מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט עין ימיןרן25/07/2009
שלום
אני בן 34 בריא בד"כ, בעקבות גירויים (בשתי העיניים) ,אדמומיות קלה וקפיצות בעפעף ימין במשך שבועיים ניגשתי לרופא עיניים.
הוא מצא שיש לי בלט עין בעין ימין ושלח אותי ל MRI של ארובות העין ובדיקה אנדוקרינולוגית.
מבדיקה כללית שעשיתי (במקרה) לפני 3 ימים היו ערכי TSH תקינים לחלוטין.
- קבעתי תור לאנדוקרינולוג - אבל רציתי לדעת האם TSH תקין שולל מחלת בלוטת תריס?
- יש לי פגם מולד בעין ימין - שיתוק של הטרוכיאה (trocial palsy) שגורם לפזילה במצבים מסוימים - האם זה יכול להיות קשור לבלט העין?
- בשנים האחרונות היו לי מספר תלונות על כאבי ראש סביב ארובות העין (שתיהן) וכך גם כיום מדי פעם , לאחר בדיקות רבות- דם ונוירולוגיה אף אוזן גרון - רוב הרופאים החליטו שאני "בלחץ" או מיגרנות או אלרגיות שיוצרות גודש בסינוסיטים - האם יכול להיות שהדברים קשורים?
התור ל MRI עוד שלושה שבועות , מה יכולים להיות הגורמים לבלט שכזה?
מדוע יש לי את הגירויים בשתי העיניים והבלט רק בעין ימין?
איזה בדיקות יש לבצע מלבד MRI - הרופאים די מבולבלים ולצערי שמתי לב שבתקופת הקיץ חופשתם מענינת אותם יותר מחולים ... מצאתי לפחות שלוש טעויות (משמעותיות) בהפניות ובאבחנות - כולל בלט בשתי העיניים (במקום אחת) ושליחה לבדיקת רנטגן של הסינוסים למרות שהרופא רשם בפירוש MRI של ארובות העין ... המצב די מגוחך אבל אני משתדל ללמוד את הנושא כדי להבין את הרופאים- על אילו בדיקות נוספות היית ממליץ?
תודה רבה
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט עין
פרופ' יעקב פאר25/07/2009שלום רן,
הסיבה השכיחה ביותר בבוגרים לבלט עין אחת או שתיים היא מחלה בבלוטת התריס שיכולה להתבטא גם ללא שינוי בערכי הורמון הבלוטה (מצב שנקרא euthyroid), או עם תת-פעילות, או עם עודף פעילות של הבלוטה.
דלקת או גודש בסינוסים הם אכן סיבה שכיחה לכאב סביב העין.
MRI יבדיל בין מחלת השרירים המניעים את העין, לבין גידול בארובה, מאחורי העין, היכול לדחוק את העין החוצה ולגרום לבלט.
בתקווה שכל שימצאו יהיה הפרעה בבלוטת התריס,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)