מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה קטנה על הלבן של העיןשני09/01/2020
שלום
היום שמתי לב לנקודה קטנה וחומה בלבן של העין (כמו שניתן לראות בתמונה) אני לא זוכרת אם היא הייתה שם קודם או לא.
היא לא מפריעה לי לראייה או מורגשת
רק כדי לא להילחץ רציתי לדעת אם זה מסוכן או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודה על העין
פרופסור שחר פרנקל09/01/2020שני שלום,
ראשית, זה צילום מצויין.
שנית, זה לא נראה חשוד בשלב זה. משום שאת חושבת שזה חדש, זה מחייב מעקב עוד 2-3 חודשים עם צילום חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודה לבנה בעין בעת צילוםשני21/12/2019
שלום
לביתי בת כמעט 6 יש עין אחת עם פזילה, נשלל קוצר ראיה ובוצע בדיקת mri שיצאה תקינה וכן בדיקת emg שיצאה תקינה. הבדיקה האחרונה בוצעה לפני חצי שנה לערך.
הבחנתי בעת צילום ביתי שיש נקודה לבנה בעין הפוזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הופעת נקודה לבנה בעין בעת צילום
פרופסור שחר פרנקל21/12/2019שני שלום,
מתי נעשו כל הבדיקות עליהם כתבת?
בדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים לפזילה ו- MRI ראש
מהי הבדיקה "האחרונה" שנעשתה לפני 6 חודשים, וממתי התמונה שצרפת?
אם לא נעשתה בדיקה בהרחבת אישונים, כדאי להשלימה בימים הקרובים.
עם זאת, בהנחה שהילדה נבדקה כנדרש, סביר שהחזר האור הבהיר יותר נובע מזוית ההטיה של הראש, בשילוב עם פזילה ואז האור לא מוחזר משתי העיניים באופן שווה מה שיוצר הבדל בהחזר.
בכל מקרה, עדיף לגשת שוב לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת נקודה לבנה בעין בעת צילום
שני22/12/2019הבדיקה האחרונה בוצעה באפריל האחרון וזה בדיקת EMGבוצע בשניידר על מנת לשלול פן ניורולוגי. בדיקת MRI בוצע בפברואר האחרון ויצא תקין. בדיקת הרחבת אישונים פעם אחרונה בוצע לפני כשנה.
בהמשך לצילום אתמול צילמתי עוד מספר פעמים עם פלש ולא ראיתי את הנקודה הלבנה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: הופעת נקודה לבנה בעין בעת צילום
פרופסור שחר פרנקל22/12/2019נראה שאת.יכולה להרגע.
בכל מקרה כדאי לפנות שוב לבדיקת עיניים בהרחבת אישונים
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת גרורות בכבד במלנומה בעין אחרי 3 שניםSagi Rachel26/11/2019
מהו הטיפול בגרורות בכבד ? היכן מבצעים אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הופעת גרורות בכבד במלנומה בעין אחרי 3 שנים
פרופסור שחר פרנקל21/12/2019רחל שלום,
הטיפול מבוצע ע"י צוות אונקולוגים המכירים הטיפול בגרורות ממלנומה של העין, ששונה מהטיפול במלנומה של העור.
יש צוות מיומן שכזה במכון שרת בהדסה עין כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישון לבן בתינוק שנוצר מפלאשדיקלה04/11/2019
היי. אני מרפרפת בתמונות ורואה תמונה מלפני כמה חודשים של התינוק עם לבן בעין, אור של הפלאש. איך ניתן לזהות מה זה? יש לציין שאני חא מוצאת עוד תמונות בהן האור חזר בצורה כזאת. כרגע אני ממש לא רגועה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אישון לבן בתינוק שנוצר מפלאש
פרופסור שחר פרנקל21/12/2019דקלה שלום,
האם פנית כבר לבדיקת רופא עינים שיבדוק התינוק בהרחבת אישונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים אדומים באזור העיןשירן02/11/2019
שלום רב,
יצאו לי נגעים ליד העין, לא מגרדים, אדומים חומים שטוחים שכורמים לקילוף העור.
רופאת עור שלחה למיון עור ומין מכיוון שלא הצליחה לאבחן.
במיון נתנו משחה של סטראואידים חזקים. זה אכן נעלם לאחר כחודש חזר.
כרגע הם שוב מתרבים.
עשו לי ביופסיה מבית החזה כי יצא שם נגע זהה.
מחכה לתשובות, ממש בלחץ כי זה ממשיך להתפשט בפרט בעפעפיים.
אציין שאני בת 33, עם עור כהה.
האם הביופסיה מבית החזה תהיה אמינה? (בגלל המיקום)
אשמח לדעתך לגבי האופציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נגעים אדומים חומים על העפעפיים
פרופסור שחר פרנקל02/11/2019שירן שלום,
לצערי בלי לבדוק אותך ואפילו בלי תמונה, אין לי אפשרות להתייחס.
ד"ר פרנקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה חוזרת של שעורהדניאל16/10/2019
אני סובל מבעיה חוזרת של שעורה אחת לתקופה קצרה, לפעמים זה הבדל של מספר שבועות ולפעמים זה כמה חודשים. אני מפחד שהגוף מתריע על משהו שאני לא מזהה, מה עליי לעשות? למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: שעורה חוזרת
פרופסור שחר פרנקל02/11/2019דניאל שלום,
שעורה חוזרת יכולה להיות בעיה בהגיינת עפעפיים (אפשר להשתמש במגבונים כגון EyeCare, אם הודרכת לשימוש נכון), או אם זה חוזר כל פעם באותו המקום - עדות לגידול בעפעפיים.
כדאי לפנות לרופא עיניים (למשל אוקולופלסטיקאי) לבדיקה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRe: שעורה חוזרת
פרופסור שחר פרנקל02/11/2019דניאל שלום,
שעורה חוזרת יכולה להיות בעיית הגיינה בעפעפיים, או אם זה חוזר כל פעם באותו המקום - עדות לגידול.
כדאי לפנות לבדיקת רופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלי עבר ניתוח הסרת גידולדור07/10/2019
שלום, אבא שלי נותח לאחרונה להסרת גידול בקרנית העין, עבר כבר למעלה מחודש והוא עדיין סובל מאוד מכאבים ומצמוצים רבים. האם יש דרך בה אני יכול לעזור לו? ישנה תרופה או טיפות שאני יכול לקנות כדי שיוקל לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: אי נוחות בעין לאחר הסרת גידול מפני שטח העין
פרופסור שחר פרנקל02/11/2019דור שלום,
בניתוחים מסוג זה שאני מנתח, התלונות שאתה מתאר יכולות להתאים לאי נוחות מתפר שעדיין לא נספג, או מהופעת זיהום בפצע הניתוח. בכל מקרה, כדאי לשוב למנתח לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של הענביה?רותם06/10/2019
אני בת 54, אני חווה לאחרונה הבזקי אור בזמנים שאני לא חשופה לשמש ומרגישה שטווח הראייה שלי הצטמצם משמעותית. איני מרכיבה משקפיים ולכן שנים שלא הייתי אצל רופא עיניים, האם עליי לחשוש מבעיה בענביה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: מלנומה של הענביה?
פרופסור שחר פרנקל06/10/2019רותם שלום,
את צריכה בדיקת עיניים אצל רופא עיניים.
אח'כ לחשוב על גידולים
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר פרנקל על תגובתך המהירה! ניגשת לקבוע תור.
רותם06/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של מחלת הרטינובלסטומהעינת08/08/2019
בתי לקתה ברטינובלסטומה. היא טופלה וזה חלף לה. לאחרונה, קיימת חזרה של המחלה בעין ימין בלבד. הרופא המליץ לעבור צנתור של כלי הדם, מהראש ועד העין בשביל לעשות לה טיפולי כימותרפיה.
האם לדעתך זו הדרך הטובה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: טיפול ברטינובלסטומה בצנתור תוך-עורקי
פרופסור שחר פרנקל08/08/2019עינת שלום,
הטיפול במתן כמותרפיה מקומית לעין בצינתור תוך-עורקי פותח ביפן בתחילת שנות ה-80 של המאה ה-20.
וריאציה של שיטה זו קודמה ב-2009 בניו-יורק ולאחר קבלת אישור ממשרד הבריאות התחלנו להשתמש בה בהדסה זמן קצר אח"כ.
כיום, כ-10 שנים לאחר שזה נעשה פופולרי בעולם המערבי, זו שיטה מקובלת לטיפול ברטינובלסטומה ראשונית ובחזרות מקומית, אם כי באחוזי הצלחה מעט פחותים לעמות אחוזי ההצלחה של הטיפול כטיפול ראשוני.
באשר לביתך, בלי לבדוק אותה ולראות את התמונות לאורך הטיפול, לא אוכל לקבוע אם זה הטיפול המתאים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחי עיניים וסוג הרדמהבן05/08/2019
האם כל ניתוחי העיניים נעשים תחת הרדמה מלאה או שניתן לבצע אותם גם בהרדמה מקומית? אם כן, אלו ניתוחים ניתן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: הרדמות בניתוחי עיניים
פרופסור שחר פרנקל05/08/2019בן שלום,
כמעט כל ניתוח הקשור בגידולי עיניים אני מנתח בהרדמה מקומית. רק ילדים מנותחים בהרדמה כללית.
זה כולל השתלת לוחית רדיואקטיבית (בראכיתרפיה), כריתת גידולים מפני שטח העין, ואפילו עקירות עיניים (אנוקלאציות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום על פני העיןגילי31/07/2019
בזמן האחרון הבחנתי כי צץ לי קרום על פני העין שגדל.
האם זה משהו שצריך להדאיג? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גידול על פני שטח העין
פרופסור שחר פרנקל08/08/2019גילי שלום,
צמיחה של קרום על פני העין יכולה להיות משהו שפיר כפטריגיום, נגע טרום ממאיר, או אפילו נגע סרטני ממאיר.
לפיכך חשוב להגיע לבדיקה של רופא עיניים, ואם מחליטים שצריך להוציא הנגע, שהדגימה תגיע לפיענוח של פתולוג עיניים.
גם אם מדובר בנגע שפיר (ההפך מסרטני ממאיר), כמו פטריגיום - זה עלול לצמוח ולההות איום על הראיה ולחייב הסרה ניתוחית. כך שאין להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בעין- שאלה חשובהנתן28/07/2019
המנגיומה בעין עלולה להיות תורשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הנראה לא
פרופסור שחר פרנקל08/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בתוך העיןרון18/07/2019
הרופא אמר לי, בעת בדיקת עיניים, שיש לי בתוך העין נקודת חן. האם ניתן להוציא אותה? אם לא, מה ניתן לעשות? האם זה אמור להדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודת חן בתוך העין
פרופסור שחר פרנקל18/07/2019רון שלום,
לא ניתן להוציא נקודת חן מתוך העין, רק כזו שעל פני שטח העין (בלחמית). אם האבחנה ודאית, שזו אכן נקודת חן, צריך מעקב פעם בשנה בהרחבת אישונים אצל רופא עינים.
במרפאת הגידולים שלנו בהדסה היית עובר גם צילום קרקעית רחב זוית, ואולטראסאונד (US) או הדמיית EDI-OCT, לפי מיקום הנגע, כדי שיהיו מדידות מדוייקות למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר אישון לבן , בן 7.תמר15/07/2019
הי, אחי בן 7 , ניתן לציין שהוא עם משקפיים ובעיית צילינדר מזה שנתיים.
אתמול , אימי צילמה אותו 2 תמונות שונות , מאותו הפלאפון, באותו האירוע , והיה החזר של אישון לבן גדול ממש זוהר.
לפני חודש וחצי הוא היה אצל רופאת עיניים מומחית , בפרטי, שעשתה לו הרחבת אישונים ובדיקה מעמיקה לעיניים.
אך עדיין , אימי ואני נורא בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: החזר אישון לבן
פרופסור שחר פרנקל18/07/2019תמר שלום,
החזר אישון לבן בצילום מאחת העיניים של ילד אכן עלול להצביע על גידול ממאיר בתוך העין ששמו רטינובלסטומה.
לא סביר שלילד בן 7 שנבדק אצל רופא/ת עיניים בהרחבת אישונים לפני זמן קצר תהיה רטינובלסטומה שפוספסה.
אם אתן חוששות, אתן מוזמנות לקבוע תור ואשמח להרגיע אתכן פנים לפנים לאחר בדיקת הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של העין ובדיקת אולטרסאונד של הכבדרום14/07/2019
עברתי טיפולים לטיפול במלנומה של העין.
ועכשיו אני צריך לבצע, על פי הוראת הרופא, כל חצי שנה בדיקת אולטרסאונד של הכבד.
למה? איך זה קשור האחד לשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: מעקב גרורות למלנומה של הענביה
פרופסור שחר פרנקל18/07/2019רום שלום,
כפי שבוודאי הסבירו לך, מלנומה של הענביה היא גידול ממאיר שעלול לשלוח גרורות שעלולות להרוג.
לכן חשוב מעקב רציף וקבוע כל 6 חודשים.
המיקום השכיח ביותר לגרורות הוא הכבד, וההדמיה הטובה ביותר לכבד היא MRI בטן שהקופות בד"כ אינן מאשרות לבצע.
על כן מקובל לבדוק את הכבד עם אולטראסאונד בטן, ואצלינו בהדסה מוסיפים גם בדיקת סמני גידול בדם (שגם הם אינם בסל התרופות, אך מאושרים לחלק מהמטופלים על ידי הקופות שלהם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)