פורום קוסמטיקה פרא רפואית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה כדאי ללמוד
    אמא ל-3
    07/07/2009

שלום לך
    אני אמא שרוצה לעשות הסבה מקצועית,הייתי שמחה לדעת איפה המקוםפ המוכר והטוב ביותר שעלי ללכת ללמוד קוסמטיקה פרא רפואית.
    אשמח לדעת אם יש גם ביקוש לעבודה בתחום.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה כדאי ללמוד

הוספת תגובה

• איפה כדאי ללמוד

אורית בן יהודה
    07/07/2009

היי:)ברוכה הבאה לפורום.
    מאחר ואת אמא לשלוש, אני מציעה לך לשלב לימודים עם עבודתך הנוכחית, למי שבאמת אוהבת את התחום הסבלנות משתלמת, יש דרישה לקוסמטיקאיות שכירות אך יש גם הרבה קוסמטיקאיות המחפשות עבודה כמו בהרבה תחומים.
    לגבי לימודים ראי תשובתי מ 20.07.08 13:18
    בהצלחה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית- אורמדיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא ל-3
    07/07/2009

תודה על התשובה המהירה,אני עדיין בהתלבטויות,קשה להחליט.
    הייתי רוצה לפתוח עסק עצמאי,אבל אין לי אומץ, וגם לא את ההשכלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת - מה מצבך לאחר כמעט שנתיי

מיה
    14/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער לגבר
    דן
    07/07/2009

שלום
    ברצוני לדעת אם יש מכשירים להסרת שיער שמיועדים לגברים או שכול מכשיר מתאים לגבר

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער לגבר

הוספת תגובה

• הסרת שיער לגבר

אורית בן יהודה
    07/07/2009

היי:)ברוך הבא לפורום.
    המכשירים מתאימים לשני המינים, הצלחת הטיפול תלויה בבחירת מקום אמין ובהתאמת אורך הגל המופק מהמכשיר לפי צבע העור וסוג השיער.
    אתה יכול לקרוא פרטים על כך אם תעיין בתשובות בנושא.

בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים המופיעים לאחר סבון פנים
    יעלי
    06/07/2009

אורית שלום אני מנקה את הפנים בכל יום ואני מתחילה דבר ראשון עם סבון פנים נוזלי שאותו שיניתי בכל פעם וזאת מכיוון שראיתי שזה גורם לפצעים שלא נעלמים (משאירים לי סימנים גם על כך מה ניתן לעשות) כבר שבוע שהפסקתי לסבן את הפנים ועכשיו הפצעים מגלידים אך משאירים את סימנם . מה ניתן לעשות להפסיק באמת לסבן את הפנים גם עם מי פנים הפסקתי לפני הסבון כי ראיתי שגם זה מעביר לי פצעים למקום אחר
    לתשובך אודה

הוספת תגובה

• פצעים

אורית בן יהודה
    07/07/2009

את כנראה סובלת מאקנה וצריכה טיפול יסודי יותר עם מעקב כדי להתאים לך את הטיפול והתכשירים המתאימים עבורך, את צריכה לפתור קודם את בעיית הפצעים ואז לטפל בסימנים, גשי לקוסמטיקאית טובה ובמידת הצורך לדרמטולוג.
    בהצלחה
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קרם הגנה
    מימי
    06/07/2009

האם כל קרם בעל מקדם הגנה 15 ומעלה מגן על העור מקרני uvb+uva?
    או שצריך להיות רשום במפורש על הקופסא שיש הגנה גם מקרני יו וי בי וגם יו וי איי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קרם הגנה

הוספת תגובה

• קרם הגנה

אורית בן יהודה
    06/07/2009

כן ,על כל מקדם הגנה טוב חשוב שיהיה רשום מגגן מפני קרני uvb+uva !
    יש להקפיד למרוח לעיתים קרובות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה באסה

מימי
    06/07/2009

כי יש לי קרם שרשום עליו רק 17 SPS ׁ(אם אני כותבת את זה נכון ...) אבל לא רשום UVA UVB ודווקא הוא היה לי מה זה טוב לעור, ואתמול קניתי קרם של ד"ר עור שרשום בפירוש שיש הגנה גם מUVA וגם UVB אבל הוא ממש שמנוני ומגעיל ועושה את העור מבריק בצורה מגעילה, על אף שרשום עליו OIL FREE!!!
    לאיזו חברה יש קרם שהוא גם הגנה טוב וגם לא שמנוני??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה

אורית בן יהודה
    06/07/2009

היי:)
    מאוד יכול להיות שקרם ההגנה שלך כן מכיל UVA UVB , אולי זה היה רשום על אריזת המוצר.
    אני הייתי מבררת את הפרטים, אם קנית בסופר פראם את יכולה לחפש מוצר דומה ולקרוא על הכופסא, או להתקשר ישירות לחברה במידה וזו חברה ישראלית.
    העובדה שרשום SPF 17 מעידה שהמוצר מכיל מסנני קרינה, כיום המוצרים לרוב מכילים הגנה מפני
    UVA וגם מפני UVB . כיום יש יותר הקפדה על פירוט מרכיבי המוצר .
    בכל אופן קרם הגנה טוב, לא שמנוני ומבריק יש לד"ר כדיר עם SPF 32 - וממש לא יקר.
    במידה ואת סובל מאקנה את יכולה לרכוש את הקרם של חוה זינגבויים SPF 15- את שני המוצרים
    רק אצל קוסמטיקאיות, אני ממש לא מכירה מוצרי פרמים.

לילה טוב,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר בגב ובחזה!
    רונית
    06/07/2009

שלום
    אני סובלת משיעור יתר בכל הגוף,מה שמטריד אותי בעיקר זה הגב תחתון ואיזור החזה והבטן
    מה הטיפול שמומלץ?באיזור החזה וכל הבטן וכל הגב האם אפשרי בכלל לעשות טיפול כזה?
    ואם יש בכך סיכון כלשהו?
    כרגע אני מסירה/מגלחת באיזור הבטן אבל יש לי גם בין החזה ושם פחדתי לגעת שלא יתרבה.
    אם אסיר הכל בשעוה יגדל לי באופן מסיבי יותר או יחזור כמו שהיה?
    אני בהירה והשיער שחור לא שחור מאוד אבל פלומתי ורואים את זה למרות שזה לא שחור מאוד.
    אם למקד את השאלה..אז האם מומלץ לבצע טיפול באיזורים אלו ואיזה?
    ולבינתיים האם כדי להסיר בשעווה/ סכין קרם של VEET וכדומה?מה כדאי לבינתיים?

שאלה נוספת הסרתי שיער מהרגלים והידיים ובית השחי בשעווה הרוב יורד אבל לא הכל
    והעור ניהיה אדום כמה ימים וגם יש לי סימנים כאלו כמו של מכה יבשה למה זה גורם לי לכך?האם הסימנים יעלמו,או שזה ישאר לי ככה?
    אייך אפשר להסיר עם שעווה ולאחר מכן לא יהיה כל סימן?

אשמח לעזרה ויעוץ..תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר בגב ובחזה!

הוספת תגובה

• שיעור יתר

אורית בן יהודה
    06/07/2009

היי:) ברוכה הבאה לפורום.
    העור לא אמור להיות אדום כמה ימים לאחר הסרת שיער בשעווה, הסימנים הכחולים הם "המטומות"
    שטפי דם, אל דאגה הכל יחלוף עם הזמן ולא יותיר סימן.
    מריטת השיער לא נעשתה בצורה מקצועית לכן נגרמו לך כל התופעות, כדי שזה לא יקרה שוב חשוב
    שתמצאי משהיא מקצועית ומנוסה.
    לגבי הסרת שיער באזורים הפלומתיים , רצוי שתגשי ליעוץ, שיער פלומתי מידי לא מגיב ללליזר או ללIPL, רק אפילציה.
    בכל מקרה של ספק רצוי לבצע טסט באזור קטנטן להמתין ולראות האם יש דילול , בכל מקרה הדילול בשיער פלומתי הוא קטן לכן במידה ואת מעוניינת הסרת שיער מושלמת, תצתרכי לסיים ע"י אפילציה.
    VEET עושה עובודה בדיוק כמו סכין גילוח רק בצורה כימית, בחרי במה שנוח לך יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער בזמן מחזור
    שירלי
    05/07/2009

היי,האם הורדת שיער בשעווה בזמן מחזור משפיעה על צמיחתו מחדש?
    כמה ימים אחרי המחזור אפשר להתחיל להוריד?או איך בידיוק זה הולך?

אני שואלת..כי לא מזמן הורדתי שערות בזמן מחזור [מהרגליים אם זה משנה..] והם צמחו לי ממש מהר
    אחרי יומיים שלושה..ואני בכלל לא שעירה או משהו..

תודה על הזמן(:

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער בזמן מחזור

הוספת תגובה

• הסרת שיער בזמן מחזור

אורית בן יהודה
    05/07/2009

אין שום השפעה על צמיחת השיער או מריטתו בזמן מחזור למעט הרגישות האישית שלך לכאב .
    מאוד יכול להיות כשהסרת שיער המהגרליים ע"י שעווה, המריטה לא נעשתה נכון והייתה שבירה של השערה ולא מריטה.
    ניתן להסיר שיער בזמן המחזור החודשי.

ערב טוב,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלי להמליץ לי על מישהי
    ל
    03/07/2009

שמסירה שיער באפילציה בפנים (סנטר) באזור רחובות?

הוספת תגובה

• האם תוכלי להמליץ לי

אורית בן יהודה
    04/07/2009

לצערי אין לי המלצות על אפילטוריות ברחבי הארץ, הרבה זנחו את המקצוע בשל כניסת מכשירי הלייזר לשוק.
    כמו כן אפילציה דורשת מיומנות רבה וכישרון יותר ממה שדרוש לטיפולי פנים, ועלולה לגרום לנזק
    בידיים לא מיומנות.
    אני ממליצה לך לשאול סביבך עד שתמצאי המלצה ישירה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה הורמונלית
    בן
    02/07/2009

מה זה בעיה הורמונלית ..?אני בן 18 וחצי ויש לי מלא שערות .. אני עושה לייזר והכל גודל לי מחדש אחרי חודשיים ...בכל הגוף יש לי שערות יכול להיות שזה בעיה הורמונלית ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה הורמונלית

הוספת תגובה

• בעיה הורמונלית / לייזר

אורית בן יהודה
    03/07/2009

היי בן,ברוך הבא לפורום:)
    אתה בחור צעיר וגופך מפריש טוסטסטרון - ההורמון הגברי וזה נורמאלי.
    הסרת שיער אצל גברים היא יותר עקשנית בשל הפרשת הטוסטסרון המצוי גם אצל נשים במידה מועטה, הורמון זה אחראי בין היתר לצמיחת השיער.
    יש גברים הנוטים להתקרחות ושיעור ייתר, אצלם הסרת השיער קשה אף יותר בשל הפרשת הורמון
    הנקרא דהידרוטוסטסטרון (DHT), אתה בחור צעיר ובוודאי לא מקריח אך הנטיה לכך היא תורשתית ויכולה להגיע מצד האם או האב או אף מקרבה רחוקה יותר ולהופיע בגיל מבוגר יותר
    . בעיה הורמולית אצל גברים קיימת כאשר יש התקרחות גברית הנובעת מפעילות אנזים 5 אלפא-
    רדוקטאז.פעילות יתר שלו מביאה לעלייה ברמתו של ההורמון דהידרוטסטוסטרון (DHT), וגורמת גם לצמיחה מוגברת יותר של שיער הגוף.
    שאלת על בעיה הורמונאלית , לכן כתבתי מה הבעיה ההורמונלית המופעיה אצל גברים , זה לא אומר שאתה סובל מהבעיה,
    מאוד יכול להיות שהטיפול לא נעשה בצורה יסודית או המכשיר אינו תואם את צבע עורך.
    כמה טיפולים כבר עברת? האם עורך שחום או בהיר? מה המרווחים בין הטיפולים? האם הצמיחה החוזרת היא דלילה יותר?
    ענה לי על שאלות אלו כדי שאוכל לתת לך כיוון לבחון האם הטיפול יעיל עבורך ומבוצע ביעילות.
    בברכת שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר טפולים

בן
    04/07/2009

עברתי סדרה של 10 טיפולים עד עכשיו ....במכשיר שנקרא פורמקס ...הצבע עור שלי לא שחום ולא לבן באמצע כזה .....יותר מתקרב לשחום ..המרווח בין הטיפולים הוא 3 חודשים ...ואחרי הטיפול בחודש וחצי הראשון התוצאות דוופקא נחמדות אבל אחרי חודשים וקצת הכל חוזר כאילו לא עשיתי טיפול ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר טיפולים

אורית בן יהודה
    06/07/2009

היי::)
    תמיד לאחר טיפול בIPL ישנה נשירה ואז צמיחה מחדש, מרווח הטיפולים מראה שהטיפול מעשה על כל זקיקי השיער , אבל לאחר 10 טיפולים אתה אמור לראות דילול ושיער הרבה יותר עדין ודק.
    כנראה המכשיר לא עושה את העבודה בשבילך, נסה מכשיר מסוג אחר, אבל תעשה טיפול אחד תמתין כ3 חודשים לראות האם יש דילול כל שהוא.
    על תשלם על סדרה מראש! תראה אם יש תוצאה ורק כך תחליט .
    אחת הסיבות שהתוצאות מאכזבות היא שלא התאימו לך את אורך הגל המתאים לצבע העור(נוטה לשחום) , לפרמטרים אלו חשיבות רבה להצלחת הטיפול, לכן שאתה בוחר מכשיר ראה האם יש בו
    התאמה ממוחשבת של צבע העור והשיער .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג כימי
    מיכאלה
    02/07/2009

הקוסמטיקאית שלי הציעה לי לא מזמן לעבור טיפול פילינג כימי. אני די מפחדת להתעסק עם כל מה שקשור לחומרים כימיים ולאינטראקציה שלהם עם עור הפנים. מישהי הציעה לי לפנות דרך הקופ"ח לטיפול כזה, כי לטענתה, אם כבר עושים פילינג אז שיהיה עמוק ובפיקוח רפואי. הייתי אצל רופא עור בכללית אסתטיקה, שאמר משהו על טסטים לעור ודיבר על הרמה של הפילינג. מה בדיוק הכוונה? למה לא לעשות דרך הקוסמטיקאית כבר?

לקביעת תור
    סגירה
    פילינג כימי

הוספת תגובה

• פילינג כימי

אורית בן יהודה
    02/07/2009

היי ברוכה הבאה לפורום:)
    ראי תשובה מפורטת ומקיפה בפרום זה מתאריך 23.07.08 00:29 "פילינג עמוק לעומת פילניג משמעותי" - בדף מספר 28 כרגע . בכל אופן , יש לשקול ביצוע קילוף בתקופה זו של הקייץ.
    במקרה ויש עוד שאלות את מוזמנת להתיעץ.
    בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקסץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער יתר
    סתיו
    01/07/2009

אורית שלום ,

ראיתי כאן באתר שאמא אחת כתבה לך לגבי הבת שלה הקטנה (בת 7 או משהו כזה ) שסובלת משיעור יתר ... וענית לה שיש מאכלים מסוימים כיום שמגברים לפעמים את צמיחת השיער .. רציתי לדעת איזה מאכלים מגבירים את צמיחת השיער ? ומאיזה מאכלים עדיף להפחית ?!

אשמח לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    שיער יתר

הוספת תגובה

• שיעור יתר

אורית בן יהודה
    02/07/2009

היי סתיו:)ברוכה הבאהלפורום.
    כיום לצרכים תעשיתיים מוסיפים הורמונים לעוף ולבקר כמובן שהורמונים אלו מגיעים גם ולחלב שאנו צורכים.
    י סברה שהדבר גורם להתפתחות מינית מוקדמת ..
    ההורמונים אחראיים בין היתר לצמיחת השיער.
    הדרך להמנע מהורמונים וחומרים מזיקים אחרים היא לצרוך תזונה אורגנית שהיא יקרה הרבה יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סתיו
    22/07/2009

האם גם בדגים יש הורמונים כאלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית בן יהודה
    23/07/2009

האמת שאני לא יודעת...

בברכה,
    אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

סתיו
    27/07/2009

הי אורית תודה על התשובות ...

ישלי שאלה בנושא אחר לשיאול ...

1) אפעם לא יצא לי להוריד את השחורים שבאף אצל קוסמטיקאית ועכשיו היתי רוצה לעשות את זה ביגלל שבתקופה האחרונה זה קיים וזה מפריע לי .. ורציתי לישאול האם אחרי שהקוסמטיקאית מורידה את השחורים האם האף יהיה אדום למשך כמה ימים או משהו כזה ביגלל הנגיעות בו והלחץ עליו ?

2) אחרי תצתקופה של כמה זמן זה יחזור על עצמו ?

3) כמה יעלה לי טיפול פנים שכולל הוצאת שחורים וניקוי האדמומיות בצידי האף ?

אשמח לתשובה תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פנים- שחורים בקצה האף

אורית בן יהודה
    27/07/2009

1. ניתן לנקז את השחורים(קומודונים) מהאף, מידת האדמומיות אם בכלל, תלויה במיומנות הקוסמטיקאית.
    2. גם במידה ויש אדמומיות קלה בשל עור רגיש היא אמורה לעבור תוך יום יומיים- שוב ,תלוי עד כמה הקוסמטיקאית מקצועית.
    3.לא נהוג לבצע טיפול רק בצידי האף, כאשר עוברים טיפול פנים הדבר כולל פילינגים מסיכות
    ועוד , חוץ מניקןז השחורים- אחרת העור לא נראה אחיד.
    כל קוסמטיקאית והמחיר שלה, בררי טלפונית או בקשי הצעות מחיר דרך אתרי הקוסמטיקאיות.
    גשי לקוסמטיקאית שקיבלת המלצה עלייה, כך תהיי רגועה יותר.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

סתיו
    29/07/2009

ישל המלצה על קוסמטיקאית טובה באזור באר שבע ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון והמשך

סתיו
    29/07/2009

תיקון יש לך *
    ובנסוף רציתי לישאול האם אחרי הסרת השחורים לא ישארו חורים כאלה באף ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על קוסמטיקאית והמשך

אורית בן יהודה
    29/07/2009

אשמח לשלוח לך שם וטלפון של קוסמטיקאת מומלצת באזור באר שבע, אני לא עושה זו על גבי הפורום משום שרבים מנצלים זאת לפרסום עצמי, כתבי לי לאיימיל המצויין למעלה ליד התמונה של ואשלח לך המלצה בהקדם.
    ניקוז שחורים ולא משאיר חורים, למעט שחורים מאד מאוד גדולים ואני מתקוונת ממש גדולים! המצויים זמו ארוך על הפנים, לכן לא כדי להמתין למצב כזה אלה לנקז את השחורים (קומודונים בהקדם).
    בכל מקרה במידה ויש קומדונים גדולים מאוד , עדיין כדי לנקז אותם משום שנטייתם לגדול ובסופו של דבר קומודון עלול לגרום לפצע או שיתייבש ושתהייה מבוגרת יותר ישאיר "חור".
    לכןרצוי לעשות זאת בבהקדם...
    חשוב לציין :יש חשיבות לגיל, בגיל צעיר לעור יש נטיה לשיקום ותיקון ביעילות והפוך בגיל מבוגר.

יום טוב, אורית בו יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אוררמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סתיו
    29/07/2009

תודה על התשובות ...

רציתי לשיאול אותך עוד משו בענין האזור של האף ...

לפעמים ניראה לי שהאף שלי התנפח או שהקצה שלו נוטה פיתאום כלפי מטה יותר והוא לא סולד .. רציתי לישאול אם זה תופעות ידועות שנגרמות כתוצאה ממשהו ואם יש לזה פיתרון?

אשמח לתשובות תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית בן יהודה
    30/07/2009

אשמח לענות בכל שאלה הקשורה לקוסמטיקה.
    בקשר לנפיחות ונטיית האף פני לרופא שיראה אותך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה הורמונלית
    מיכל
    28/06/2009

שלום אורית !
    רציתי לדעת אם הסרת שיער באפילציה או בלייזר בפנים ובכלל בגוף עוזרת במקרה של בעיה הורמונלית של שיעור יתר ..

