ארובת עין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארובת עין
    לילי
    17/09/2008

אני בת 38. לפני כשבוע הוצא ע"י כירורג גוד מהקרקפת. לדברי הכירורג ייתכן ומדובר בקרצינומה של תאי בסיס. רק בעוד כשבועיים צפויה התוצאה גל הביופסיה. כמו כן, לפני כ-4 שנים אובחן בבדיקת סי טי וכן בבדיקת MRIוש בארובת עין ימין. 2 הבדיקות לא קבעו מהו סוג הגוש. א. האם יכול להיות קשר בין bcc לבין גוש בארובת העין? ואם כן מה המשמעות של זה מבחינת החלמה? האם זו כבר תוצאה חמורה? ב. האם כדאי לחזור על סי טי או MRI? אני חוששת שאני לא מקבלת את הבדיקות הנחוצות בשל אילוצי תקציב בקופ"ח. קיבלתי לחזור רק על שדות ראייה כמו כן הוצע לי לבצע איזושהי בדיקה שבה מזריקים חומר רדיואקטיבי (לא זוכרת את שם הבדיקה). אני מאוד לחוצה ואודה מאוד על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארובת עין

הוספת תגובה

• BCC ונגע בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    17/09/2008

לילי שלום,

אני מבין את הלחץ, אבל זה בטוח לא יעזור לך להחלים, להבדיל מחיוך למשל...
    הסיכון לקשר בין BCC בקרקפת לנגע בארובה קלוש ביותר.
    BCC הוא בד"כ נגע שהטיפול בו מסתיים לאחר כריתה כרורגית מלאה.

צריך לברר את מהות הנגע בארובה.
    לא ניתן ליעץ לך כאן באשר לארובה בהעדר מידע מדוייק ומבלי לסקור את הבדיקות שכבר ביצעת.
    יעוץ כזה ניתן לתת רק במרפאה.
    מקווה שזה לפחות קצת מרגיה אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת אם אפשר...

לילי
    18/09/2008

אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה. אני רוצה רק להוסיף שהנגע בקרקפת קיים בערך 13 שנה. תחילה היה לו גלד שהוצאתי. מאז במשך השנים הגרד כבר לא חזר, אך הגוש גדל. בשל השנים הרבות שעברו אני חוששת שמא נגרם נזק גדול. לגביי העין- אני מבינה שאין אפשרות לייעץ בנוגע לטיב הגוש וטיפול בו, מבלי לראות את תוצאות הבדיקות. אך האם יש בדיקות אותן כדאי לבקש לפניי שבאים לייעוץ, על מנת שאפשר לדעת במה מדובר? לדברי רופא העיניים, אם אין בלט עין והפרעות בראייה, אין צורך לחזור על mri . אבל כבר עברו 4 שנים.... יש לי ילד בן 4 בבבית ואני רוצה הריון נוסף אבל כ"כ פוחדת. אני כבר שבוע שלא נרדמת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    19/09/2008

1. אם את באה ליעוץ מומלץ להביא את כל הבדיקות הקודמות, מקור ופיענוח:
    CD של ה-MRI, ומכתב הפיענוח שלו
    זכוכיות של ביופסיה, אם נלקחה (tissue slides)
    תמונות ישנות של קרקעית העין
    וכל בדיקה אחרת ומכתב סיכום שנמצא ברשותך

לא בטוח שהכל נחוץ, אך עדיף שכל המידע יהיה זמין, אם תתעורר שאלה.

2. באשר לנגע בקרקפת, אם אכן עברת הסרה כירורגית מלאה, והאבחנה הפתולוגית היתה BCC ללא שארית בשולי הדגימה, אין לך מה לחשוש יותר מהנגע. (basal cell carcinoma)

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו