מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר טיפול ברכירפיהאלעד28/02/2019
אבי חולה במלנומה. הוא עבר טיפול ברכירפיה, וכרגע סובל מכאבים עזים בארובת העין ונפיחות.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כאבים לאחר טיפול ברכירפיה
פרופסור שחר פרנקל05/03/2019אלעד שלום,
בבראכיתרפיה חותכים את ציפוי העין, מושכים את השרירים המניעים את גלגל העין, ולעיתים גם חותכים אותם.
בתום הניתוחים, יש תפרים בלחמית שיכולים לגרום לאי נוחות - תחושת גוף זר- ועד לכאב של ממש בעין. התפר גם עלול לשפשף העפעף מבפנים ולגרום לעפעף להיות אדום ונפוח.
בהדסה, אנו משתמשים בתפרים נמסים. כאשר הם נופלים לבד, יש הקלה בתסמינים הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בעיניים בעת חשיפה לשמשדניאל26/02/2019
אני חווה לאחרונה רגישות וכאב בעיניים בעת חשיפה לשמש. מה יכול להיות הגורם לכך ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: שאלות שאינן קשורות לפורום
פרופסור שחר פרנקל05/03/2019דניאל שלום,
יש סיבות רבות. נדיר ביותר שיהיה מדובר בגידול.
אנא פנה לפורום אחר, או גש לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה צהובה בעין בצילוםמיכל24/02/2019
שלום, הבת שלי בת עשרה חודשים. ברקע - ניסטגמוס, היפותניה. עברה בדיקות גם על ידי נוירואופטימולוגית וגם על ידי אופטימיטריסטית תינוקות (הבדיקה אצל הנוירואופטימולוגית בוצעה לפני כ-4 חודשים והבדיקה אצל האופטמטריסטית בוצעה לפני כמה שבועות). שתי הבדיקות נעשו עם מרחיבי אישונים. בימים האחרונים שמנו לב שבחלק מהתמונות שמצלמים אותה כשהפלאש מופעל, האישונים לא תמיד יוצאים אדומים. לפעמים אחד מהם יוצא צהוב, לפעמים שני האישונים יוצאים צהובים, לפעמים אדומים ולפעמים חצי חצי - חצי מהאישון אדום וחצי צהוב. האם יש סיבה להילחץ? היא עברה די כבר הרבה בדיקות עיניים, האם כדאי לבדוק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל25/02/2019מיכל שלום,
אני לא רוצה להלחיץ אותך, אבל חייב להפנות אותך לבדיקה בהרחבת אישונים בהקדם.
רוב הסיכוי שהבדיקה תהיה תקינה. אבל ייתכן שהיה משהו קטן מאוד שלא ניתן היה להבחין בו בעת שביתך נבדקה על ידי הנוירואופטלמולוגית, ומאז זה גדל.
לאור השינוי ששמת אליו לב, עבור הסיכון הקטן שהבדיקה לא תצא תקינה, עדיף להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רטינובלסטומה היא מחלה תורשתיתאייל21/02/2019
לאמא שלי היה רטינובלסטומה כשהייתה תינוקת, עכשיו אשתי בהריון ואני מאוד חושש. האם המחלה תורשתית? אפשר לזהות את זה עוד בזמן ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל25/02/2019אייל שלום,
אני שמח שפנית. זה נושא חשוב מאוד.
גם ילדים עם מחלה חד-צדדית (רק עין אחת נגועה ברטינובלסטומה) עלולים להיות נשאים של מוטציה בכל תאי הגוף, כולל בתאי המין (בייציות ותאי זרע) ועלולים להוריש לצאציהם גן פגום ואיתו את המחלה.
בספרות העולמית מדובר על כמעט 100% מהילדים עם מחלה דו-צדדית (שתי העיניים חולות) שיורישו לילדיהם גן פגום, אך זה יעבור רק ל-50% מהצאצאים, ורק 90% מהם יחלו (45% מתוך כלל הצאצאים). לכן אתה עלול להיות נשא שלא פיתח המחלה, אך להוריש אותה הלאה.
בעבודה שערכנו בהדסה, 25% מהילדים עם מחלה חד צדדית נושאים גן פגום בתאי המין ויכולים להוריש אותה לילדיהם.
ניתן לעשות איבחון טרום לידתי אם יודעים מה המוטציה במשפחה. אם לא, כדאי לעשות מאמץ לאפיין את המוטציה כמה שיותר מהר. זה לוקח לפחות מספר חודשים ועד שנה, תלוי במעבדה.
באיזה שבוע אישתך?
אאחל לכם צאצאים בריאים, ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי חזרה של רטינובלסטומהחננאל19/02/2019
מהם סיכויי החזרה של רטינובלסטומה? האבחנה נעשתה לפני שנה כשהילד היה בן שנתיים, העין הוסרה והוא משתקם יפה. הולכים לבדיקות והכל אבל החשש שיחזור כל הזמן נשאר
פרופסור שחר פרנקל25/02/2019חננאל שלום,
אם היתה מחלה בעין אחת בלבד בגיל שנתיים, והטיפול הראשוני היה עקירת העין (מה שמעיד על מחלה מתקדמת מאוד בעין הנגועה), הסיכון בגיל 3 שרטינובלסטומה תחזור באתר הוצאת העין נמוך, אך קיים. באשר לעין השניה, עד גיל 5 חשוב להמשיך ולבדוק פעם בחצי שנה, ואח"כ פעם בשנה.
אם העין הוצאה לאחר סידרה של טיפולים קודמים, כי לא הגיבה אליהם, צריך לשקול מעקב צמוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של העין במקרה של מלנומהיונתן17/02/2019
שלום, אמא שלי לא גרה בארץ. היא בת 68 ובבית חולים באנגליה אבחנו לה מלנומה של העינית ( Ocular melanoma) ואמרו לה שהטיפול היחיד האפשרי הוא הסרה של העין. האם זה באמת הטיפול היחיד שיש? אין לי את תוצאות הבדיקה המפורטות, אבל באמת יכול להיות מצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: טיפול במלנומה בעין
פרופסור שחר פרנקל18/02/2019יונתן שלום,
אם תעבור על הודעות בפורום תראה שיש מספר סוגי מלנומה בעין ולכל אחד טיפול משלו. המונח השגוי "ocular melanoma" כורך את כולם יחד ומונע מידע על האבחנה, ולפיכך מונע מידע על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומת תאי הבסיסי בעפעף התחתוןמיקי13/02/2019
אבחנו לי קרצינומה של תאי הבסיס בעפעף התחתון, כיצד מטפלים במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גידול בעפעף - basal cell carcinoma BCC
פרופסור שחר פרנקל16/02/2019מיקי שלום,
הטיפול ב-BCC בעפעף תלוי בגודלו. בד"כ אם הגידול קטן, ניתן לכרות אותו. אוקולופלסטיקאים בד"כ מנתחים גידולים כאלו ללא בעיה.
במקרים מיוחדים ניתן לטפל בקרינה מקומית, למשל בטכניקה ניתוחית ייחודית שפיתחתי בהדסה, או בתרופה ביולוגית מעכבת במסלול Hedgehog (קיפוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות לעין ושימור ראייהאלירן11/02/2019
האם הקרנות לעין פוגעות בראייה? יש דרך לשמר את הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: פגיעה בראיה מהקרנות
פרופסור שחר פרנקל11/02/2019אלירן שלום,
הסכנה לפגיעה בראיה בשל הקרנות תלויה במיקום אליו מכוונת הקרינה ובמינון הקרינה. אין לזה תשובה אחת חד משמעית.
גם סוג הקרינה משפיע. למשל הקרנות לגידולים בעין עם לוחיות רוטניום נמצאו כפחות פוגעות בראיה מהקרנות עם לוחיות יוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחת גרורות מהעין לכבדשלומית06/02/2019
קראתי שסרטן העין יכול לשלוח גרורות לכבד, האם הסיכוי שווה גם ההפך, זאת אומרת שלמי שיש סרטן בכבד יש סיכוי גבוה לגרורות בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: סוגי מלנומה בעין
פרופסור שחר פרנקל09/02/2019שלומית שלום,
יש מספר רב של סוגי סרטן בעין. הסוג השכיח במבוגרים, מלנומה של הענביה, שולח גרורות לכבד.
ברמת העיקרון כל סרטן יכול לשלוח גרורות לעין, אך נדיר ביותר, אם בכלל, למצוא גרורות מסרטן כבד בתוך העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גוש בעפעף התחתוןרפי04/02/2019
יש לי מעין בליטה או גוש קטן בחלק הפנימי של העפעף התחתון, כשאני מסתכל אני לא רואה דבר, אין כאבים או משהו כזה. האם גידול ממאיר יכול להיות מורגש ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גידול בעפעף
פרופסור שחר פרנקל04/02/2019רפי שלום,
אכן זו יכולה להיות התחלה של גידול בעפעף. לא מאוד סביר, אבל עדיין מחייב בדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכהות הצבע של העיןנועם30/01/2019
אני חושבת שעין ימין שלי נעשתה כהה יותר, לפחות בהשוואה לעין שמאל. זה משהו שרק עכשיו שמתי לב אליו. זה סימן של סרטן או גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: שינוי צבע קשתית
פרופסור שחר פרנקל30/01/2019נועם שלום,
בלי להלחיץ, אבל התכהות צבע הקשתית מחייב בדיקה בהקדם - לא דחוף להיום או מחר, אבל בשבועיים הקרובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה או טיפולים כימותרפיים?עזרא28/01/2019
איזה סוג טיפול נהוג לעשות במקרים של מלנומה בענבייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: טיפולים למלנומה של הענביה
פרופסור שחר פרנקל30/01/2019עזרא שלום,
כפי שיכולת לקרוא במספר הודעות כאן בפורום, ישנו מגוון של טיפולים במלנומה של הענביה. אני מתאים את הטיפול למיגקום הגידול בעין ולגודלו.
רוב המטופלים מטופלים בהקרנה מקומית (בראכיתרפיה) וחלקם בהקרנה חיצונית או בעקירת העין. מיעוט קטן מאוד של המטופלים עוברים כריתה של הגידול (אם הוא בחלק הקדמי של העין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד בודקים אם מלנומה או נבוס?לילי24/01/2019
גילו אצלי ממצא – או נבוס או מלנומה, אמרו שבגלל שינויים ניווניים אי אפשר לעשות טומוגרפיה או אנגיוגרפיה, אז מה כן אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נבוס או מלנומה?
פרופסור שחר פרנקל26/01/2019לילי שלום,
אם את חוששת, את מוזמנת לבוא אלינו לבדיקת מומחים לנושא.
לא כתבת היכן הממצא: עפעפיים, לחמית, או ענביה. לכל מיקום יש את הבדיקות המתאימות לו. הנסיון הקליני הרב שלנו יוכל לתת לך תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נקודת חן על הקרניתאיילה22/01/2019
אפשר להסיר נקודת חן שעל הקרנית, אמרו לי שיש סיכוי שהיא תהיה ממאירה ואני רוצה למנוע את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: הסרת גידול ממאיר מפני שטח העין
פרופסור שחר פרנקל22/01/2019איילה שלום,
בוודאי שניתן להסיר נגעים פיגמנטיים מהלחמית.
אם הנגע עולה על הקרנית, בד"כ ניתן להסירו ללא בעיה, בידיים מיומנות. מה שלא פחות חשוב הוא בדיקת היסטופתולוגית ע"י פתולוג עיניים לאחר הסרת הנגע, ואין פתולוגים כאלו בכל מקום.
את מוזמנת לפנות אלינו למרפאת הגידולים בהדסה ונשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום על שטח העיןשולי20/01/2019
בחודשים האחרונים יש לי מעין קרום שהולך וגדל על שטח העין, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: קרום על פני שטח העין
פרופסור שחר פרנקל20/01/2019שולי שלום,
זה יכול להיות משהו שפיר (אך שמחייב הסרה אם גדל באופן מתמשך) כמו פטריגיום, או גידול טרום ממאיר או חלילה אפילו גידול ממאיר. יש לפנות לרופא עיניים בשבוע-שבועיים הקרובים.
חשוב מאוד שאם מסירים את זה, הדגימה תגיע לפתולוג עיניים. לא פחות חשוב שמי שמסיר את זה יידע איך לשלוח את זה לפתולוג, אחרת עלולה להיות טעות באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)