תודה רבה מראש !!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה הורמונלית

הוספת תגובה

• בעיה הורמונלית

אורית בן יהודה
    28/06/2009

היי ימית:)ברוכה הבאוה לפורום.
    מי שסובלת מבעיה הורמונלית כל שהיא הגורמת לשיעור ייתר, יכולה לבצע בפנים הסרת שיער ע"י רק אפילציה !
    התהליך יהיה ממושך יותר ממטופלת ללא בעייה הורמונלית זאת בהנחה שאת ללא טיפול,
    ללא טיפול הורמונלי יכולים גם לראות את ההתקדמות האמיתית בשיפור הפחתת השיער .
    והטיפול יהיה ממשוך יותר .
    וגם כאשר תגיעי לתוצאה יפה תזדקקי מידי מספר חודשים להגיע שוב לטיפול אפילציה המצב לא יחזור להיות לעולם כמו לפני כל התהליך, אבל כתוצאה מההפרעה ההורמונלית בלוטות בגופך נותנות פקודה לייצר זקיקי שיער חדשים. כתוצאה מכך יווצרו זקיקי שיער חדשים ויצמח שיער חדש אמנם לא הרבה אבל בכל זאת תזדקקי לטיפולי אפילציה כל מספר חודשים.
    במידה ואת כן מטופלת הורמונלית התהליך יהיה קצר יותר , אך את צריכה להיות מוכנה לכך שברגע שתפסיקי את הטיפול ההורמונאלי יצמח שיער נוסף.
    לגבי הגוף , את יכולה להתחיל בטיפולי לייזר או IPL ללא התחייבות לסדרה כך תראי אם השיטה עובדת עבורך , את אמורה לראות דילול ולא צמיחה חוזרת בדיוק באותה הצורה , במידה ולאחר מספר טיפולים את רואה שיפור רצוי לבצע טיפולים עד לדילול משמעותי ואח"כ מומלץ להמשיך ע"י אפילציה, או לבצע טיפולי תחזוקה אך אלו יהיו תכופים יותר בשל ההפרעה ההורמונלית.
    במידה ולאחר שניים שלושה טיפולים כאשר את ממתינה מספיק זמן בינהם את לא רואה שום שינוי בצמיחה עלייך לבצע גם בגוף רק אפילציה.

בברכה,
    אורית בן יהודה , קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר או אינפרא..?
    לילך
    27/06/2009

שלום, יש לי 3 שאלות :

1. אני רוצה לעשות הסרת שיער בכל הגוף ומתלבטת בין לייזר לאינפרא אדום..

איך עליי לבחור ? יש לי עור בהיר מאוד ושיער כהה מאוד. אני יודעת שלייזר ואינפרא אותו דבר חוץ מהעובדה שאינפרא יותר טובה לכהה עור. אבל מה זה אומר לגבי בהירי העור ? להם מומלץ לייזר?

2. האם באינפרא אדום מגלחים את השיער קודם כמו בלייזר?

3. האם יש איזורים בגוף בהם לא מומלץ לעשות אינפרא/לייזר ?

לקביעת תור
    סגירה
    לייזר או אינפרא..?

הוספת תגובה

• לייזר או אינפרא?

אורית בן יהודה
    28/06/2009

היי מיכל:)ברוכה הבאה לפורום.

הן ב IPL (אינפרא אדום) והן בלייזר מגלחים את השיער לפני הטיפול, סוג השיער והעור שלך אידאלי
    לשתי השיטות.
    ההבדל היחיד הוא שהסרת שיער ע"י לייזר שהיא קרן אור צרה וממוקדת , כואבת הרבה יותר ולכן
    מאלחשים את המקום ע"י אמלה כ50 דקות לפני לפני הטיפול .
    לאומת זאת בIPL האור והאנרגיה מתפזרים ע"י קריסטל המובנה בידית הIPL בצורה שווה.
    אין צורך באלחוש המקום והטיפול נוח יותר למטופל.
    כמו כן יש לקחת בחשבון שמריחת משחת אילחוש על איזורים נרחבים, עלולה להיות מסוכנת
    חומר האילחוש מכיל לידוקאין היכול לשבש את קצב הלב, בארה"ב פורסמו לפחות שני מקרי מוות
    עקב מריחת שטחים גדולים באמלה, יחד עם זאת הדבר נדיר.
    לשאלתך לא מומלץ לבצע IPL או לייזר בפנים או באזורים בהם השיער פלומתי מידי ולא יגיב לטיפול.

מקוה שעניתי על שאלך, את מוזמנת להתייעץ בכל התלבטות.

בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך !

לילך
    28/06/2009

קודם כל תודה על התשובה הטובה והעוזרת..
    אם ככה, אני חושבת שענית על שאלתי.. אלך על האינפרא.

1. שמעתי על מכשיר IPL שלא מצריך גילוח.. קיים דבר כזה ?
    2.אני רוצה להסיר שיער בכל הגוף... אם יש מקומות שזה לא אפקטיבי כל כך - האם זה עלול להחמיר יותר ממה שהיה ? במידה ויש כאלה, אשמח אם תצייני כדי שאדע לא להתקרב אליהם.
    (האיזורים שמציקים לי הם הגב, ידיים ובטן- בטן מלא ולא רק פס...=/) מה דעתך על מקומות אלה? מגיבים טוב לטיפולים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער לא גילוח

אורית בן יהודה
    28/06/2009

ישנם מכשירים מהישנים יותר שעוצמותם חלשה ולכן ניתן לבצע הסרת שיער גם ללא גילוח.
    אבל!! חשוב להבין את התהליך כדי להבין מדוע חשוב כן לגלח לפני הסרת שיער!
    כדי להסיר שיער .חשוב שכמה שיותר אנרגייה מה תגיע מפני העור אל זקיקי השערה והנימים שמספקים לה חמצן, המתרה היא לצרוב את נימי הדם, לכן חשוב לגלח ובעת הסרת השיער גם ללחוץ מעט על העור עם
    המכשיר כך האנרגייה לא מתפזרת על שיער שלא גולח, אלה מתמקדת מפני עור פנימה על הפיגמט של השיער. הלחיצה על העור מקרבת יותר את נימי הדם וכך יותר אנרגיה מושקעת בכלטיפול ומפיקים את מקסימום התוצאות.
    האזורים המגיבים בצורה הטובה ביותר הם רגליים מפשעות בתי שחי, ידיים יש צורך ביותר טיפולים
    גב, במידה והשיער פלומתי מידי יש להזהר, לא תמיד מגיב טוב לטיפול יש צורך באבחון נכון והחלטה נבונה של המכון המטפל. לגבי הבטן פס טבור בדרך כלל מגיב יפה במידה והשיער שחור לגבי שאר הבטן יש לבדוק כמו בגב.
    הזהרי מהבטחות של הסרת שיער שהוא פלומתי מידי, שיער כזה יוסר רק ע"י אפילציה וחבל להתאכזב מטיפול כושל.

בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית..

לילך
    30/06/2009

מאחר ואני מאוד שוקלת להתחיל את הטיפולים בזמן הקרוב, חשוב לי לדעת משהו אחד...
    מה מצב הביניים שבין טיפול לטיפול ?
    האמת שכרגע אני מגלחת את האיזורים האלו (למרות שאני יודעת שזה לא הכי טוב שבעולם, אבל רק כי אני יודעת שאני אלך על אינפרא כדי להסיר לצמיתות.. אז אני חייבת משהו בינתיים
    כי יש לי חבר, וממש לא נעים לי שהוא יראה קוצים או משהו כזה.. :(

מה דעתך ?
    תוכלי להסביר לי מה הולך להיות בכמה חודשים הקרובים במהלך הטיפול שלי ? ואיך אני אסתדר מבחינת הזמן שבין טיפול לטיפול מבחינת אסתטיקה?

אגב, במידה והאינפרא לא תועיל באיזור הבטן כולה (לא רק פס) - היא עלולה להחמיר לצמיחה מוגברת..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער - התהליך

אורית בן יהודה
    01/07/2009

ראשית, ממש לא נורא שאת מגלחת משום שאת מתכוונת לעבור טיפולי הסרת בIPL(אינפא) וככל שהשיער עבה וכהה יותר הטיפול יהיה אפקטיבי יותר, למרות שגילוח לא בהכרח מגביר צמיחה, רק במקרים מסויימים , השיער נראה יותר עבה וקוצני משום שיערה הגדלה ללא גילוח תדיר היא דקיקה יותר בקצוות החיצוניות ושמגלחים יש תחושה שהשיער עבה יותר, כמו בשיער הראש שמספרים ומיישרים קצוות.
    התהליך הא כזה: מאוד חשוב בפעם הראשונה שאת מגיעה לייעוץ לותר על הגילוח למספר ימים כדי שמי שיתאים עבורך את הטיפול יראה את סוג השערה- כך בוחרים מכשיר או מכוונים את המכשיר הIPL לאורך גל האור היעיל ביותר לסוג השיער שלך.
    לאחר הטיפול תהייה צמיחה לתקופה שבין שבועיים עד שלושה שבועות ואז השיער ינשור מעצמו,
    בתקופה זו את בהחלט יכולה לגלח את האזור הדבר לא יפגום בטיפול גם כך שיער זה עבר תהליך
    וינשור בסופו של דבר כך שאת לא צריכה להסתובב לא מטופחת.
    הטיפול הבא יערך כחודש וחצי (לא לפני!) - יש צורך בזמן זה כדי לאפשר לשיער לצמוח , בדרך כלל במידה ואין בעייה הורמונאלית והטיפול היה יסודי , כבר תהיה צמיחה דלילה יותר, גם לטיפול השני חשוב לתת לשיערה לצמוח לא יותר מידי רק כדי להתאים את אורך גל האור בדיוק כמו בטיפול הראשון.
    לפני התקדמות הטיפול יתכן ולאחר כשלושה ארבעה טיפולים כבר ניתן יהיה להרחיק את זמן הטיפול.
    בקיצור, בכל תקופת הטיפול את יכולה לגלח! אין צורך להסתובב לא אסתטית, למעט מספר ימים לפני הטיפול כפי שהסברתי.

לגבי הבטן, מאוד לא מומלץ לעבור טיפול באזור פלומתי מידי שכנראה לא יגיב, בקשי מהמכון המטפל במיקרה של ספק לבצע טסט על ריבוע קטן באזור ואז אני ממליצה לך להמתין כשלושה חודשים ולראות אם השיער צמח כמו בשאר האזור או במקרה הרע עבה וצפוף יותר ובמקרה הטוב דק ודליל יותר, כך תהיי בטוחה לגבי יעילות הסרת שיער באזור זה.

באזור הפנים , ממש לא מומלץ לגלח !

מקווה שעזרתי, את מוזמנת להתיעץ בכל שאלה.
    בברכה,
    אורית בן יהודה קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לקוסמטיקאית
    נועה
    26/06/2009

שלום,
    אשמח לקבל המלצה לקוסמטיקאית טובה ואמינה באיזור תל אביב. (אחרי כמה נסיונות לא טובים)..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לקוסמטיקאית

הוספת תגובה

• המלצה לקוסמטיקאית טובה

אורית בן יהודה
    27/06/2009

היי נועה:)הרוכה הבאה פורום.
    אשמח לשמוע ממך דרך המייל המצויין למעלה, צייני גם אצל מי ביקרת ולא היית מרוצה, לא על גבי הפורם!! וכן מה הבעייה ואשמח לעזור לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורית
    רחל
    25/06/2009

דיברתי איתך לפני כמה זמן בקשר לתלישות עור שנגרמו לי על ידי קוסמטיקאית באיזור הגבה הצעת לי למרוח ויטה מורופן לפחות לשבוע מרחתי לא היה שיפור אז פשוט הפסקתי למרוח יש לך הצעה אחרת לטיפול בזה.?או שפשוט אני יצטרך להישאר ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    הי אורית

הוספת תגובה

• הי

אורית בן יהודה
    26/06/2009

אולי בכל זאת זו סבוראה כמו שציינתי כאפשרות? לכן כדיי שתגשי לרופא עור שיאבחן, או לקוסמטיאית שלדברייך גרמה לך לתלישת העור, באם ניגשת אליה לאחר המקרה?
    דרך הפורום אני יכולה לתת רק עצה בלי לראות אותך אני לא יכולה לעזור עוד.
    עדכני אותי ובהצלחה,

אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אני
    25/06/2009

האם ניתן להשתמש בשעווה ביתית של אמא שלי להורדת שיער מהחזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שעווה

אורית בן יהודה
    25/06/2009

אפשר להסיר שיע ע"י שעווה באזור החזה, גם של אמא שלך, יש צורך בידע כדי לא לגרום המטומות(שטפי דם),
    כדי להמנע מכך עלייך למתוח טוב את העור בזמן המריטה.
    אך השיטה המומלצת ביותר להסרת שיער באזור זה היא אפילציה, את יכולה פשוט למרוט גם פלומה והשיעור עלול להתגבר. (אני לא בטוחה אני עד כמה שאני זוכרת מדובר בבחורה במידה ואני טועה נא לתקן אותי)
    בברכה,
    אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית - אורמדיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן..

אני
    30/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי:)

אורית בן יהודה
    30/06/2009

מאחר ותיקנת אותי התייחס לתשובה בלשון זכר (התעלם מהמלצה לגבי האפילציה)
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה