פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המנגיומה בכבד
    יפה
    17/04/2013

לבת שלי עשו אולטראסאונד בטן עליונה וגילו לה המנגיומה בכבד בגודל 0.6 ס"מ. בעבר היא עשתה מס' פעמים אולטראסאונד בטן עליונה ולא מצאו לה כלום. מה המשמעות? והאם צריך לטפל בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המנגיומה בכבד

הוספת תגובה

• המנגיומה בכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    19/04/2013

מדובר בגידול שכיח ושפיר (לא ממאיר ) של כלי דם ללא משמעות קלינית. לעתים טכנולוגיה מתקדמת יותר של מכשור נגלה ממצאים שלא נראו קודם. אין לממצא כל משמעות . דורש מעקב בשנה הבאה עם אולטרסאונד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

יפה
    23/04/2013

האם זה יכול להפוך לממאיר? וכן האם זה יכול לגרום לכאבי בטן ולשלשולים? הבת שלי סובלת מכאבי בטן עליונה ולעיתים אף שלשולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    05/05/2013

הממצא לא הופך ממאיר ולא גורם לשום סימפטומים או תסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - המנגיומה בכבד

יפה
    07/05/2013

האם האבחנה מדוייקת על סמך אולטראסאונד בטן עליונה בלבד? האם לא צריך בדיקות נוספות או בירור נוסף?

תודה רבה על כל התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - המנגיומה בכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    08/05/2013

אולטרסונד המראה ממצא טיפוסי מספיק מדוייק לאבחנה ולא צריך בדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מוגדל

יפה
    23/07/2013

לפני כחמישה חודשים הבת שלי עשתה אולטראסאונד והוא הראה המנגיומה קטנה בכבד. הרופא המליץ לעשות אולטראסאונד חוזר לוודא שהמימצא אינו גודל. לפני שבוע היא עשתה אולטראסאונד חוזר וגילו שהכבד מעט מוגדל. 15.6 סמ. בבדיקות הדם אנזימי הכבד תקינים. האם זה מסוכן? אני מאוד לחוצה. ממה זה יכול להיות והאם צריך בדיקות נוספות? האם זה מצריך טיפול? האם ניתן להחזיר את הכבד לגודלו התקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מוגדל - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    31/07/2013

כבד "מוגדל אינו מחלה ספציפית ואינו בהכרח מעיד על בעייה משמעותית. יש חקבל פרטים למשל גיל הילדה, האם משקל עודף, רקע משפחתי וכו. בכל מקרה ההמנגיומה לא קשורה לכך . על פי התיאור גודלו של הכבד גבולי ולעיתים המידות שנמדדות על ידי מבצע האולטרסאונד מתייחסות לאורך המקסימלי, מה שמטעה לגבי גודלו האמיתי של הכבד. רצוי לראות הצילום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מוגדל

יפה
    31/07/2013

הבת שלי בת 19. גובה כ- 1.65 ומשקל כ- 76 ק"ג. ברוך ה' אין לנו במשפחה מחלות כבד. היא סובלת מכאבי בטן ושלשולים. האם יש קשר בין גודל הכבד לכאבי הבטן והשילשולים?. חשוב להוסיף שבאולטראסאונד שעשתה לפני 5 חודשים גודל הכבד היה תקין. האם צריך לעשות בדיקות נוספות? ביקשת לראות את הצילום, איך אפשר להעביר לך אותו? אני מאוד מודאגת. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מוגדל

יפה
    06/08/2013

קבעתי תור ליום רביעי הבא. אני צריכה לבוא עם הילדה או מספיק להביא את האולטראסאונד? (הילדה נמצאת בשירות לאומי ובספק אם תוכל לבוא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע בגרורות בכבד
    רונדו
    14/04/2013

לד"ר שלום רב,
    עקב גידול שנתגלה בצקום אצל אמא שלי , בת 86, הוחלט להסיר אותו. ביופסיה של ה-cecum שהוסר קבע שמתוך 16 קשרי לימפה אחת הייתה נגועה בסרטן ולכן נקבע שהגידול היה בדרגה 3.
    את הניתוח אמא עברה בתחילת אוגוסט שנה שעברה, כלומר לפני כ-9 חודשים. היא עברה טיפול כימוטרפי במשך חצי שנה -כדורי קםלודה.
    בבבדיקות מעקב נתגלה שערכי המרקר CEA עלו לערכים של 11 וזאת לפני חודשיים ולכן הוחלט לשלוח אותה לבדיקת PET-CT.
    בבדיקה נכתב כך:
    ראש צוואר- אין לראות קליטה פתולוגית.
    בית החזה-קליטות מוגברות בשערי הריאות-גרנולמטותי.
    ריאות-אין לראות קליטה פתולוגית.
    בטן ואגן: קליטות פתולוגיות בנגעים היפודנסיים גדולים בשתי האונות- באונה הימנית בסגמנט 7 או 8, ובאונה השמאלית יתכן בסגמנט 3.
    שלד, קריר ורקמה רכה:קליטה מוגברת דיפוזית בכתבפיים ובמרפק.
    לסיכום: גרורת בשתי אונות הכבד.
    שאלותיי:
    מה פירוש הממצאים ומה עליה לעשות?
    על איזה טיפול ניתן לדבר במצב שלה? האם בטיפול כימותרפי או ניתוח או שניהם? האם ישנה אפשרות להזרקת חומר רדיואקטיבי-כפי שקראיתי באחד המאמרים- או שלא? הכל בהתאם לגיל שלה, כמובן .
    בכבוד רב ובתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע בגרורות בכבד

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע בגרורות בכבד - תגובה

פרופ` איתן מור
    22/04/2013

הטיפול הוא אונקולוגי אם תהיה תגובה ניתן לשקול ניתוח בהתאם למצבה של אמא ומיקום הגרורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר להשתלת כבד - דחוף !!!!
    דוד
    12/04/2013

האם ידוע למישהו משהו על השתלת כבד בחו"ל ?? (אנשי קשר, מחירים, בתי חולים מומלצים)
    אבא מועמד להשתלה בארץ, אך המצב כפי הנראה הולך ומחמיר, וקיים חשש כי עד שיהיה כבד זמין להשתלה זה יהיה מאוחר מדי....
    החמרה בדליות (קשירה כל חודשיים לערך), מיימת באה והולכת, אך לאחרונה החלה פגיעה גם בריאות, יש נוזל הממלא את הריאות ומקשה את הנשימה, בקיצור לא פשוט.
    אשמח לתגובה במהרה מהמומחים או מחברי הפורום
    תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר להשתלת כבד - דחוף !!!!

הוספת תגובה

• בקשר להשתלת כבד - דחוף !!!! - תגובה

פרופ` איתן מור
    22/04/2013

תפנה לחברת הביטוח הרפואי או אפשרות השתלה של אונת כבד מהחי בארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ צוקרמן-ניתוח בקע בחולה HCV
    דוד
    08/04/2013

אני בן 50 סובל משחמת על רקע HCV, לא מטופל במשתנים,אבל באולטרסאונד יש לי מיימת.מלבד זה אין לי מחלות נוספות.
    בשנתיים האחרונות הופיע לי במשפעה בקע שהלך וגדל ומדי פעם מכאיב לי. לאחרונה רוב הזמן הוא נמצא בחוץ אך לא כואב רוב הזמן אלא מדי פעם.
    מה הגישה שלך לגבי ניתוח בקע בחולה שחמת?

תודה

הוספת תגובה

• לפרופ צוקרמן-ניתוח בקע בחולה HCV - תגובה

פרופ` איתן מור
    09/04/2013

לא כדאי לבצע ניתוח כאשר קיימת מיימת בכמות בינונית ומעלה .
    אם יש מעט מיימת ניתן לתקן אך עדיף בניתוח פתוח עם רשת כי בניתוח לפרוסקופי עלולים לפגוע בורידים גדולים קולטרליים הנמצאים באיזור זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אילנית
    01/04/2013

שלום. לפני מספר ימים קראתי כתבה בעיתון ידיעות על רופא שיניים שלא חיטא את הכלים ובעקבות זאת המטופלים חלו באיידס ובהפטיטיס סי. אני חרדה מאד כיוון שעשיתי פדיקור ברגליים ובעקבות זאת נגרם לי פצע פתוח גדול בכף הרגל. שמתי לב שהכלים שהשתמשו בהם לא חוטאו. האם יש סיכוי שנדבקתי באיידס ובהפטיטיס סי או במחלות אחרות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    07/04/2013

הסיכוי להדבקה קטן מאוד והרבה יותר קטן מאשר ב HIV. בכל מקרה, בכל מקרה של ספק ניתן לבצע בדיקת דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    מניה
    26/03/2013

ערב טוב, פרופסורים הנכבדים!
    הנני בת 38 עם HCV פעיל. שנה אחרי טיפול שכשל. מאוד מתלבטת האם לקבל טיפול חדש של היום עם שתי תרופות נוספות (התופעות לוואי גם בעבר לא היו לי קלות) או שלחכות לטיפול ללא זריקות בתקווה שאחוזי הצלחה שלו יהיו גבוהות יותר?
    אשמח אם תוכלו לייעץ לי משהו!

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    07/04/2013

אכן ההתלבטות מוצדקת אולם ההחלטה תלויה בחומרת המחלה (האם ניתן לחכות?) כאשר מדובר ב3-4 שנים לפחות. בנוסף תלוי בתוכניות האישיות, במצב הפעילות היומית וכו. הצפי אכן שאחוזי ההצלחה יהיו טובים וללא תופעות לוואי בעתיד. בהיותך אישה צעירה וכנראה ללא מחלות רקע יש לשקול ברצינות טיפול כעת במיוחד אם חומרת המחלה (פיברוזיס) הינה יותר מקלה (F2 או יותר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן כבד סלולרי והיפואלבומינמיה
    ס
    23/03/2013

שלום,
    סבא שלי בן 88 סובל מסרטן כבד סלולרי, שחמת הכבד והיפואלבומינמיה.האם מתאים במצב כזה עירוי של אלבומין?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• סרטן כבד סלולרי והיפואלבומינמיה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    24/03/2013

היפואלבומינמיה הינה תוצאה של ירידה בתפקוד היצרני של הכבד ואין אינדיקציה לתת אלבומין המקרים אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!!! דרושה השתלת כבד
    ענת
    17/03/2013

מדובר באישה בת 65 לערך, שנסעה כבר להשתלת כבד באמריקה, לאחר שאושפזה הודיע לה הרופאה שמחשש שאחוזי ההצלחה שלו יורעו - הוא מבטל את ההשתלה. היא שבה לארץ, מאושפזת בהדסה. מצבה לא טוב. כל פעם היא עולה ויורדת בסולם המושתלים ממקום 1 להשתלה ועד למקום 6 (לפי המצב הרפואי). דבר אחד לא זוכרים לומר למשפחה - שאין כבדים להשתלה.
    האם יש אפשרות לעזור בדחיפות לאישה יקרה מאד? (אמא של חברת משפחה)

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!!! דרושה השתלת כבד - תגובה

פרופ` איתן מור
    19/03/2013

לצערי הרב מצאי הכבדים בארץ תלוי בהסכמה של משפחות לתרום ומע שאשם זה לא משרד הבריאות ולא הרופאים. למרות זאת מבוצעות בארץ כ 40 - 50 השתלות כבד בשנה כך שאם אמא שלך באחד המקומות הראשונים יש סיכוי שהיא תגיע להשתלה. המיקום ברשימה משתנה בהתאם לשינוי במצב החולים יש כאלו שלצערנו מדרדרים ולא זוכים להגיע להשתלה.
    האפשרות היחידה הזמינה היא השתלהמהחי. אולם בגיל כזה של אמך בד"כ לא נציע השתלה מקרוב משפחה, אך זה תלוי במצבה ובשיקול של הצוות המטפל בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחווווף!!
    אביגייל
    05/03/2013

שלום רב,
    אמנם זה פורום בוודאי של מבוגרים אבל אני חייבת לשאול שאלה שקשורה גם לתינוק.
    התינוק שלי לאחר ניתוח קסאי בשל אקסטרהפטיק ביליאטרזיה.בגיל 8 שבועות. כרגע ערכי הבילירובין שלו בנורמה ואנזמי הכבד בירידה. לצערי הוא עבר בדיקת אנדוסקופיה ב- 18/2/13 והתגלו דליות דרגה 1 בחלק התחתון של הוושט בהיקפו וקיבה-דליות קטנות בפונדוס במעבר ושט קיבה. תריסריון תקין. המוזר הוא שבבדיקת us דופלר של הכבד נמצאו זרימות דם תקינות ,כבד בגודל תקין ורק ספלנומגליה.שאלתי היא מהו קצב התפתחות הדליות והאם אפשר לדחות בערך כחודש או חודשיים את הטיפול בדרלין מכיוון שאני רוצה לתת הזדמנות לדיקור סיני שיכול לעבוד על הלחץ בשער הכבד. ואיך יכול להיות שזרימות הדם תקינות ובכל זאת יש לחץ?? מקווה מאוד שתוכל לענות לי למרות במדובר בתינוק תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דליות בוושט דחווווף!!

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחווווף!! - תגובה

פרופ` איתן מור
    05/03/2013

ראשית כדאי קצת להרגיע כי דליות דרגה 1 בד"כ לא מדממות ואינן דורשות טיפול אנדוסקופי לקשירה אלא טיפול תרופתי בלבד בדרלין. אני מניח שהעניין הוסבר לך והדיקור הסיני למיטב ידיעתי לא הוכח כעוזר במקרים אלו.
    הסיבה להופעת הדליות היא יתר לחץ דם פורטלי משנית למחלת הכבד והטחול הגדול הוא עדות נוספת לכך. הדליות הן מעקפים ורידיים המנקזים את הדם מהטחול הגדול העוברים באיזור התת רירית של הושט והקיבה. את הלחץ הפורטלי לא ניתן לראות באולטראסאונד דופלר חשוב לעומת זאת למדוד את קוטר וריד השער (הוריד הפורטלי). במקרים של אטרזיה ביליארית יש היצרות של וריד זה.
    כדאי שתופני לבדיקה במרפאת גסטרו לילדים במקום בו יש רופאים המומחים גם במחלות כבד לצורך מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחוווף!!

אביגייל
    05/03/2013

תודה רבה על התשובה המהירה!
    אכן הוסבר לי , אך יחד עם זאת לא יודעים הרבה על המחלה..מה שכן הוסבר ,הכבד כניראה פיברוטי ולכן הדם נתקל "בקיר" וקשה לו לזרום. פה אתה מסביר זאת שהבעיה כניראה בכלי הדם עצמו. באיזה עוד שיטות אפשר לאמת / לבדוק מהי באמת הבעיה??
    ורציתי בנוסף לדעת , מה קצב ההתפתחות של הדליות??
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת תגובה

אביגייל
    13/03/2013

שלום רב,
    טרם קיבלתי תשובה על השאלה השנייה שלי
    אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי עליה..( על הדליות בוושט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחוווף!! - תגובה

פרופ` איתן מור
    14/03/2013

ההסבר שניתן לך הוא נכון הילדים עם אטרזיה ביליארית בד"כ נולדים עם פגיעה כבדית בדרגות חומרה שונות. הביטוי לכך הוא הצטלקות או פיברוזיס של הכבד בנוסף לילדים אלו פעמים רבות יש אטרזיה גם של הוריד הפורטלי ולכן שתי הסיבות מביאות להתפתחות יתר לחץ פורטלי וליצירת דליות. אין צורך למדוד את הלחצים מה שחשוב הוא הביטוי הקליני של המחלה והתפתחות הסיבוכים השונים שאחד מהם הם הדליות בושט הגורמות לדמם. הטיפול והמעקב צריך להיות במסגרת מרפאה בו יש רופא מומחה למחלות כבד בילדים. חלק מהילדים הנל יגיע להשתלה והצורך נקבע בהתאם למהלך המחלה והתפתחות סיבוכיה. יכולות להיות שאלות רבות אך התשובות צריכות להינתן במסגרת המעקב של הרופא המומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

אביגייל
    16/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GPT גבוה, אוגמנטין?
    יובל
    28/02/2013

שלום לכם, אני בן 26 בריא בדרך כלל (כמעט תמיד)
    לא מעשן לא שותה כמעט, מתאמן באימוני כוח 4-5 פעמים בחדר כושר ובעל מסת שריר גדולה.

לאחרונה החלו לי כאבי בטן (דווקא בצד שמאל) אחרי ארוחה, הלכתי להבדק בבדיקות דם כלליות ובדיקת נשיפה, ההליקובקטר נמצא אצלי כמו אצל אחוז גדול מאוכלוסיית המדינה.
    אבל ה GPT הינו חריג על 67.
    כל שאר הממצאים הינם תקינים הGOT הינו על 33
    מלבד ה EOS % שעל 10 ו OS.abs על 0.7.
    יש לציין שכ3 שבועות לפני בדיקת הדם סיימתי טיפול בן 10 ימים באוגמנטין 500MG עקב דלקת גרון (טיפול שאייך אומרים-עשה לי רע)

כאבי הבטן לא מציקים יותר עקב לקיחת אנזימי עיכול כתוסף תזונה והגברת הירקות בתזונה.
    ברור לי שאצטרך לטפל בהליקובקטר אבל כרגע אמרתי לרופאת המשפחה שלי שנשעה את זה כי בדיקת ה GPT מדאיגה אותי.

האם הגיוני ש GPT הינו חריג כמעט 3 שבועות אחרי סיום טיפול באוגמנטין?
    יש לציין שכחלק מהיותי מתאמן אני עולה במאסה ולפעמים עושה תוכניות חיטוב .
    כרגע אני בעלייה במאסה שהעלתה לי קצת את אחוז השומן.
    האם יש לכך קשר?

בקיצור, האם יש מקום לדאגה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    GPT גבוה, אוגמנטין?

הוספת תגובה

• GPT גבוה, אוגמנטין? - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    03/03/2013

יש סיבות שונות של עליה ב GPT ולא נראה לי שהאוגמנטין אחראי לכך 3 שבועות לאחר הפסקתו. כדאי לבצע הברור כמקובל אצל רופא מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברוסקאן
    חזי
    18/02/2013

שלום

רציתי בבקשה להבין כמה דברים בקשר לבדיקה זו לעומת US רגיל, ופיברומקס. אשמח אם תוכל לעשות קצת סדר בעניין. (ייתכן שיהיה בזה גם לתועלת הציבור)

אני אישית סובל מכבד שומני כמה שנים טובות, ועם אנזימי כבד קצת מוגברים.

US רגיל הראה כבד שומני ומוגדל.
    אני מבין ש US רגיל לא מראה האם זה התקדם לכיוון דלקת.
    האם הוא כן מזהה כשזה מגיע חלילה לצלקת ?

פיברומקס, הבנתי שמזהה גם דלקת וגם צלקת ?

פיברוסקאן מה מזהה ? צלקת ? דלקת ?

וכעת לשאלה פרקטית שנוגעת להרבה מהחולים בכבד שומני.

הבדיקות הרגילות שרופא שולח אליהן לצורך מעקב כבד שומני, זה בדיקת אנזימי כבד + US בטן רגיל.
    בעצם אין בבדיקות אלו משהו שיכול לרמז על התקדמות המחלה לכיוונים לא רצויים (דלקת צלקת)
    א. למה בדיקות כמו פיברוסקאן/פיברומקס אינן בסל הבריאות לצורך מעקב חולי כבד שומני ?
    ב. בתור אחד שסובל מכבד שומני, איך אוכל לדעת באם חלילה יש החמרה במצב הכבד אם אני הולך לפי הספר ורק לפי הבדיקות של קופ"ח ?
    האם ישנה התוויה/המלצה ברורה בנדון ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברוסקאן

הוספת תגובה

• פיברוסקאן - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    22/02/2013

אכן קשה לעתים ובלתי אפשרי להבדיל בין כבד שומני וכבד שומני עם צלקת ו/או דלקת על פי US ונדיקת אנזימי כבד. פיברוסקן עם מתמר מיוחד לכבד שומני יכול לתת הערכה של צלקת שזוהי למעשה ההערכה החשובה יותר לחומרת המחלה ואילו פיברומקס יכול לסייע לגבי הערכת צלקת ודלקת אם כי אין הסכמה מלאה על דיוק 2 הבדיקות הבלתי פולשניות הללו במחלת הכבד השומני. בשלב זה אין תחליף לביופסיית כבד אולם כמובן לא ניתן ואין צורך לבצע ביופסיה בכל מקרה של כבד שומני. מאידך יש סימנים נוספים היכולים להעיד על מחלה מתקדמת ומהוים התוויה לביופסית כבד למשל יחס AST/ALT > 1, רמת פריטין גבוהה, רמת טסיות נמוכה מהתקין, כבד נוקשה בבדיקה הפיזיקלית, טחול מוגדל ועוד. יש גם מרכיבים הקשורים בפיברוזיס (הצטלקות) בשיעור גבוה יותר כמו BMI גבוה מ 30, סוכרת, טריגלצרידים גבוהים, פריטין מוגבר בצרוף לסימנים שהזכרתי קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר, ושאלת המשך אם אפשר

יאיר
    23/02/2013

שבוע טוב

בהמשך לדבריך.
    ההתוויה לביופסיה היא כאשר רואים החמרה בבדיקות דם בין השאר.
    כלומר אם כיום החריגות שלי הן רק בתחום ה AST/ALT זה מהווה מדד שאין נזק משמעותי ?
    כמו כן כתבת שיהיה אפשר להרגיש בבדיקה פיזית כבד נוקשה. האם זה דווקא בבדיקה הפיזית או שגם ב US בטן הרגיל יראו את הממצא הזה ? (כלומר האם גם ב US יראו כשיש החמרה)
    וכן אודה לך אם תוכל להסביר את הנוסחה יחס AST/ALT > 1 . למה הכוונה ? איך מחשבים את זה ?
    ולסיום. מדבריך עולה שבמעקב כבד שומני מעבר לבדיקת אנזימי כבד, יש לבדוק גם ספירת דם ופריטין ? (האם ישנם עוד מדדים שיש לבדוק?)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר, ושאלת המשך אם אפשר - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    24/02/2013

רק בבדיקה הפיזיקלית
    הכוונה ש AST גבוה מ ALT
    תמיד רצוי להוסיך פריטין, ספירת דם ושומני הדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני בבדיקת שיגרה
    רונית
    09/02/2013

לפני כשנה בבדיקת סקר של US בטן עליונה נמצא-כבד בגודל תקין, 3 ציסטות והסננה שומנית במידה בינונית עד גבוהה במרקמו. יש לציין שהבדיקה נעשית ע"י טכנאי.
    רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם של תיפקודי כבד ופרופיל שומנים שנמצאו כולם תקינים. אני נוטל סימווסטטין 20 מ"ג מזה כ- 5 שנים.
    מאז הבדיקה הומלץ לי על פעילות גופנית ודיאטה דלת סוכרים ופחמימות.
    אני בן 68 במשקל 70 קג וגובה 169.
    איזה בדיקות נוספות ואילו בדיקות תקופתיות רצוי לבצע?

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני בבדיקת שיגרה

הוספת תגובה

• כבד שומני בבדיקת שיגרה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    15/02/2013

שלום רב
    בקורת כל 6-8 חודשים הכולל תתפקודי כבד מלאים, BMI, שומני דם, סוכר בצום וספירת דם הינה מעקב מספק .היתר על פי החלטת הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש חוות דעת מפרופסור אלי צוקרמן
    פיוטר
    07/02/2013

אשתי מאושפזת כבר שלושה חודשים בבית החולים "העמק" בעפולה, יש לה סכרת והפטיטיס C. היא נכנסה לבית החולים בגלל עודף מים בגוף,החלה דיאליזה,קיבלה זיהום בדם ולאחר מכן קיבלה צהבת.
    הבילירובין נשאר בממוצע של 17-19 במשך חודש ולא יורד. הרופאים נתנו לי את כל סיכום המחלה שלה וכל הפרטים,ההיסטוריה והבדיקות אצלי.
    איך אני יכול לקבל חוות דעת ולהתיעץ איתך באופן פרטי בדחיפות?

תודה מראש, אחכה לתשובה.

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה ואנזימי כבד מוגברים
    רונית
    07/02/2013

פרופ' צוקרמן, שלום!
    בתי בת ה-17 חלתה לפני כשבועיים במה שהתברר מאוחר יותר כמחלת הנשיקה. (בדיקה לנוגדני EBV חיובים בכל המדדים במחלה עכשוית)
    בתוך כך, מספר שאלות:
    הרופא ביצע בדיקה לתפקודי כבד שהעלו כי רמת האנזימים גבוהה מאוד:
    ALKP - 219
    ALT - 424
    AST - 267
    GGT - 325
    נתבקשנו לחזור על הבדיקה בתדירות של פעם בשבוע על מנת לראות מגמת שיפור ככל שהזמן יחלוף עד לחזרה לרמות תקינות.
    רציתי לדעת תוך כמה זמן האנזימים אמורים לחזור לרמות נורמליות לאחר מחלת "הנשיקה"?

שאלה נוספת וחשובה, ביצענו חיסון לנגיף הפפילומה (גרדסיל ) הראשון מתוך שלושה,לפני כחודש ובעוד חודש, היא אמורה לבצע את החיסון השני בסידרה, האם קיימת מניעה מלחסן לאחר מחלת הנשיקה ו/או כאשר אנזימי הכבד עדיין מוגברים?

אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי על שאלותיי.
    בברכה ובתודה מראש,
    רונית ( אימא דואגת )

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה ואנזימי כבד מוגברים - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    09/02/2013

אין מניעה מלחסן שוב לפפילומה
    אנזימי הכבד חוזרים לתקין בד"כ תוך מספר שבועות(2-4)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' צוקרמן,תודה רבה על המענה

רונית
    10/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת HEPATITIS C RNA QUAN
    SIRI
    03/02/2013

שלום,
    יש לי HPC. בבדיקת HEPATITIS C RNA QUAN התקבל ערך של כ- 30,000. בבדיקה קודמת לפני כשנתיים הערך היה 19,000 בערך. האם זה מראה על החמרה? מהו ערך תקין בבדיקה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת HEPATITIS C RNA QUAN

הוספת תגובה

• בדיקת HEPATITIS C RNA QUAN - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    04/02/2013

מדובר ברמה נמוכה של נגיף. לא מדובר בהחמרה כלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה