מצב נפשי ותגובות פיזיולוגיות

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• מצב נפשי ותגובות פיזיולוגיות
    ניר
    27/07/2009

שלום ,

אני נמצא במצב נפשי די ירוד, חרדות, מתחים,הדחקות, בדידות,דכאון מסויים, כבר כמעט שנה. אני מתכנן בתקופה הקרובה להתחיל טיפול פסיכולוגי. שמתי לב, שמהלך השנה הזו, שגם הבנתי שאני שרוי בסוג של מצוקה נפשית, אני מרגיש צורך לשחרר אוויר כל כמה שניות/דקות, לאו דווקא בהתקף חרדה רגעי או משהו בסגון, אלא באופן קבוע אני מרגיש צורך להוציא אוויר ולאחר מכן אני מרגיש הקלה מסויימת, וחוזר חלילה. אני מתפקד פחות או יותר רגיל, עובד,עושה ספורט וכו'. למרות שאני חש תשישות נפשית ופיזית, שאני משער שהיא בעקבות מצבי הנפשי.נבדקתי אצל רופא המשפחה בזמנו והוא אמר שמבחינת הנשימה שלי הכל תקין. האם יתכן כי תופעת הנשימות שתארתי נוצרה בעקבות המצב הנפשי שאני נמצא בו? והאם יכול להיגרם מכך נזק בריאותי כלשהו, גם אם זה נמשך תקופה ארוכה?

אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לניר

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    27/07/2009

שלום ניר,

התופעות שאתה מתאר יכולות בהחלט להיות תוצאה של המצב הנפשי בו אתה שרוי. ולא - אין שום נזק שיכול להיגרם לך, לא לטווח קצר ולא לטווח אורך. אני מציע לך בחום לא לתכנן ללכת לטיפול פסיכולוגי אלא להתחיל אותו מחר בבוקר. יש נטיה להרבה אנשים לדחות את התחלת הטיפול מסיבות שונות, לכן אני רוצה לעודד אותך להתחיל טיפול מיידי, כדי שיוכל להקל עליך את המצוקה שבה אתה שרוי.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו