מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום.. רק להתייעצותטליה11/10/2009
היי
אני טליה בת 21 .
לא מזמן השתחררתי משירות צבאי באזור עוטף עזה.
בתור חיילת באזור יצא לי לחוות המון נפילות ולילות לבנים במרחבים מוגנים.
(חשוב לציין כי ביתי אינו נמצא בטווח)
חברים שנפגעו ונפצעו גם פציעות קשות מאוד...
במהלך השירות הייתי דווקא מהבנות שלא התרגשו יותר מידי .. התרגלתי לפיצוצים ולבנות הבוכות מסביב ואף הייתי מהמרגיעות... הבנתי את המצב ולא הייתי עד כדי כך אדישה פשוט לא ראיתי סיבה להלחץ... הכל הרי רגיל..
אך היה לילה אחד בו היו הרבה מאוד נפילות קרובות ואף שמיעתי קצת נפגעה מההדף...
כמה חברים מאוד קרובים נפצעו והיה הרס רב...
אני זוכרת שחשבתי שזהו ועוד שניה והכל נגמר.. כל הנפילות היו כמהמטרים אחת מהשניה... וזהו זה הלילה האחרון שלי...
מאז היו עוד כמה לילות וכבר השתררתי מהצבא..
הכל היה בסדר עד שהגעתי הבייתה ופתאום כשאני בבית התחלתי לחשוב יותר ויותר על אותו הלילה ועל שהותי באזור..........
מה היה קורה אם.......?? אם הייתי קוראת לידיד שלי אולי הוא לא היה נפגע...... וכו'......
לפעמים קשה להרדם וכמו תמיד כל טריקת דלת או בום חזק מקפיץ...
מה אפשר לעשות???
מסביב החברים לא מבינים מה הקטע כי הם לא היו שם ...
רק פה ושם החברי עוד מהבסיס מדברים ומבינים... חוויות דומות...
אשמח אם תגיב להודעה ואולי תתן לי כמה טיפים לא לשכוח את זה... אלא לעבור הלאה.....
תודה רבה
טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/10/2009שלום טליה,
זו ממש התייעצות לא קטנה. אני מבין ממה שאת מתארת שבעצם עברת טראומה מתמשכת. הצלחת להתמודד בצורה יפה מאד ולהדחיק את הרגשות והפחדים שעלו עם החוויות הקשות שחוית. אני חושב שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע כמו פסיכולוג. מכיוון שזה קרה לך בצבא הייתי בודק אפשרות לקבל טיפול דרך הצבא או משרד הבטחון. על כל פנים נשמע לי שאת זקוקה לעזרה של איש מקצוע ועדיף לא לדחות את הפנייה.
שיהיה בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו פוסט טראומה
נוני19/10/2009הייתי ממליץ לך, בהמשך לתשובתו של הד"ר הנכבד, אכן לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג ולנסות לרדת לעומקו של עניין על מנ ת לנסות ולפתור אותו.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים ממושכים בירך שלא עוברים
שאלה על הרפס זוסטר- נטילת כדורי זובירקס
טיפולי גוף נפש נגד חרדה ודיכאון
חולשה עייפות ודכדוך - כיצד ניתן לפתור?
התאמת טיפול גוף נפש לחולשה בגוף
חוסר תנועתיות של המעי העליון - מה ניתן לעשות?
טיפול גוף נפש - מה הכי מתאים לחרדות ודכאונות?
עזרה להרגעת חרדות בטרם טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
חיזוק הגוף באמצע היום - עייפות ותשישות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)