תוצאות בדיקת OCT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת OCT
    מיכל
    15/05/2014

שלום, אבי בן 77 נשלח לבדיקה הנ"ל עקב ירידה בראיה שיש לי בעין ימין בחודשים האחרונים. בבדיקה נראה לרופא שיש לו חור ושלח אותו לבדיקה. להלן תוצאות הבדיקה: מדגמת PVD חלקית ללא משיכה של הרשתית. עובי מרכז הרשתית לפי המפה כ 370 מיקרון. במרכז המקולה הסננה מרשימה מתחת לרשתית. אין הידרציה של הרשתית, אך המבנה השכבתי של הרשתית אינו סדיר. בחלקה הרקתי של המקולה גם כמות ניכרת של נוזל תת רשתיתי.
    בעין השנייה הכל תקין מלבד: אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית למעט דרוזן קטנים.
    בדקתי באינטרנט ואני קצת לחוצה, מאחר ואבי היה חולה בסרטן המעי הגס לפני כ 7 שנים ואף היה חשד לגרורות בכבד שנעלמו לאחר הכימותרפיה. האם יתכן שזו גרורה? אודה לך מאוד אם תסביר לי את התוצאות של הOCT ותדריך אותי להמשך, אבקש לציין שאנו גרים בחיפה ואשמח לקבל גם המלצה למי לפנות, האם זה דחוף וצריך לפנות למיון? (רופא העיניים שלו בחופשה) , אגב שוחחתי עם האונקולוג שטיפל בו והוא היה מאוד סקפטי לגבי הגרורה בעין, בצדק או לא. תודה מראש על ההסבר וההמלצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת OCT

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת OCT - תגובה

פרופסור שחר פרנקל
    17/05/2014

מיכל שלום,
    מה שאת מתארת נשמע מתאים מאוד לניוון מרכז הראיה עם הגיל (נמ"ג - Age related macular degeneration AMD), יחד עם חור מקולרי על רקע משיכה של הזגוגית.
    עם זאת, בלי לראות את התמונות, אי אפשר להתייחס ממש למקרה של אביך.
    יש מספר רופאי רשתית מצויינים באזור חיפה.אני לא יודע באיזו קופ"ח אביך ומי מהרופאים שאני מכיר שייך לאיזו קופה.
    אם לאחר בדיקה, יתחזק החשש המאוד לא סביר שלך שמדובר בגרורה, תחזרי אלי לפה ונתאם לאביך תור דחוף במרפאתינו.
    שבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו