוי מה מצב השחמת (יש גם המצב זה דרגות שונות) ומה הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ..מושתל28/07/2012
ד"ר שלום רב,
מושתל כבד על רקע HBV מזה 6 שנים, תמיד משלשל. מקבל תרופות: סלספט 1500 ביום, פרוגרף 3 כדורים ביום, הפסרה כדור ביום, ו-Hepagam שזה דרך הוריד כל חודשיים וחצי כמעט .
עשיתי בחודש אפריל בדיקת למעי הדר ומעי הגס ימני ושמאלי, ויצא בממצאי הבדיקה ההיסטופתולוגית שישנם קטעי רירית מעי דק עם ריבוי בתאי דלקת כרונית ופעילה. לא נמצא מזהמים.
הלכתי לרופא המטפל ונתן לי תרופה לקבל אותה 5 ימים. רציתי לשאול אותך מה גורמת הדלקת הזו ? האם היא מסוכנת ? האם השלשול מהדלקת הזו ? ומה הדלקת יכולה לעשות לי בעתיד ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת .. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/07/2012קשה מהתיאור לדעת מה סיבת דלקת המעי, מה הממצאים, מה הטיפול שקבלת. השלשול עשוי בהחלט קשור לדלקת. מדוע שלא תשאל את הרופא הגסטרואנטרולוג המטפל את השאלות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ..
מושתל29/07/2012שאלתי את הרופא המטפל של הכבד שהוא אמר לי ללכת לעשות את הבדיקה הזו, ונתן לי 3 תרופות חדשות שהם ציפרודקס 500 מ"ג - מטרוג'יל 500 מ"ג - אומפרדקס 40 מ"ג .
שאלתי אותו כמה שאלות על הדלקת הזו ואמר לי שעם התרופות הללו הכל יהיה בסדר, ואמר לי לקבל את ציפרודקס ומטרוג"ל רק ל-5 ימים .
שאלתי אותך כי אני רוצה לדעת עוד יותר על הסיכונים ועל הסיבות של הדלקת הזו, ואם גם תסביר לי באופן כללי על דלקת במעי הדק .
תודה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת .. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן29/07/2012פי הטיפול שקבלת הדלקת בקיבה ושורה בחיידק הליקובקטר פילורי. הדלקת לא במעי הדק. אנא עיין בתוצאות הבדיקה שלך וציין את הממצאים במדויק. לא ניתן לענות כראוי כאשר אינך מדייק בממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת..
מושתל29/07/2012כתוב בתשובה כך :
ממצא מיקרוסקופי :- קטעי רירית מעי דק במבנה סיסי שמור. נמצא ריבוי בתאי דלקת כרונית. לא נמצאו מזהמים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בוושט ..
מושתל31/07/2012הדלקת נמצאת בוושט וכתוב כך: grade B reflux esophagitis
האם הדלקת הזו שנמצאת בוושט היא מסוכנת ?
האם התרופות שנתן לי הרופא שהם ציפרודקס 500 מ"ג - מטרוג'יל 500 מ"ג - אומפרדקס 40 מ"ג גוברים על הדלקת ? וכמה זמן זה לוקח ?
מה הסיבות לדלקת הזו ?
והרופא המליץ לעשות את הבדיקות האלה ANCA ANA IGM IGG IGA CELIAC-PROFILE ASCA .
מקווה שתענה לי אני מאוד מודאג .
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בוושט .. - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן01/08/2012הפורום עוסק במחלות כבד ולא במחלות מעי. מציע שתפנה לגסטרורנטרולוג המטפל. בכל מקרה אין סיבה לדאגה מיוחדת או חרדה. הממצאים ניתנים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בוושט .. - תגובה
פרופ` איתן מור11/08/2012שלום לך,
חזרתי זה עתה מחופשה בחול ללא אינטרנט-ניתוק ממשי. בכל מקרה לגבי דלקת בוושט היא יכולה להיגרם מרפלוקס מהקיבה כתוצאה מחומציות יתר והמצאות בקע סרעפתי הטיפול בדכ הוא מתן חוסמי H2 כמו לוסק במינון מלא ואכן כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו. מבחינת תרופות שיכולות לגרום לבעיות בדכ של שלשולים וכאבי בטן וכן דלקת בקיבה זו הסלספט ואין בעיה להפסיקה לתקופה מסוימת בהסכמה של רופא מכון הכבד שמטפל בך לאחר ההשתלה. אפשרות נוספת היא זיהום נגיפי ב CMV ולצורך זה צריך לבצע בדיקה שוב בהתיעצות עם מרפאת השתלות.
שיהיה בהצלחה ודווח על התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה אחרי טיפול בדלקת כבד Cליאון24/07/2012
שלום רב,
השאלה היא אחרי כמה זמן בגמר טיפול משולש שצלח בהפטיטיס C , ניתן לחזור לשגרה - למשל אני קבלתי הנחיה שבזמן הטיפול אסור לשתות אלקוהול בכלל - האם יש תקופה מומלצת אחרי הטיפול שיש להמנע מדברים מסויימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשגרה אחרי טיפול בדלקת כבד C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן25/07/2012לאחר טיפול מוצלח תופעות הלואי השונות נסוגות ונעלמות בהדרגה תוך 3 חודשים. אם מרגישים בטוב ניתן לחזור לשגרה תוך זמן קצר מאוד (1-2 שבועות) אולם רצוי לא לשתות אלכוהול. אם מדובר במחלת כבד שאינה משמעותית, שתית אלכוהול בכמות מתונה ("חברתית") אינה גורמת לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאון25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)