מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי הקרנות בעין - בירורשון08/07/2019
האם טיפולי הקרנות בעין עלולים להוביל לעיוורון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופסור שחר פרנקל18/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת גידול בלחמית וטיסהשאול02/07/2019
היי ד"ר פרנקל,
כמה זמן לאחר ניתוח להסרת גידול בלחמית ניתן לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: המתנה בין ניתוח בעין לטיסה
פרופסור שחר פרנקל18/07/2019שאול שלום,
זה מאוד תלוי במנתח, ובהיקף הניתוח.
אי אפשר לתת תשובה כוללנית.
אני מעדיף לבדוק את המטופלים שלי 10 ימים לאחר הניתוח, מועד בו כבר יש בד"כ תשובות של הביופסיה, ורק אח"כ לאשר טיסה, אבל זה יכול להשתנות בהתאם למצבו של כל מטופל ומטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של העין וקרינה עם דיסקיונתן26/06/2019
היי ד"ר פרנקל,
אני בן 66. הרופא אבחן אותי. האבחנה הייתה מלנומה של העין. בעקבות כך, הציע לי לעבור טיפול בקרינה עם דיסק.
מה זה אומר הטיפול הזה? איך נעשה?
ועד כמה הטיפול מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: בראכיתרפיה
פרופסור שחר פרנקל26/06/2019יונתן שלום,
הטיפול במרבית המלנומות של הענביה הוא הקרנה מקומית - בראכיתרפיה. בניתוח הראשון מוצמדת לוחית רדיואקטיבית לקיר העין של המטופל, ובניתוח השני, מספר ימים אח"כ מסירים את הלוחית. בהדסה אנו משתילים לוחיות כאלו מזה 30 שנה.
אנו מנתחים בהרדמה מקומית, להפחית את הסיכון למטופל.
בנוסף, מידת הסכנה תלויה גם בגודל הגידול ומיקומו בתוך העין, כמו גם בנסיון המנתח.
הגיל שלך, 66, אינו גורם סיכון כאשר זה מתבצע בהרדמה מקומית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע טמורפאלי מורם- בירוראוהד19/06/2019
היי ד"ר פרנקל,
מה זה אומר נגע טמורפאלי מורם שבשוליים התחתונות שלו יש SRF?
האם מדובר במשהו מסוכן? איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נגע טמורפאלי מורם
פרופסור שחר פרנקל26/06/2019אוהד שלום,
המשמעות היא המיקום בתוך העין -בצד ליד הרכה/האוזן, להבדיל מהצד ליד האף.
זה שיש נוזל תחת הרשתית (SRF) לא מגדיר את סוג הנגע, ולכן לא ניתן להתייחס למסוכנות של הנגע מבלי לבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת גידול בלחמית וטיסהמירב16/06/2019
היי ד"ר פרנקל,
שאלה לי אלייך:
עברתי ניתוח להסרת גידול בלחמית לפני שלושה ימים.
לאחר כמה זמן לאחר מועד הניתוח ניתן ובטוח לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: טיסה לאחר ניתוח בעין
פרופסור שחר פרנקל17/06/2019מירב שלום,
האפשרות לטוס לאחר ניתוח בעין תלויה בסוג הניתוח שבוצע. זה כולל את סוג ההרדמה, אם היו או לא היו תפרים, גודל הנגע שהוסר, ועוד, כולל לכמה זמן את נוסעת ולאן. יש מקומות בהם הסיכון לזיהום בפצע הניתוח גבוה, ויש כאלו בהם הסיכון נמוך.
אנא פני למנתח שלך לתשובה המתאימה אישית לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRe: טיסה לאחר ניתוחים בעיניים
פרופסור שחר פרנקל26/06/2019מירב שלום,
לגבי ניתוחי לחמית שאני עורך, אין מניעה לטוס בטווח זמנים כזה לאחר הניתוח, אם כי הייתי מעדיף לבדוק אותך 7-10 ימים לאחר הניתוח לוודא שהתפרים סגורים היטב ולא נפתחו. בנוסף, זה תלוי במדינה אליה את טסה, מידת הזיהום שם ורמת שרותי הבריאות אם תזדקקי לעזרה.
שבוע אחרי ניתוח אני ממליץ לא להרטיס את העין, ולהמנע במשך חודש מכניסה למים עומדים: ים, בריכה, מקווה.
חופשה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הפרדת רשתית- התייעצותדן05/06/2019
היי ד"ר,
האם ניתוח הפרדת רשתית נחשב לניתוח קשה?
מה משך ההחלמה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: לפעמים יש הפרדות רשתית סביב גידולים
פרופסור שחר פרנקל26/06/2019דן שלום,
במקרים בהם יש הפרדות רשתית סביב לגידול מחליטים אם לנתח או להמתין לספיגה של ההפרדות.
זה ניתוח עדין ומורכב למנתח.
באשר למנותח - תצטרך לפנות לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנמצאת בתוך העיןתור02/06/2019
היי ד"ר פרנקל,
איך בודקים נקודת חן שנמצאת בתוך העין?
מה דרך הבדיקה? איך זה נעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודת חן בתוך העין
פרופסור שחר פרנקל02/06/2019תור שלום,
בבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים.
אצלינו בהדסה מתעדים את הנקודה בעזרת צילום קרקעית, ואולטראסאונד עיניים ולעיתים גם צילום OCT.
הכי חשוב זה רופא שמבין מה הוא רואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סרטן העפעפיים לבין סרטן העורשגיא29/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
האם סרטן העפעפיים נחשב לסוג של סרטן העור או שאין קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: סרטן בעפעפיים
פרופסור שחר פרנקל29/05/2019שגיא שלום,
סרטן בעפעפיים יכול להיות בצד העור (החיצוני), או בצד הלחמית (הפנימי), או בגבול העפעף המחבר בין העור ללחמית.
על פי המיקום זה ייחשב כסרטן עור, או כסרטן רירית.
למה אתה שואל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן הנמצאת בתוך העיןדוד26/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
כיצד ניתן להוציא נקודת חן הנמצאת בתוך העין עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודת חן בתוך העין
פרופסור שחר פרנקל26/05/2019דוד שלום,
אם נקודת החן נמצאת על הלחמית, בחלק החיצוני של העין, ניתן להסיר אותה בקלות. אם היא פנימית, בדמית, רק עוקבים אחריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארובת העין- בירור קטןשמואל22/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
סליחה על הבורות
איפה בעין נמצאת ארובת העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: ארובת העין
פרופסור שחר פרנקל26/05/2019שמואל שלום,
הארובה נמצאת סביב לעין, לא בתוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של כתמים שזזים כל פעםמאור19/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
אני בן 38.
יש לי כאלה לכלוכים אפורים, כמו סוג של כתמים שזזים כל פעם שאני מזיז את העיניים.
מה זה יכול להיות?
האם אני צריך לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: הודעות שאינן קשורות בגידולים
פרופסור שחר פרנקל19/05/2019מאור שלום,
מה שאתה מתאר ככל הנראה אינו קשור לגידול בעין או סביבה.
אנא פנה לבדיקת עיניים בהרחבת אישונים אצל רופא העיניים הקרבו לביתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע וסרטן העיןרמון15/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
אני משתמש בעדשות מגע יומיות כבר 4 שנים.
האם עדשות מגע והחומרים המרכיבים אותן עלולים
לגרום לסרטן בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: לא ידוע על קשר בין עדשות מגע להופעת גידול בעיניים
פרופסור שחר פרנקל19/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה ונפיחות בעפעף התחתון של העיןיואב12/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
יש לי גולה ומעט נפיחות בעפעף התחתון של עין שמאל.
מה זה יכול להיות? אני ממש דואג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גולה בעפעף תחתון
פרופסור שחר פרנקל12/05/2019יואב שלום,
רוב הסיכויים שהוגלה שלך היא סוג של שעורה, אבל אתה צריך ללכת להבדק אצל רופא עיניים כדי לדעת באמת מה יש שם, ואולי אפילו תצטרך לעבור כריתה של הנגע לאיבחון פתולוגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בלתי פוסק בעינייםבראל02/05/2019
היי ד"ר פרנקל,
האם גרד בלתי פוסק בעיניים עלול להעיד על סרטן?
כרגע משתמשת בטיפות סטריליות, אך זה לא ממש עוזר.
האם יש צורך באבחון רפואי או שזה יחלוף מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גרד בעיניים
פרופסור שחר פרנקל12/05/2019בראל שלום,
בד"כ גרד אינו סימן של גידול בפני שטח העין, וודאי שאינו סימן של גידול תוך עייני. זה בד"כ סימן של יובש. לפעמים הגורם הוא שהייה ממושכת מול מסכים בלי למצמץ מספיק, ולפעמים דלקת בעפעפיים.
כדאי שתפנה לרופא עיניים להבדק למצוא את הגורם לתלונות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור בזווית העיןאשר28/04/2019
שלום ד"ר פרנקל,
בזמן האחרון (שבועיים אחרונים) אני רואה בזווית העין כתם שחור שזז ברגע שאני מזיז את המבט.
האם זה עלול להיות סרטני?
זה ממש מדאיג אותי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם שחור שזז בשדה הראיה
פרופסור שחר פרנקל01/05/2019אשר שלום,
על פניו זה נשמע כהפרדות זגוגית. עלול להיות קשור בקרע ברשתית ו/או הפרדות רשתית. אנא פנה לבדיקת עיניים בהרחבת אישונים. זה לא נשמע קשור לגידול בתוך העין, אבל בלי בדיקה לא ניתן לשלול ב-100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)