אובססיה לחברה - דמות אימהית

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• אובססיה לחברה - דמות אימהית
    יעל
    21/10/2010

שלום רב, יש בעיה שמדירה שינה מעיניי ראשית עליי לציין שאני סטרייטית לחלוטין ואף נשואה באמת באושר ואמא ל3 ילדים קטנים.
    הבעיה אצלי התחילה מאז שאני זוכרת את עצמי.
    כל תקופה בחיי מלווה במושא הערצה לחברה או מדריכה או דמות נשית ריגשית - הדבר מגיע לאובססיה מצידי בכך שאני מחפשת דרמות עם אותה אישה - מחפשת לריב ואז לסמס ולשלוח מיילים כמעט בלא הכרה.
    כיום מדובר בחברה קרובה - אני מרגישה אובססיבית כלפיה בכך שהיא לא יוצאת ממחשבותי אף פעם , אני מחפשת להפגע ממנה בכדי לזכות ממנה לעוד יחס חם מצידה - היא העירה לי כמה פעמים שאני אובססיבית כלפיה וחונקת אותה אך הכחשתי ובלב אני מודעת לבעיה שלי.
    אצלי כנראה זה נובע מהצורך לחיבוק ולרגש האימהי המלטף - שלא היה לי. בכל חברה מכרה שאני פוגשת אז אם הקשר הוא אינטסיבי בהתחלה בצורה הדדית אזי שאחר כך מתפתחת אצלי "התאהבות טוטאלית" מהר מאוד.
    כיום אני נוראה נהנת מהדאגה , אהבה , איכפתיות של חברתי ובאמת משתוקקת לחיבוק חם ממנה לאחר שיחת "מוטיבציה" בנינו.
    אם היא לא עונה לטלפון ולא חוזרת אז אני כועסת עליה - אבל עם השנים התגברתי ואני פחות מראה לה כעס אך בלב מציק לי.
    גם היא נשואה ואמא ל 3 ועם כל ההבנה להגבלות שלה כי גם אני אמא ל 3 - הייתי נורא שמחה להיות בקירבתה 28 שעות ביממה!!!
    אם עובר יום ולא דיברנו - אני לא מוותרת ושולחת לה הודעות כמו : מה קורה? , "אוהבת המון" וכו....
    היא מחזירה לי ובאמת אוהבת אותי אך אני מרגישה שאני חונקת אותה.
    אני מודעת לבעיה שלי ומאוד רוצה טיפול כדי שאוכל לחיות חיים יפים ורגועים ללא מתח רגשי-נפשי אם אף אדם יותר וגם לא איתה.
    אנחנו אומנם חברות טובות ויש המון אהבה בנינו אך אני מרגישה כי הקשר האובססיבי הזה לא בריא בשבילי ואז כל פעם שאני מכניסה לי לראש "לשמור מרחק" וממש מתאפקת לא ליצור איתה קשר בשום דרך אלא לחכות לפניה ממנה ,
    אז היא מסמסת לי או שולחת מייל ששואלת לשלומי ולשלום ילדיי וכותבת כמה היא מתגעגעת....
    כמובן שהמילים הרכות האלו שוב ממיסות אותי , גורמות לי לבלבול ואני חוזרת לסורי ומתחילה שוב עם האובססיה.
    האם זהו מקרה מוכר , האם וכיצד ניתן לטפל אני מוכנה הכל....
    מחכה לישועתכם ויודעת כי השינוי מתחיל בתוכי בלשנות תפיסת עולם ולהשתחרר.
    אצלכם הכלים אצלי המפתח בברכה , יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לחברה - דמות אימהית - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    24/10/2010

שלום יעל,
    את מספרת בפרוט רב ועם תובנה מסויימת על הבעיה שלך. התשובה לשאלתך היא פשוטה במובן מסויים. את צריכה לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיחות על מנת להבין את הצורך שלך בקשר האובססיבי ואני מאמין שעם טיפול מתאים תוכלי להשתחרר מהאובסיה שלך ולנהל מערכת יחסים קרובה וחברית עם חברותייך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו