פורום קוסמטיקה פרא רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים בפנים מידי פעם
    טלי
    30/05/2009

שלום
    אני בת 33, בעבר סבלתי מאקנה הרבה שנים שעבר לאחר טיפול ברואקוטן.
    כיום בשנים האחרונות יוצאים לי מידי פעם בד"כ שאני לחוצה ולפני מחזור מס' פצעים באזור הסנטר בעיקר, ומצח. רציתי לשאול איזה חומר את ממליצה לי למרוח נקודתי כשיוצאים לי הפצעים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפנים מידי פעם

הוספת תגובה

• פצעים בפנים

אורית בן יהודה
    31/05/2009

היי טלי:)ברוכה הבאה לפורום.
    כל חומר המכיל בנזואיל פרוקסיד יכול לעזור יש לקחת בחשבון שאנשים מסויימים מגיבים ברגישות
    במקרה כזה רצוי להשתמש בנגזרת של בנזואיל פרוקסיד , החומר עדין יותר - להשיג אצל קוסמטיקאיות.
    בנזואיל פרוקסיד את יכולה לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם.
    יום טוב,
    אורית בן יהודה ,קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים בפנים
    יוסי
    29/05/2009

שלום לך... תיראי יש לי בעיה שמציקה לי יש לי בפנים מין חרציצים כאלו מין חטטים אני לא יכול לקרוא להם צלקות או משהו כזה אבל הבעיה היא שאני רואה אותם רק בסוגי תאורה שונה למשל אם יש עליי אור ממש חזק מהשמש או מתחת לאיזו מנורה חזקה אז אני רואה אותם אבל ככה ברגיל אני לא רואה ...עכשיו קניתי את המוצר הזה ברייט נגד צלקות וחטטים של ביופור אם את מכירה ... ?ודיברתי עם מנהלת הפורום של החברה והיא אמרה לי שאם אני ימרח את המשכה הזאת הם יעלמו...מצב הפנים שלי הגדירו אותו כפוסט אקנה יש לי גם פצעים על הפנים הם לא עמוסות בפצעונים יש פה ושם ....השאלה שלי אלייך מה את ממליצה לי לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    חטטים בפנים

הוספת תגובה

• חטטים בפנים

אורית בן יהודה
    30/05/2009

היי יוסי:)
    אני מכירה את המוצר והוא טוב, אני מבינה שדיברת עם רונית , והיא המליצה לך על השימוש במוצר,
    עלייך להתמיד בו לאורך זמן כדי לראות תוצאות.
    על הפצעים אני ממליצה לך למרוח תכשיר מקומי המכיל בנזואיל פרוקסיד- להשיג בבית מרקחת.
    בהצלחה
    אורית בו יהודה, קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים

יוסי
    13/06/2009

כן הבנתי אותך האם את ממליצה לעשות גם פילינג שזה יזרז את הטיפול והאם באמת זה יעלים לי אותם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטטים

אורית בן יהודה
    13/06/2009

ניי יוסי:)
    פילינג באופן כללי עוזר מאוד לעור אקנתי וחטטים, אך יש לראותך כדי להחליט האם הטיפול מתאים לך, יש סוגי עור הנוטים לפיגמנטציה כתוצאה מפילניג והדבר דורש הכנה של העור עם חומרים מיוחדים, כדי לא לסבול מתופעות לוואי במיוחד בקייץ!

בברכה,אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגמנטציה
    לבנה
    29/05/2009

שלום,

יש לי בעיה של פגמנטציה באיזור השפם. הדבר מאוד מאוד מפריע לי ובתקופת הקיץ זה אפילו ניהיה יותר כהה. פניתי לרופא עור והטיפול שנתן לי זה משחת אזומד. המשחה לא עזרה ואינני יודעת כיצד ניתן להבהיר את הכתם שנוצר. הכתמים נוצרו אך ורק באיזור זה (אני מניחה שבגלל מריטת שיער, אינני נוטלת גלולות). ניסיתי אפילו למרוח לימון זה לא עזר. האם יש איזה שהוא תכשיר אחר שיכול לעזור?

מהי חוות דעתך ? או המלצתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    פגמנטציה

הוספת תגובה

• פגמנטציה

אורית בן יהודה
    30/05/2009

היי לבנה:), ברוכה הבאה לפורום.
    פיגמנטציה מעל השפה היא בעיה לא קלה.
    עלייך להגיע לקוסמטיקאית רפואית או לרופא עור טוב, איזומד לבדו לא יעזור במידה ואת סובלת מהפיגמנטציה זמו ממושך.
    הדבר החשוב ביותר בנתיים, הוא למרוח הגנה משמש במשך שעות היום כל שעתיים.
    בברכה,
    אורית בו יהודה אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער ב- IPL
    י
    28/05/2009

שלום אורית,

רציתי לדעת האם הסרת שיער בשיטת ה- IPL היא לצמיתות?
    אם לא, איזה שיטה כן מסירה שיער לצמיתות?

תודה רבה,
    עדנה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער ב- IPL

הוספת תגובה

• הסרת שיער ב- IPL

אורית בן יהודה
    30/05/2009

היי עדנה:)הרוכה הבאה לפורום.
    הסרת שיער בIPL או בלייזר מסירה כ80% אחוז מהשיער.
    את השאר ניתן להסיר ע"י אפילציה.
    אפילציה היא השיטה היחידה המסירה שיער לצמיתיות.

בברכה,
    אורית בו יהודה, אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקה
    דניאל
    27/05/2009

שלום
    רציתי לשאול לגבי מוצרי חברות 'הולילנד' ו'מדבר יהודה' האם הם נחשבים למוצרים טובים בתחום הקוסמטיקה הרפואית? האם את ממליצה להשתמש בהם או בחברות אחרות?

הסתכלתי קצת באתר שלך ופגשתי ונתקלתי שמה בתמונה של לפני ואחרי טיפול במילוי עצמות לחיים אותן תמונות מופיעות גם באתר של רופא עור , האם המטפל זו את או הוא?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קוסמטיקה

הוספת תגובה

• קוסמטיקה

אורית בן יהודה
    27/05/2009

היי דניאל)ברוכה הבאה לפורום
    לא הבנתי משאלתך האם את קוסמטיקאית המבקשת יעוץ לגבי שימוש בתכשירים במכון או מישהיא הרוצה המלצה ככללית.
    גם לחברת הולילנד יש חומרים טובים וגם לצמחי מדבר יהודה,.אני עובדת עם הרבה חברות ומנסיון יודעת מהם המוצרים הטובים והפעילם ביותר בכל החברות.
    המלצה ספיציפית צריכה להיות לאחר איבחון עור, רק כך אני מחליטה איזה מוצר ואיזה חברה מתאימה למטופל, וכן! חלק ממוצרי הולילנד וצמחי מדבר יהודה פעילים מאוד.
    לגבי התמונות באתר: אלו תמונות שהחברה המשווקת את מוצרי המילוי מאשרת להשתמש בהם,
    להדגמת תוצאות אפשריות בשימוש בחומר המילוי.
    לכן את רואה אותם בכמה אתרים, בקליניקה אצלי יש תמונות של אנשים שעברו אצלי בקליניקה את המילוי,אך אני לא מפרסמת אותם באינטרנט מטעמי פרטיות.
    לא אני מבצעת את הזרקות !, רופא העובד איתי בשיתןף פעולה בקליניקה מבצע את כל הטיפולים הרפואיים, קוסמטיקאיות לא מורשות בשום אופן לבצע הזרקות!

בברכה,
    אורית בו יהודה , קומטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דניאל
    02/06/2009

שלום שוב,
    לא, אני לא קוסמטיקאי,
    אני אדם פרטי שמעוניין לדעת מהם החומרים הטובים לי ובכלל
    האם קיימות חברות יותר טובות מהולילנד ומדבר יהודה? האם את משתמשת איתם?
    תודה מראש ,
    קיבלתי דוגמית של ג'ל לשיקום העור של מדבר יהודה, ולפני שאשתמש בו רציתי לשאול אם בטוח להשתמש בזה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אורית בן יהודה
    02/06/2009

היי:)
    לכל חברה יש את מוצרי ה"דגל" שלה, איני יכולה לדעת בלי לראותך אם הדוגמית מתאימה לך.

בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער
    ורד
    27/05/2009

שלום
    לאחרונה לאחר שאני מסירה שיער בשעווה אני רואה קרחות וצמיחה יותר איטית אני משתמשת בקרם אלוורה שמכיל אלכוהול ומורחת אותו על העור
    האם זה באמת יכול לגרום לפחות שיער?
    והאם יש נזק שיכול להיגרם לעור למרות שזה קרם שמיועד לעור?
    בתודה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער

הוספת תגובה

• הסרת שיער

אורית בן יהודה
    27/05/2009

היי ורד:)ברוכה הבאה לפורום.
    ישנם אנשים ברי מזל ששעוה אכן מדללת אצלם את צמיחת השיער!
    את בהחלט יכולה להשתמש באותה אלוורה , לא יגרם לך שום נזק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מיטל
    26/05/2009

אני 6 חודשים אחרי ראקוטן אני רוצה להבהיר תשיער בידים על מה את ממליצה?יש לי עור לבן ורגיש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לא ענית לי

מיטל
    28/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל

אורית בן יהודה
    30/05/2009

את יכולה להשתמש בג'ולן - להשיג בבתי מרקחת.
    בברכה,
    אורית בןיהודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת מכוערת ומציקה
    ילי
    24/05/2009

שלום,
    לאחרונה הבחנתי ביבלת בסביבות הברך.
    ליבלת יש מן גוון אדמדם ומרקם "כרוביתי" (לא חלק)
    בעקבות כך אני ממש לא מסוגלת ללכת בחצאיות (למרות שחם אימים)
    אני בקושי מוצאת זמן לטפל בעצמי (עבודה- ילדים- עבודה)
    יש איזה פתרון למעט לגשת רופא- לקבוע תור, לבזבז יום עבודה וכו'?
    תודה, המיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת מכוערת ומציקה

הוספת תגובה

• יבלת

אורית בן יהודה
    24/05/2009

היי ילי:)ברוכה הבאה לפורום.
    מצאי זמן וגשי לרופא!
    יכול להיות שזו סתם יבלת וירלית הניתנת לצריבה ע" רופא עור, אך חשוב שרופא יעשה את ההבחנה.
    לא להזניח!

יום טוב,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילציה
    בת 25
    24/05/2009

הסרתי שיער מאזור הטבור לפני כ2-3 שנים אצל קוסמטיקאית

ולאחר טיפול או שניים שמתי לב שהפצעים מהאפילציה לא עוברים,ונותרו לי צלקות באזור

כיצד ניתן להעלימן, או להבהיר אותן, יש לציין שעורי בהיר

קוסמטיקאית אחרת- שהלכתי אליה אמרה שטיפול באינפרא אדום עשוי לעזור.

לקביעת תור
    סגירה
    אפילציה

הוספת תגובה

• אפילציה

אורית בן יהודה
    24/05/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    אני מניחה שאת מתכוונת לכתמים ולא להצטלקות, הטיפול הטוב ביותר הוא טיפול ע"י תכשיריםהמדכאים את הטירוזינז, מאחר ומדובר באיזור הבטן וכבר עברו כשנתיים שלוש, אני ממליצה לך לגשת לרופא עור שירשום לך קרם על בסיס רטין A הידרוקינין חומצה קוגית והידרוקוטיזון לפני המינונים שהוא רואה לנכון.
    חשוב מאוד לא לחשוף את האזור לשמש ללא קרם הגנה.

יום טוב,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילציה המשך

בת 25
    24/05/2009

אלו נקודות לבנות, ממש קטנות (הנראות כמו צלקת קטנה מאוד), שנעשו כתוצאה מהמחט.

יכול להיות שהקוסמטיקאית לא הייתה מומחית? או שאני ממש רגישה לאפילציה?

עורי בהיר מאוד, ולבן,אך הנקודות הלבנות קצת בהירות העור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילציה המשך

אורית בן יהודה
    24/05/2009

יש צורך לראותך, כדי לקבוע עם בכלל ניתן לטפל, במקרים כמו שלך ובכלל בכל הקשור לפיגמנטציה
    או היצטלקות, יש לטפל סמוך מאוד למקרה, כךהסיכויים לשיפור גדולים יותר.
    בברכה ,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    מיטל
    21/05/2009

אפשר לעשות שעווה אחרי ראקוטן?אם עברו 6 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• הי

אורית בן יהודה
    24/05/2009

היי מיטל,
    ניתן לעשות שעווה 6 חודשים לאחר הפסקת נטילת רואקוטן.

יום טוב,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער
    יעלה אשכנזי
    21/05/2009

אני רווקה בת 40. מעונינת להסיר שיער מהרגליים ןאיזור הביקיני . מעולם לא הייתי בהריון ואני לא נוטלת שום תרופות באופן קבוע (גם לא גלולות למניעת הריון)אבל לצערי הרב אני עם כליה אחת (עקב גידול שהיה בילדות המוקדמת בכליה-עברתי גם הקרנות בזמנו)הבאיזה שיטה זה בטוח בשביל מקרה כמוני להוריד את השערות המיותרות. עלי לציין כי על אף שאין לי הרבה שיער זה בכל זאת מפריע לי בגלל העינייןהאסטטי.תודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער

הוספת תגובה

• הסרת שיער

אורית בן יהודה
    22/05/2009

היי יעלה:)ברוכה הבאה לפורום.
    אין שום מניעה , את בהחלט יכולה להסיר שיער ע"י IPL מאזור הרגליים והמפשעה, לפעולה זו אין
    שום השפעה על האברים הפנימיים, כמו כן אין צורך בשימוש ב"אמלה" - משחת אילחוש- כך ששום חומר פעיל לא חודר דרך העור למחזור הדם- אין לך ממה לחשוש.
    משתמשים רק בג'ל אולטרסאונד במקום המטופל,.
    הסרת שיער ע"י IPL באזורים אלו יעילה מאוד ותורמת למראה אסטתי ולבטחון העצמי.

בברכת שבת שלום,
    אורית בו יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי השמש

דובשנית
    03/06/2009

תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה
    יש לי עוד שאלה אלייך :אני אף פעם לא השתמשתי לצערי הרב בתכשירי הגנה מפני השמש למעט בים או בבריכה ואנני מרבה לבלות בהם היום אני רואה שהעור שלי באיזור הלחיים והסנטר מלא בכעין כתמים (עור הפנים שלי אחיד בצבעו למעט באיזורים אלו הייתי אצל קוסמטיקאית (בסמוך לביתי (קוסמטיקאית בעלת מכון מספר שנים) והיא אמרה לי שמדובר בפיגמנטציה כנראה כתוצאה מנזקי השמש בארצינו עוד אמרה לי כי יש לי נימים בלחיים (ברצוני לציין כי זכור לי שבצעירותי -בימי התיכון תמיד כולם חשבו שאני שמה סומק אבל לא שמתי) שאלתי:האם יש טיפול יעיל"להוריד את הסימנים המכוערים הללו וליצור לי עור בעל גוון אחיד בכל הפנים או שזה אבוד ומהיום והלאה אוכל רק לשמר את המצב הקיים באמצעות קרם הגנה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי שמש

אורית בן יהודה
    03/06/2009

היי יעלה:)
    במקרה של עור עם קומפרוז (נימי דם) הטיפול הטוב ביותר להבהרת הכתמים הוא שימוש בחומצה לקטית 10% (מבהירה כשלעצמה) ולא מחמירה קומפרוז , התרגלות לחומר במשך כשלושה שבועות ואז מוסיפים מתחת לחומצה הלקטית קרם הבהרה מקומית על הפיגמנטציה, הקרם עובד במספר מנגנונים הפועלים על הטירוזינאז כך ניתן להבהיר את הכתמים.
    כמובן שעדיף לטפל מגיל צעיר, אך שום דבר לא אבוד.
    רצוי שתגיעי לאבחון, בנתיים השתמשי הקרם הגנה לעיתים קרובות, בשעות היום מריחה כל שעתיים בעונה זו של השנה!
    גם בקומפרוז ניתן לטפל כיום ע"י לייזר ולהעלימו.

יום טוב,
    בברכה, אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה -תרתי משמע

דובשנית
    04/06/2009

שוב תודה אבל עוד לא הבנתי האם כוונתך שנניתן להעלים את הכתמים שנוצרו במשך השגים או שבעזרת קרם הגנה מתאים ניתן רק למגוע את המשך התהליך כי לפי מה שהבנתי מהסברך ניתן להבהיר את הכתמים אבל האם זה בעצם לא יוצר את אותו מצב רק עם כתמים בצבע בההיר יותר? עלי לציין כי הכתמים אצלי מתרכזים בעיקר באיזור הלחיים ומתחת לשפה תודה על תשובה
    דרך אגב ניסיתי ליצור איתך קשר בדואר האלקטרוני כפישמופיע בראש הדף ולא הצלחתי אני קבעתי אלייך תור להתייעצות בקשר להורדת שיער ממהרגליים והמפסעה האם תוכלי להקדיש לי זמן גם להתייעצות בקשר לטיפול בכתמים שבפנים? ולהמליץ לי על קרם הגנה מתאים לי? אני לא יודעת מה לרכוש? תודה על תשובותייך לכל שאלותיי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעלה

אורית בן יהודה
    04/06/2009

אני באמת לא יכולה לאמ לך בודאות עד כמה ניתן להבהיר כתמים אוו להעלימם, הדבר תלוי העומק הכתם בעור וחומרתו, מאחר וקבעת יעוץ הדבר החכם ביותר הוא לראותך לאבחן והלסביר לך את הדברים פנים מול פנים.
    אז להתראות ויום טוב,
    אורית בן יהודה- אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    סתיו
    20/05/2009

אורית שלום ...

אני נער בן 16 וחצי ויש לי בעיה שמאוד מפריעה לי ....אני לא מתגלח ככ' הרבה אבל יש אזור שבהם פעם במקום להקלח הייתי מורט עם פינצטה (באזור הסנטר) עכשיו אזור זה שאני מגלח אותו הוא לא מתגלח חלק כמו באזור השפם אלה משאיר סימנים קטנים של שערות מעל שערות אלו יש מין שכבה של עור וגם שאני מקלף שיכבה זו עעדין השערות לא מגלחות כמו שצריך והם עבות וצמחות מהר יחסית .. האם זה שיערה שגדלה מתחת לעור ? והאם אפשר לתקן את המצב כך שהשערות יתגלחו ולא ישאירו סימנים קטנים וכן שהם לא יגדלו מהר ושחורות ועבות ....

אודה לך מאוד אם תעזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

אורית בן יהודה
    21/05/2009

היי נועם:) ברוך הבא לפורום.
    לפי תאורך באמת מדובר בשיערה מתחת לעור, הטיפול המומלץ לבעיה זו הוא תכשיר בשם "פוליסן", ניתן לרכוש אצל קוסמטיאיות,חומר גורם להמסת העור המת במקום וכך השיערה משתחררת, כמו כן מונע הופעת פצעונים לאחר גילוח.
    לא ניתן למנוע מהשערות לצמוח עבור ושחורות, צמיחת השערות בגילך מושפעת מהורמון הטוטסטרון- ההורמון הגברי, המופרש בכמיות הולכות וגדלות בגיל ההתברות אצל בנים.

בברכה,
    אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

סתיו
    27/05/2009

היי אורית ...
    קודם כול תודה .. דבר שני לא כול השערות שלי צומחות עבות ושחורת רק אלו שציינתי לך שתלשי עשכיו הם גדולות מתחת לעור בצורה יותר מהיר ועבות ושחורת ... שאר השערות אצלי גודלים בצורה נורמלית ... אז אם אני שיתמש בפוליסן הזה השערות יפסיקו לצמחות מתחת לעור ויגדלו כמו שאר השערות אצלי בצורה נורמלי ולא עבות מדיי ושחורות ?
    ושאלה שניה איך משתמשים בפולסין הזה פשוט מורחים אותו וזהו ? ומתי למרוח ישר אחרי הגילות מתי שהערות מתחת לעור ?!

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אורית בן יהודה
    27/05/2009

היי נועם:)
    פוליסן מורחים פעמיים ביום ניתן גם לאחר גילוח על השערות שצומחות מתחת לעור.
    הפוליסן אמור רק להמיס בהדרגה (פעולה קרטוליטית) את העור ולשחרר את השיער,אין לו שום השפעה על עובי השיער. מאחר וגילך צעיר סביר להניח שבמשך הזמן שאר השיער יצמח עבה ושחור.
    אפשרות נוספת לשחרור השיער היא לגשת לקוסמטיקאית טובה שתשחרר בעדינות את השיער באמצעות מחט.
    צמיחת השיער מושפעת מהורמוני המין הגבריים וגיל ההתבגרות הוא גיל עם שינויים הורמונליים רבים,,
    כך שאין לי תשובה בשבילך.

חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי
    a
    20/05/2009

שלום
    עברתי כאן על התגובות האחרונות שלך וגיליתי מתן כנות , מקצועיות וחמימות שלא נתקלתי בשום פורום, את מקסימה וכן ירבו כמוך !!!!

אני בן כ20 וחצי ואני שוקל ליטול רוקאוטן בקרוב מאוד
    צומחות לי שיערות באיזורים לא רצויים באיזורי הפנים והצוואר הקדמי, בשאר האיזורים אני אתעסק בשלב מאוחר יותר אבל כרגע מכיוון שאני עומד ליטול רוקאוטן אני רוצה לשאול האם מותר למרוט על ידי פינצטה בזמן נטילת הרוקואטן? הבנתי שרוקאוטן מגביר את סיכויי ההצטלקויות ולכן זה מדאיג אותי.
    האם ניתן לעשות אפילציה על עור אקנתי? וכמה זמן בערך נדרש טיפול באפילציה?
    אני נורא מפחד להגיע לאפילטורית לא מקצועית וטובה, האם תוכלי לייעץ לי??
    אגב, אני נורא לחוץ בזמן מכיוון שאני מתכוון לעבור ניתוח פלסטי באף על ידי רופא ספציפי ואני מפחד שהוא יפרוש מהתחום בטרם אסיים את הטיפולים הנרשים הללו, כיוון שלא ארצה שייגעו לי בפנים לאחר הניתוח , אני מאוד אובססיבי לגבי אפי , אגב האם יש תחליף למשקפיים ששמים בעת טיפולי הלייזר כיוון שאני לא מסוגל שמשהו נוגע לי באף
    בתודה מראש
    יום נפלא !!!

לקביעת תור
    סגירה
    הייי

הוספת תגובה

• היי

אורית בן יהודה
    21/05/2009

היי:)ברוך הבא לפורום
    ותודה על הפירגון.
    ראשית ,עניין ניתוח האף דחוף לך מאוד ,לכן הייתי ממליצה לך לעבור את הניתוח לפני התחלת נטילת
    הראקוטן במידה ותחליט ליטול את התרופה, משום שבזמן נטילת רואקוטן בשום אופן לא ררצוי לעבור ניתוח
    בזמן ראקוטן העור עדין מאוד ופגיע לכן גם לא מבצעים פילינג, אפילציה וכל פעולה חודרנית בעור
    וכן כמה חודשים לאחר הפסקת הראקוטן.
    בזמן נטילת ראקוטן יש להזהר מאוד גם ממריטת שיער ע" פינצטה, עושים זאת רק בזהירות מירבית
    כדי לא לפצוע את העור הפגיע.
    בעור אקנתי יש להזהר מאוד באפילציה, ניתן לבצע אפילציה רק במקומות לא מודלקים כדי לא להעביר זיהום (חיידק האקנה)ממקום למקום.
    לגבי אפילטורית טובה: פשוט שאל סביבך וחפש המלצה. אני לא יכולה לתת לך השערה לגבי זמן
    טיפול באפילציה, לא ראיתי אותך,כמו כן הדבר אינבדואלי ולא ניתן לדעת כמה זמן התהליך ימשך
    כל תשובה אחרת מכל אחד , לא תהיה אמינה משום שגורמים רבים משפעים על צמיחת השיער , ישנם מס מחזורי צמיחה של השיער , כמו כן לכל שיערה בכל מחזור צמיחה יש מספר שלבים ורק בשלב ה"אנגן" השערה מושמדת, אין לנו שום דרך לדעת באיזה שלב נמצאת השערה לכן התהליך דורש סבלנות והתמדה- בסופו של דבר אפילציה היא השיטה היחידה המסירה שיער לצמיתות.
    לשקפי הלייזר יש תחליף בצורת מכסים אטומים המכסים את העניים ויכולים לשמש תחליף למשקפיים.
    חשוב שתדע שיש טיפולים מאוד אפקטיבים כיום לאקנה ועליך לשקול זאת במידה והאקנה לא קטסרופאלי. לראקוטן יש תופעות לוואי רבות, העור הופך להיות דק יותר,הופעת נימי דם בולטים כמו במריחת רטיןA ועוד תופעות לוואי רבות, היום רופאים נוטים לתת רואקוטן גם למיקרים קליםלמרות שהתויית התרופה היא לאקנה ציסטית קשה. ובנסף בכ40 % מהמקרים ישנה התפרצות חוזרת של אקנה .

בברכה,
    אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

דניאל
    25/05/2009

תודה על תשובותייך
    ברצוני להבהיר כי אני מודע לכך שבעת נטילת רוקאוטן העור רגיש לכל פעולה חודרנית וקיימת אפשרות גדולה מאוד להיווצרויות של עקבות בעור כמו צלקות כתמים וכו'.
    לכן אני לחוץ, אומנם הניתוח האף לא נחוץ במיוחד לטענת אחרים אבל אני מאוד רוצה לעשות ניתוח אף אצל רופא ספציפי ואני פוחד שהוא כבר יפסיק לעבוד .
    ניסיתי הכל בכדי לטפל באקנה, וכשאני אומר הכל זה אומר שניסיתי אלפי תכשירים בעשרות אלפי שקלים, חלקם היו חוויות טראומתיות שהחמירו את מצב העור שלי בצורה בלתי הפיכה ואם הייתי מודע לזה שקיים רקוטאן אז בטח שבדיעבד הייתי מתחיל ברוקואטן , פשוט הרסו לי את החיים.
    כיום אני בדיכאון קשה, אחרי מספר ניסיונות אובדניים וכל יום מתעוררים בי רצונות להתאבד, פשוט נמאס לי להיות תלותי בתכשירים מפוקפקים שהורסים לי את העור ושבועות על גבי שבועות אני לא יכול לצאת מהבית בגלל אדמומיות וכוויות מפילינגים משחות הבהרה וכו'.
    אני מוכרח למצוא אפילטורית מקצועית ומומחית בעלת רגישות למצב כמו שלי, כל נגיעה בפנים שלי זו טראומה שפוערת בי את כל הפצע הזה.
    מי נחשב לאפילטור\ית טוב\ה? אני כל כך מפחד שיגעו לי בפנים אנשים לא מקצועיים, אפילו חשבתי ללכת לקורס ולקנות את המכשירים ולעשות את זה בעצמי, יש לי ידיים טובות אבל אני לא יודע במה זה כרוך.
    בבקשה עזרי לי, כל יום שעובר זה סיוט
    לגבי האקנה , הוא לא נורא, אבל כפי שכתבתי אני כבר לא יכול להיתלות בכל התכשירים אני רוצה לטפל בשורש הבעיה ולגבי ניתוח האף, דווקא מזה רציתי לקחת לפני הניתוח, כי הבנתי שעור דק יותר מתרפא מהר יותר.
    אודה לך על תשובותייך
    יום נפלא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית בן יהודה
    25/05/2009

צר לי לשמוע שאתה בדיכאון קשה ולאחר נסיונות אובדניים, אני מקווה שאתה בטיפול אצל איש מקצוע!
    חשוב לציין שקיים קשר ישיר בין מצב נפשי דיכאון/מתח לבית בעיות עור כגון אקנה אגזמות פזוריאזיס ועוד, כך טפל קודם במצבך הנפשי, כשמצבך הנפשי ישתפר גם האקנה תשתפר!
    חשוב מאוג שאתהו והדרמטולוג שרושם לך רואקטאן תהיו מודעים לכך שאחת מתופעות הלוואי של התרופה היא דיכאון- חפש בגוגל תופעות לוואי לרואקוטן.
    העם ניסית טיפול פוטותרפי או פוטודינמי?
    ישנם רופאים המשלבים רואקוטן במינון מאוד נמוך עם טיפול פוטותרפי, כך שתופעות הלוואי לא קשות, גם טיפול פוטותרפי ללא ראקוטן , נותן תוצאות טובות ולאורך זמן.
    טיפול פוטודינמי הנעשה במספר מרפאות בארץ ע"י רופאים בלבד, טיפול זהה לפוטורפיה ובואתו מיכשור,ההבדל הוא שלפני הטיפול הרופא מורח על העור הנגוע משחה הנקראת ALA המשחה היא פוטוסנסטיבית וגורמת לתגובה חזקה בעור הטיפול נעשה גם ע"י ד"ר שריבר מנהלת פורום רפואה פוטודימית בבית החולים אסף הרופא.
    פוטוטרפיה נעשית גם ע"י קוסמטיקאיות רפואיות , התהליך נעשה ללא מגע יד וגורם לתגובה פוטוטקסידית בפורפירינים והורס אותם, חומר המופרש ע"י חייידק האקנה , כאשר הפורפרינים נפגעים חיידק האקנה לא יכול להתקיים יותר.
    הטיפול יעיל מאוד ללא מגע יד, אתה יכול לקרוא במפורט באתר המצורף למעלה.

לגבי אפילציה , כבר עניתי לך.

תרגיש טוב
    תקרא , התייעץ ותחליט מה מטוב עבורך!

אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית-אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב !
    דני_20
    19/05/2009

לפני כשנתיים עברתי ניתוח באיזור הצוואר - צד שמאל ונשארה לי צלקת די גדולה 4 ס"מ בערך
    באיזור זה גודל לי שיער, ובזמן הגילוח אני מתגלח גם באיזור הצלקת דבר שהוא לא נעים ובעייתי
    שאלתי היא, האם אפשרי להסיר שיער באיזור הזה ע"י שעווה,האם זה לא יפגע בצלקת?
    אציין כי הזיפים ממש צמודים לקו הצלקת ומעטים גם על הצלקת עצמה.

אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות ולעזור

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב !

הוספת תגובה

• שעווה - צלקת

אורית בן יהודה
    20/05/2009

היי דני:)
    אין שום מניעה להסיר שיער ע"י שעווה מצלקת רגילה בת שנתיים.

במידה ומדובר בצלקת קלואידית , ממליצה להתייעץ עם רופא!

בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלציה
    מיטל
    19/05/2009

אפלציה מאיצה את הזדקנות העור עם עושים אותה על איזור נרחב?כמו כל הפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    אפלציה

הוספת תגובה

• אפילציה

אורית בן יהודה
    20/05/2009

היי מיטל:)

אישית לא נתקלתי ולא שמעתי על הדקנות העור כתוצאה מאפילציה באזור נרחב בפנים .

מחקרים מדעיים לא נעשו בתחום !

בברכה ,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה