מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות שלאחר הפסקת עישוןענת07/03/2011
שלום לדוקטורים היקרים,
שמי ענת, אני בת 46, הפסקתי לעשן לפני חודשיים בערך, לפני 20 יום התחיל לי שיעול יבש בהתחלה ואחר כך עם ליחה וצורך להוציא הרבה ליחה. מביקורי אצל רופאים קונבנציונלים של קופת חולים הופנתי לקחת מרופא אחד ונטולין ומרופא אחר סרטייד 50/250 הרופא שנתן לי את הסרטייד הפנה אותי גם שאלך לבדיקה לאחר 30 יום טיפול ובהבחנה מהביקור הקצרצר אצלו כאשר הסמפטומים היו בשיאם כתב על ההפנייה לבדיקה אמפיזמה? עם סימן שאלה. היום זה כבר שבוע לאחר ביקורי אצלו ו20 יום מפרוץ הסמפטומים. רציתי לציין שלמרות העישון לא חוויתי סמפטומים כאלה שמלווים בקוצר נשימה ומעט חירחורים למעט מדי פעם כשהגזמתי עם הסיגריות, היתה הוצאת ליחה בבקרים. עד לפני 20 יום אני אדם מאוד פעלתן וחרוץ שהולך לישון כבר בעשר וקם כמו פנטר ב5 בבוקר, גומעת את כל תל אביב בהליכות מהירות עובדת מרימה דברים ובקיצור ג'דאית. האם זה לא נראה תמוע שפתאום התפרצה לי המחלה שהרופא משער? האם זה יכול להיות תהליך נקיון הגוף שלאחר הפסקת עישון וזה דבר חיובי? עד היום לא נגעתי במשאפים לא בונטולין ולא בסרטייד שמעתי שזה עושה פטריות בתוך הפה. כל התרופות שלקחתי בחיים זה אולי איזה כמה אקמולים בודדים ואולים פעמיים שלוש אנטיביוטיקה לאחר עקירת שן וכו'.... אני יושבת במהלך כל המחלה מול המחשב ומחפשת איזה שהוא יעוץ וכיוון קצת שונה מתפישת העולם הכל כך מקובעת שחוויתי בקופת חולים. בנוסף החוויה שמכניסים 20 חולי ריאות להמתנה לרופא במסדרון צר קטן וחנוק ללא חלונות. פעמיים פספסתי את התור כי לא יכולתי לעמוד או לשבת שם זה היה ממש תת תנאים. שיתבישו קופות החולים. לאחר 20 יום מצבי אומנם השתפר ואני כבר לא משתעלת כל היום אלא פעם ביום. זה גם תלוי אם לא התאמצתי או התווקחתי בקולי קולות עם השותף שלי. אני מרגישה ללא ספק שהגוף שלי מבקש החלמה ורוצה שאני אנוח אבל כשאני נרגעת ומנסה לנשום נשימות עמוקות לבטן אני מצליחה. בתקופה הזאת במיוחד בימים הראשונים היה לי קשה להרדם בלילה ועכשיו נרדמת יותר טוב אבל התרגלתי להשאר ערה מאוחר ומקווה לחזור להרגלי השינה הרגילים שלי ולהתעורר לפני הזריחה. חשבתי להתחיל צ'י קונג ללמד את עצמי לנשום נכון. נראה לי שחלק מקשיי הנשימה נובעים גם מתקופה מאוד ארוכה של לחץ בעבודה ובחיים וכמה משברים שעברתי והתרגלתי לעצור את נשימתי ולא לתת לה לזרום. ככה אני מרגישה בלי קשר לסמפטומים שציינתי.
אודה לכם המסטרים אם תאירו לי את קצה המנהרה.
המון תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות שלאחר הפסקת עישון - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)08/03/2011ענת שלום, לעיתים כשמפסיקים בבת אחת את העישון זה אכן יכולים להיות הסימפטומים שהנך מתארת.לעיתים זה יכול להיות גם מסוכן בגלל הצפת ליחה שעלולה לחסום דרכי נשימה.
במקביל לטיפול הרפואי שהנך מקבלת אני מציע לך להגיע למרפאה לקבל סיוע ע"י דיקור סיני, טכניקות נשימה, צמחי מרפא מתאימים וכו' בכדי לעזור לתהליך לעבור מהר.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שאני לא לוקחת את התרופות
ענת08/03/2011דר' מזרחי תודה על התשובה.
ברצוני לשפר את טכניקות הנשימה ולטהר את הוירוס/חידק שאולי נמצא שם.
בכל מקרה, את המשאפים משני הסוגים לא לקחתי ושאלתי האם אוכל להתרפא ללא המשאפים המפחידים? שנית, אשמח לקבל טיפול משולב של עיסוי הוליסטי/שיאצו ארומתרפי וצמחי מרפא. דיקור אף פעם לא ניסיתי וזה קצת מפחיד אותי. האם הטיפולים האחרים שציינתי יכולים לסלק לי את המטרד מהגוף והריאות ואם כן כמה זמן מתל אביב אליך? וכמה זמן/טיפולים זה מצריך.
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העניין הוא שאני לא לוקחת את התרופות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)08/03/2011ענת שלום, בהחלט השילוב של הטיפולים שציינת יכולים להאיץ תהליך ההחלמה,
המרפאה נמצאת כ20-30 דקות מת"א.
מבחינת מס' הטיפולים קשה להעריך לפני שרואים את המצב(ע"י ראיון ואבחנה).
נשמח לעזור, בכל שאלה נוספת תוכלי לפנות אלי למייל האישי:
[email protected]
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים ממושכים בירך שלא עוברים
שאלה על הרפס זוסטר- נטילת כדורי זובירקס
טיפולי גוף נפש נגד חרדה ודיכאון
חולשה עייפות ודכדוך - כיצד ניתן לפתור?
התאמת טיפול גוף נפש לחולשה בגוף
חוסר תנועתיות של המעי העליון - מה ניתן לעשות?
טיפול גוף נפש - מה הכי מתאים לחרדות ודכאונות?
עזרה להרגעת חרדות בטרם טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
חיזוק הגוף באמצע היום - עייפות ותשישות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)