תפיסת העצמי

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• תפיסת העצמי
    מרין
    24/11/2010

שלום רב!
    החל מגיל ההתבגרות נתקלתי בקשיים נפשיים רבים שהביאו אותי לעישון סיגריות מגיל צעיר, אנורקסיה, בולימיה, דכאונות, התפרצויות זעם ושימוש בסמים.
    כיום אני בת 28 וללא עזרה חיצונית הצלחתי (לשמחתי הרבה) להיגמל מהכל חוץ מהסיגריות.
    את החלק הבא קצת יותר קשה לי להסביר:
    הבעיה שלי היא שאני רואה בבירור שתפיסת העצמי שלי היא לא נכונה - זה לא שיש לי בטחון עצמי נמוך אלא שאני מוצאת את עצמי מסתכלת על אנשים (בנות למשל) בגילי וחושבת " הן ממש נשים" ומרגישה את עצמי ילדה קטנה לעומתן.
    אני נשואה וכאשר אני רואה זוגות נשואים אחרים אני חושבת "הם זוג נשוי בעל ואשה - ואני כאילו "משחקת" בבעל ואשה".
    אציין שאני מחזיקה בעבודה טובה ועובדת מגיל צעיר, הורי לא נכחו הרבה בבית ודי גידלתי את עצמי (שרק זה אמור לתת לי הרגשת בגרות), אני נתפסת ע"י החברות והחברים כאדם בוגר שניתן לפנות אליו לעצה ולאחרונה הפכתי לאמא לתינוקת מקסימה - כל אלה לכאורה מאפיינים של אדם בוגר.
    פשוט משגע אותי לחשוב שאם הייתי רואה עצמי מהצד הייתי אומרת "איזו בוגרת - עבודה, בעל, ילדה וכו'" ובתוך עצמי אני מרגישה פשוט י-ל-ד-ה!!!

עוברת בי המחשבה שאולי בגלל השימוש בסמים בזמנו איכשהוא בתפיסת העצמי שלי נעצרה באותו גיל ובראש שלי אני עדיין הילדה שעושה שטויות!
    האם זה נשמע הגיוני? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפיסת העצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפיסת העצמי - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    24/11/2010

ראשית לנושא הסיגריות כאמור את זקוקה לעזרה ויש היום 2 תרופות מרשם שניתן לבקש מהרופא:Champix, Zyban .
    לגביי תפיסתך העצמית כילדה, לעיתים זה דווקא טוב להרגיש צעיר, אך אם הדבר מפריע לך ניתן לנסות שיחות ו/או טיפולים בדמיון מודך לראות מאיפה זה בא ולתת כלים טיפוליים, כמו כן ניתן לנסות טיפול בפרחי באך.
    בריאות ובשורות טובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו