אלרגיה - פיסית ונפשית

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• אלרגיה - פיסית ונפשית
    מאור
    08/03/2009

שלום לרופאים המכובדים. אני חולה בקרוהן, מחלת מעיים הגורמת בין השאר לרגישות ללקטוז. העניין הוא שבעבר הייתי מקבל כאבי בטן ושלשולים רק מנגיעה קטנה של מוצר חלבי כלשהוא במאכל כזה או אחר, והיום המצב איננו כך. אני שותה קפה עם קצת חלב, פה ושם גבינות ולא קורה לי שום דבר יוצא דופן. השאלה שלי היא האם מדובר באלרגיה פסיכוסומטית (אם יש משהו כזה), או שמדובר בתקופה יותר טובה של המחלה ולכן אין שום בעיות כרגע? תודה על תשומת הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה - פיסית ונפשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן

עופר אפל
    08/03/2009

שלום רב.
    אני במקומך הייתי עושה הכל כדי להפחית בצריכת אותם מאכלים הגורמים לסימפטומים, ואין זה משנה אם זה "סימפטומאטי" או שיש הטבה במחלה.
    תודה,
    עופר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאור

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    08/03/2009

שלום מאור

כפי שאתה יודע בוודאי שבזמן רגיעה במחלת קרוהן, ניתן לאכול יותר מוצרים שבזמן התקף רצוי מאד להמנע מהן. כמובן, שכאשר מדובר במוצרי חלב הרי בזמן התקף הרגישות ללקטוז מתבטאת הרבה יותר. לכן אני חושב שבמקרה שלך מדובר בהחלט ברגישות אמיתית מאד. ולצורך העניין רגישות לחלב היא ממש לא פסיכוסומטית בשום מקרה גם באנשים ללא מחלת מעי דלקתית.
    ישנם אנשים שסובלים ממיחושים שונים בבטן, ללא קשר למזון מסויים בהכרח ואז ניתן לדבר על תופעות או כאבים פסיכוסומתיים, אבל, לא כאלרגייה פסיכוסומתית.
    אנחנו מאמינים כמובן שבכל המחלות וזה כולל מחלת קרוהן בתקופות של לחץ ומתח יש סיכוי גדול יותר להתפרצות המחלה ולהיפך בזמני רגיעה ישנם פחות התקפים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו