שאלה

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דני
    07/12/2008

שלום לכם, ראיתי פה הודעה של מישהי שכתבה שהיא סובלת מחרדה חברתית וכתוצאה מכך לחץ הדם שלה עולה. גם אני כך בדיוק. פעמים רבות במהלך היום אני חשה לא נעים בקרבת אנשים ולחץ הדם שלי עולה ואני אפילו לעתים מזיעה ונהיית אדומה. שאלתי היא: האם לחץ הדם הגבוה והתחושות הנלוות זהות לתחושות שחשים כשעושים כושר גופני? כלומר, האם הגוף מרגיש אותו דבר כמו בכושר? אם כן, אז התחושות הללו לא מסוכנות לבריאות. האם אני צודקת? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדני

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    08/12/2008

שלום דני

התשובה לשאלתך היא קצת מורכבת. אכן בזמן ביצוע פעילות גופנית לחץ הדם עולה, ועימו עוד הרבה פרמטרים משתנים, כגון דופק, צריכת חמצן ועוד. ולכן לאחר הפעילות לחץ הדם יורד ובכך פעילות גופנית עוזרת באיזון לחץ הדם.
    לעומת זאת לחץ הדם בזמן חרדה עולה בעיקר עקב הפרשת אדרנלין בדם, וככל שזה קורה יותר את חשופה להתפתחות של יתר לחץ דם, ובכך שתי התופעות שונות מאד. ולכן אני ממליץ מאד לטפל בחרדה שאת מתארת על מנת שלא נתשפיע לרעה על לחץ הדם שלך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו