מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשיש ופסיכוזהאנונימית25/03/2009
דבר ראשון אני מאוד אעריך אם לא יהיה שום מצב של שיפוט, אני כאן בשביל לחפש עזרה.
אני בת 15, לפני פחות כשנה ניסיתי חשיש בפעם הראשונה.
בחיים לא הייתי ממש בעד, אבל נכנעתי ללחציםוניסיתי (+הייתי ממש טיפשה וחשבתי שזה מה שאני רוצה, לא שעכשיו אני יותר חכמה אבל לפחות מהטעות הזו למדתי)
זה לא היה כ"כ נורא, מוזר אבל לא נורא.
הכל היה טוב ונחמד אבל אחרי זמן קצר (לא זוכרת מתי בדיוק אבל באותה התקופה) התחילו בעיות שינה, הרגשתי מוזר רוב הזמן, וכמה שהזמן עבר זה הסלים וההרגשה החמירה, עד למצב שבו הייתי עצובה רוב הזמן, מושפעת מאוד רגשית מכל דבר קטן שקרה לי, הרגשה לא מציאותית כזאת..
השנה הסתיימה, התחילה שנה חדשה ובעיות השינה לא נרגעו. הרופא המשפחתי רשם לי LORIVAN בגלל תלונות של בעיות שינה וחרדה.
לקחתי לוריוון (LORAZEPAM) לתקופה של בערך חודשיים-שלוש, בצורה לא רצופה (היו הפסקות וחזרות, היו ימים בהם הייתי לוקחת כדור שלם ואחרים בהם הייתי לוקחת חצי)
ההרגשה שלי לא נפתרה בכלל, המצב שלי החמיר, הרגשתי דכאונית, חלשה, שיפוט לקוי, מנותקת מהמציאות, פגיעה ריגשית, מסוחררת, והתווספו עוד הרבה תסמינים שונים..
ביחד עם לקיחת הלוריוון שוב איכשהו הגעתי ללקחת חשיש. לקח לי כמה פעמים של התעסקות עם חשיש בשביל להגיע למצב הנורא הבא:
אני לא יודעת או זוכרת למה, אבל החלטתי לקחת חשיש לבד. הגעתי למצב שבו שכבתי על הספה, במצב קטטוני (כן מונח שלמדתי), קפואה, מבוהלת, מסוחררת, מבולבלת, חרדתית, חלשה בטירוף ורועדת.
מאז שום דבר לא השתפר. אולי התפכחתי, אבל המצב הנפשי שלי היה פשוט..מטורף. מאז החלטתי שאני לא נוגעת יותר בכלום, לא בסמים, לא בתרופות מרשם, כלום כלום כלום.
אבל זה לא עזר, היה כבר מאוחר מידי.
הרגשתי חסרת אונים רוב הזמן, היו לי נטיות אובדניות, אחד הדברים הכי קשים הם שאף אחד לא מבין אותך ואף אחד לא לצידך ואת גם לא רוצה לספר לאף אחד שניסית חשיש..
קדימה להווה.
מאז עברו 3-4 חודשים.. המצב השתפר בצורה ניכרת אבל אני יודעת שאני עדיין לא עצמי.
אני אפילו לא ידעתי שהחשיש היה הגורם להכל עד עכשיו, כאילו שקיבלתי מין 'הארה' כזאת.
ניסיתי לחפש לעצמי כל מיני מחלות ותסמינים באינטרנט, הפסיכיאטרים כבר אבחנו אותי - הפרעת חרדה מוכללת, דיסתימיה, דכאון מאג'ורי, הפרעת פאניקה, היה לזה כל מיני שמות..
עד שהגעתי ללקרוא מאמרים על חשיש ופסיכוזה, קראתי קצת על פסיכוזה, וכן היה לי קשה להודות ולקבל את זה שיכול להיות שיש לי פסיכוזה..
עד כמה שאני נשמעת החלטית ובטוחה המצב הנפשי שלי כרגע הוא מאוד חלש. קרוב לוודאי שבעוד דקה אני אשכח מכל מה שחשבתי עליו עכשיו ואתחיל להבהל ממשהו אחר לגמרי..
המצב כרגע הוא שלא ההורים שלי ולא הפסיכיאטרית לא יודעים על ההתעסקות שלי עם חשיש, ואני מפחדת לספר.
הפסיכיאטרית יכולה לדווח על זה? יכול לקרות לי משהו כמו למשל שיעיפו אותי מביה"ס או חלילה משהו עם המשטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר..
אנונימית25/03/2009עוד דבר ששכחתי לציין הוא שסירבתי לטיפול תרופתי בינתיים..או יותר נכון בהתלבטות עם ההורים.
הם רשמו לי CLONEX שהוא מאותה המשפחה של LORIVAN (בנזודיאזפינים) ובגלל זה אני קצת חוששת לקחת, ובנוסף לכך פריזמה שזה אנטי דכאוני.
בשורה תחתונה התרופה היחידה שעליה הייתי הייתה לוריוון עד ינואר.
וזה בערך הכל, פתחתי את הלב לגמרי ודאגתי לא להשמיט שום פרט.
תודה מראש על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`25/03/2009שלום אנונימית,
אני בהחלט חושב שחלק גדול ממה שאת מתארת שעברת זו תוצאה של השימוש בחשיש. את צריכה ויכולה לספר לפסיכיאטרית שלך , זה יהיה ממש חשוב כך שתוכל לעזור לך. אין לך כל חשש כי יש עניין של חסיון רפואי והרופאה לא תספר לא למשטרה ולא לבית הספר כך שבהחלט את יכולה בשקט גמור לספר על מנת שתוכל לעזור לך יותר. מעבר לטיפול תרופתי שאותו את מהססת לקחת אני חושב ומציע לך ללכת גם לטיפול בשיחות שיכול לעזור מאד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אנונימית....
Just me19/06/2009התחלתי לקרוא את מה שכתבת ופשוט ראיתי את עצמי.. לא הייתי צריכה לסיים לקרוא הכל כדי להבין מה את עוברת.
בגילך גם אני נגעתי בחשיש וגראס ואקסטזי כתוצאה מהשפעת הסביבה עליי ומהסקרנות שלי.
נגעתי התמכרתי ולא יכלתי להפסיק. בדיוק כמוך הייתי מוצאת את עצמי יושבת לבד בחדר בסטלות מטורפות של כל מיני חומרים.
פשוט לא יכלתי להפסיק, כל הזמן רציתי עוד ועוד ועוד.
התדרדרתי בלימודים,הפסקתי ללמוד וכל החברים ה"טובים" נטשו אותי.
זו הייתה שנה כזו מטורפת ונעימה של סטלות וכיף ולא אכפת לי מהעולם.
יום אחד ישבנו כל הח'ברה.. ועשינו ושתינו ועירבבנו כל כך הרבה דברים ביחד.. אנשים שכחו איך קוראים להם.. ואני?.. אני עירבבתי כל כך הרבה דברים בכמויות מטורפות כדי להגיע להרגשה ה"נעימה" הזו שעושה לי כל כך טוב ומשאירה אותי לבד נגד העולם... אחרי אותו ערב.. הרגשתי אחרת.. זה כבר לא ריגש אותי.. איך ייתכן שאני צריכה לערבב כל כך הרבה כמויות של סמים כדי לחוות את התחושה הזו כמו בהתחלה?!?!? חשבתי לעצמי או שאני מרימה את עצמי ומפסיקה עם זה או שאני פשוט הופכת לנרקומנית מהסוג הגרוע. החלטתי להפסיק.. לחפש ריגוש אחר..
זה היה כל כך קשה.... העצבנות,העייפות, האי יכולת להירדם... אין לי חברים... אין לי לימודים...
זה רק אני נגד עצמי.... לקח לי זמן עד שהתחלתי לחזור לעצמי.. הסמים כבר היו מאחורי.. התחלתי להסתכל על הדברים במבט אחר.. כל יום הרגשתי כאילו נולדתי מחדש...
היום אני בת 24 לא כל כך גדולה אך מספיק בוגרת כדי להבין מה טוב בשבילי..
אני לא אגיד לך שאני מצטערת על התקופה ההיא... גיל הטיפש עשרה.. ממש לא... אני די נהנית מלהזכר בה... התקופה הזו ומלחמה שלי עם עצמי כל כך שינתה אותי.. אני במקום אחר לגמרי היום.
אז הפסקתי ללמוד.... היום אני אחרי שרות צבאי מלא, תעודת בגרות מלאה ובעוד שנה מסיימת לימודי תואר ראשון...
לפעמים כשאני יושבת עם חברים, אז שותים קצת... מידי פעם, ממש נדיר מעשנים ג'וינט אחד..
ופה זה נגמר..
-- ואוו כל כך נסחפתי פה... כתבתי הרבה... מה שרציתי לכתוב לך זה ש:
אל תקחי את הדברים האלו בקיצוניות.. פשוט תחפשי לך דברים אחרים שמענינים אותך יותר..
זה גם מענין..אך אנחנו יודעים שזה א-ס-ו-ר.. ולא מבחינת החוק.. אלא מבחינת הגוף והנפש..
תילחמי בעצמך אל תתני להרגשה הזו לדכא אותך.. זה יחלוף..
וזה ישאר לך אך ורק בתור חוויה נעימה שהביאה אותך למקום טוב יותר..
בלי להכיר אותך... רק מלקרוא את הדברים... אני יודעת שתצליחי להתגבר על זה..
אני ממש רואה את עצמי בגילך.. עם הסיפור שלי-שלך..
בהצלחה... מחזיקה לך אצבעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיש וכדורי הרגעה יחד ==
קובי חן23/10/2010יוצרים בגוף בלבול וחוסר אונים...
אבל דבר ראשון לפני הכל - יש משהו בחיים שלך שאת צריכה לטפל. זה לא בגלל החשיש.. זה למה הגעת למצב הזה שלקחת את כל זה.
אף אחד לא לוקח חשיש או כל סם אחר מתוך לחץ .
פשוט ניסית לברוח ממציאות כזאת או אחרת .
מה שאני חושב שיכול לעזור לך זה לטפל קודם כל בחייך. למצוא לך חבר או כל דמות חיובית שתתן לך ותספק לך אהבה..
אחד הדברים הטובים מפני חרדות זה חבר טוב. או קשר טוב עם אמא או אבא
את עוד ילדה קטנה ומוטב שתעזרי בפסיכולוג או אפילו בפסיכאטר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים ממושכים בירך שלא עוברים
שאלה על הרפס זוסטר- נטילת כדורי זובירקס
טיפולי גוף נפש נגד חרדה ודיכאון
חולשה עייפות ודכדוך - כיצד ניתן לפתור?
התאמת טיפול גוף נפש לחולשה בגוף
חוסר תנועתיות של המעי העליון - מה ניתן לעשות?
טיפול גוף נפש - מה הכי מתאים לחרדות ודכאונות?
עזרה להרגעת חרדות בטרם טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
חיזוק הגוף באמצע היום - עייפות ותשישות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)