שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    הילה
    08/03/2009

שלום רב, במשך שנה קורה לי פעם בחודש -חודשיים שאני לא רואה כמעט כלום בעין שמאל. אני מרגישה שאני לא רואה טוב ואז אני עוצמת את עין ימין ובעין שמאל אני רואה כמו מסך אפור-שחור ואני רואה אנשים כמו צללים, (קצת קשה להסביר). בד"כ כשזה קורה אני מרגישה שיש נקודה אחת שאני רואה בה טוב ומסביבה הכל אפור.. עד עכשיו דיי הדחקתי את זה כי זה קרה כל פעם לחצי דקה בערך לאחר מכן לא כאבה לי העין והכל היה כרגיל, פשוט חיכיתי שזה יעבור.. שבוע שעבר קמתי בוקר אחד עם כאבים מטורפים בעין. הרגשתי שכואב לי מאחורי העין, כמו לחץ כזה. באותו יום בערב זה קרה לי שוב ולא ראיתי בערך 2 דקות, שזה הרבה יחסית וממש נלחצתי כי חשבתי שאני הולכת לאבד את הראייה לגמרי. יש לי תור השבוע ביום חמישי לרופא עיניים ואני מתה מפחד!!! עד עכשיו לא הלכתי כי פחדתי שהוא יגיד לי שיש לי סרטן בעין, אני ממש מפחדת שאני לא אראה יותר בעין או שיצטרכו להוציא לי אותה. עוברות לי מחשבות מפחידות בראש, אני לא ישנה בגלל זה בלילה ואני לא יודעת איך אני אחזיק מעמד עד יום חמישי למרות שחיכיתי שנה שלמה! רציתי לשאול אם לדעתך לפי מה שאמרתי יכול להיות שזה סרטן או משהו חמור אחר..? אמרו לי שזה יכול להיות חסימה של כלי דם במוח ושאני צריכה ללכת לנוירולוג.. אודה מאוד לתשובך, הילה (17.5)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי\=

הילה
    08/03/2009

שכחתי לציין שאני מרכיבה משקפיים. עין ימין: -2.50 ועין שמאל: -2.00 ובנוסף אני שמה עדשות. רוב הזמן אני בלי משקפיים למרות שקשה לי לראות, ועדשות אני מרכיבה בערך שלוש פעמים בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארועי אבדן ראיה

פרופסור שחר פרנקל
    08/03/2009

הילה שלום,
    אני שמח שהחלטת ללכת לבדיקה. מה שתארת אכן נשמע כבעיה אמיתית ורצינית.
    ישנה אבחנה מבדלת ולא ניתן על סמך הסיפור שלך בלבד להגיע לאבחנה ללא בדיקה.
    אין לשלול שמדובר בגידול, אם כי לא הייתי שם גידול במקום ראשון ברשימה.
    את מוזמנת לפנות שוב לאחר הבדיקה אם ישארו לך שאלות.
    בנתיים תשתדלי להנות מפורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הילה
    08/03/2009

שלום, קודם כל תודה רבה על תגובתך! אני דיי לא האמנתי למה שקראתי, קשה לי לנשום עכשיו. מה היית שם במקום הראשון?? אתה רוצה להגיד לי שאני באמת יכולה לאבד את הראיה בעין אחת? ואין דרך לעצור את הארועים האלו? נראה לי שאני צריכה להתפלל לנס לפי דבריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדן ראיה פתאומי

פרופסור שחר פרנקל
    09/03/2009

הילה שלום,
    בבקשה לחזור לנשום.
    בלי בדיקה לא ניתן לקבוע מה האבחנה.
    אני יכול להרגיעך חלקית בלבד ולאמר שהסיכוי שגידול תוך עייני גרם לתסמינים שלך הוא נמוך.
    עם זאת, אירועים חוזרים של אבדן ראיה בעין אחת מחייבים ברור מלא.
    אני ממתין לשמוע מה עלה בתוצאות הבדיקה.
    כמו כן, תקבעי תור גם לנוירולוג. אם רופא העיניים יאמר שזו לא בעיה נוירולוגית - תוכלי לבטל את התור לנוירולוג.
    פורים שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקה

הילה
    12/03/2009

ד"ר פרנקל שלום, קודם כל אני רוצה להביע תודה ענקית על התייחסותך ועל האכפתיות, למרות שאתה כלל לא מכיר אותי. בקשר לבדיקה, הלכתי לרופא עיניים והוא עשה לי בדיקה עם הרחבת אישונים. בסופו של דבר, הוא אמר שעל פניו נראה שהכל בסדר והוא לא יודע להצביע על מה שגורם לזה. הוא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה 24-2 ובנוסף לבדיקה של נוירולוג כפי שאמרת.. תוצאות הבדיקה: בשתי העיניים ראיה 6\6. קרנית- בשתי העיניים, קרנית שקטה וזכה ללא ירוד אין גושן. אישון עגול שווה, מגיב NO PARD FULL OM לחץ- עין שמאל: 14 mm-Hg עין ימין: 12 הרחבת אישונים- בשתי העיניים כן רשתית- עין ימין: גבון חד 0.2 דסקה מעט קטנה, מקולה חופשית צמוד סביב היצרות עורקים קלה מקולה חופשית. עין שמאל: 0.3, כנ"ל. רציתי לשאול האם בדיקת השדה ראיה שהוא שלח אותי אליה, היא שונה מבדיקת שדה ראיה שעושים כשהולכים לעשות משקפיים? ואם היה לי גידול הוא יכל לדעת איכשהו? תודה רבה רבה!! הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבדיקה

פרופסור שחר פרנקל
    12/03/2009

הילה שלום,
    אני שמח שהצלחתי להרגיע אותך.
    תוצאות בדיקת רופא העיניים שבדק אותך, על פי התאור שרשמת מעידות כי אין בעיה בתוך העין הגורמת לתסמינים מהם את סובלת. כמו כן הוא לא מצא גידול בתוך העין.
    לשאלתך על שדה הראיה: זוהי בדיקה שונה מזו הנערכת למשקפיים.
    בדיקת שדה ראיה יכולה להעיד על נזק לרשתית (שככל הנראה אין לך), על נזק לעצב הראיה, או על נזק במסלול הראיה מאחורי העין ועד למח בחלקו האחורי של הראש שם נמצא קורטקס הראיה.
    מבצעים בדיקה זו באיתור סימנים לנזק לעצב הראיה במחלת הגלאוקומה, בבעיות נוירו-אופטלמולוגיות, ובמחלות נוספות.
    יתכן שלא ימצא נזק כלשהו.
    עם זאת יתכן שיימצא ממצא שיכוון לגורם לתסמינים מהם את סובלת.
    פני לבצע את הבדיקה בהקדם. יש לפנות לרופא עיניים עם דפי הבדיקה כדי לקבל פיענוח. עם פיענוח זה יש לפנות לנוירולוג, אם כי לא הייתי דוחה את התור אליו, אם כבר יש לך תור מוקדם יותר.

את מוזמנת לפנות שוב כשיהיו לך פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסך בעין

אסף
    12/09/2009

שלום הילה

האם יש חדש בקשר לבדיקות שלך?
    נראה לי יש לנואת האותה הבעיה, יש לי את זה שנים ואניעדין לא יודע מה הגורם לכך.
    ביצעתי מספר בדיקות אצל רופאי עיניים, נירולוגים וקרדיאולוגים ומספר בדיקות וכל היה תקין.
    בדיקות: אקו, הולטר, CT אנגיו, EEG, שדה ראיה ועוד כמה שאני לא זוכר את שמם. כל הבדיקות היו בסדר גמור.
    אצלי המסך בעין יכול להיות 3 פעמים בשבוע אחד או פעם ב3 חודשים.

עד עכשיו שחשבתי שאני היחיד שסובל מזה
    אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו