חרדה, נהיגה והתמודדות

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• חרדה, נהיגה והתמודדות
    סו אלן
    10/08/2009

שלום, אני בת 29 ולפני שלוש שנים היה לי התקף חרדה ומשם הדרדר המצב לעלפונות בכל שעות היום. עקב כך פיתחתי לי פחד בכביש מכיוון שלא משנה באיזה סיטואציה הייתי, פשוט הייתי מתעלפת או מגיעה למצב של כמעט עילפון.

החרדה נמשכה לי כמה חודשים למרות שהעלפונות פסקו, ואחר כך גם התקפי החרדות פסקו, כיום אני בסדר, ברוך ה', ממש לעיתים רחוקות יש לי קצת הבזקים של פחדים שאני מצליחה להשתלט עליהם. כך או כך, אבל מאז לא חזרתי לנהוג ואני מאד רוצה לחזור לנהוג ולהחזיר לעצמי עצמאות מלאה, משהו שאני לא מרגישה שקיים בחיי.

אשמח לשמוע עצות והמלצות בענייני ואולי דרכים לשפר את המצב המוזר שאני נמצאת בו.

תודה רבה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה, נהיגה והתמודדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסו אלן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    10/08/2009

המצב שאת מתארת הוא מצב יחסית שכיח. ניתן לטפל בזה ראשית בטיפול פסיכולוגי ממוקד, בטכניקה שנקראת חשיפה הדרגתית בשילוב טכניקות נוספות. לצורך זה עלייך לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שמטפל בשיטות האלו ובטיפול יחסית קצר ניתן לפתור את הבעיה ברוב המקרים. במקרים קשים יותר אפשר לשלב גם טיפול תרופתי אבל, לדעתי רק לאחר שניסית את הטיפול הפסיכולוגי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז להתחיל עם רפואה קונבנציונאלית?

סו אלן
    11/08/2009

ראשית, תודה על התשובה .

שנית, מה שאתה בעצם אומר הוא שמומלץ קודם כל להתחיל עם רפואה קונבנציונאלית ורק אז לבדוק ולבחון אופציות של הרפואה המשלימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסו אלן

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    11/08/2009

אני לא מבדיל כל כך בין הדברים, אבל במקרה שלך ללא ספק הייתי מתחיל בטיפול פסיכותרפי ממוקד כפי שכתבתי לך. זה יכול לעזור הכי הרבה במקרה שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו