מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטרסי13/07/2011
בן 43 מודע למצבי (דפיקות לב,הרגשת זרימת דם בגןף,קושי נשימה,כאבי חזה ) - רופאת המשפחה ממליצה על SSR למינהם (לפני 10 שנים לקחתי למשך שנה אפקסור והפסקתי לבד לאחר שנה)
הבחנתי בעצמי שבשנתיים האחרונות אני חרדתי+סטרס (העבודה בתחום אדריכלות גברה בשנתיים האחרונות -יש לי יותר ישיבות רבות משתתפים -בעבר היו לי 2 ישיבות בשבוע וכיום מדובר בכ-10 ישיבות בשבוע ולהכין חומר לישיבות - בעבר לפני ישיבה היתי קצת במתח בריא -ולאחר הישיבה ניפילת מתח ורגיעה אבל היום מכיון שיש לי ישיבה אחרי ישיבה ולהכין חומר ובעצם אני חי מישבה לישיבה אין לי זמן רגיעה ואני מוצא את עצמי בעצם כבר שנתיים ברצף של סטרס . מצד אחד יופי טופי מכיון שאז אין לי זמן למחשבות התורדניות (המחשבות בעיקר שאני במנוחה - הכוונה מנוחה מוחית) אז מתחילות מחשבות חרדתיות למינהן.
בקיצור אני מרגיש גופנית ונפשית חרא - טיפולי SSR לא מעונין
האם יש דרך אחרת לצאת מזה (ולא בעזת שיחות קוגנטיבות וכו)
האם עקב זה שאני מודע למצבי יכול לעזור לי להתגבר לבד
האם כל התופעות הללו שנובעות בעצם מחרדה/סטרס יכולות להזיק (אני יודע פוגע במערכת חיסון וכו)
ועדיף מבחינה רפואית לקחת את הSSR .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`13/07/2011שלום לך,
כפי שאתה מתאר יש לך מודעות גבוהה וגם ידע בנושא הסטרס.
באופן כללי ישנן מספר גישות לנושא: האחת היא טיפול תרופתי מהקבוצה שהזכרת שיש לו יעילות גבוהה מאד ברוב המקרים - החסרון שלו הוא לפעמים תופעות לוואי לא נעימות.
הדרך השניה היא טיפול פסיכולוגי, אתה ציינת התנגדות לקוגניטיבי, אבל ישנם טיפולים קוגניטיביים וגם סוגי טיפול פסיכולוגי אחרים שיכולים להיות מאד מועילים. הדרך השלישית היא טיפול בביו - פידבק שהוא טיפול מאד יעיל וטיפולים אחרים דומים. לפעמים שינוי תזונתי עם איש מקצוע יכול מאד לעזור.
לסיכום אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע בתחומים המדוברים על מנת שביחד תוכלו לתפור לך את הטיפול שיתאים לך וגם יראה לך יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים ממושכים בירך שלא עוברים
שאלה על הרפס זוסטר- נטילת כדורי זובירקס
טיפולי גוף נפש נגד חרדה ודיכאון
חולשה עייפות ודכדוך - כיצד ניתן לפתור?
התאמת טיפול גוף נפש לחולשה בגוף
חוסר תנועתיות של המעי העליון - מה ניתן לעשות?
טיפול גוף נפש - מה הכי מתאים לחרדות ודכאונות?
עזרה להרגעת חרדות בטרם טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
חיזוק הגוף באמצע היום - עייפות ותשישות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)