מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמאיר23/09/2009
שלום רב,
אבי מעשן קופסת סיגריות ליום. פעמים רבות אני רואה שהוא משפש את העיניים ואז הוא אומר שהעשן נכנס לו לעיניים. רציתי לדעת האם כניסת העשן לעיניים באופן קבוע יכולה להגביר את הסיכוי לפתח סרטן העין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וסרטן
פרופסור שחר פרנקל25/09/2009שלום מאיר,
מעבר לסירחון של עשן הסיגריות, הנדבק לשיער, לבגדים ולעור כל הסובבים, שלא לדבר על המעשן עצמו, מכיל עשן הסיגריות רעלנים רבים (חלקם מהנייר העוטף את עלי הטבק) שחלקם גם נמצא כמעודד היווצרות סרטן.
עשן הסיגריות הנכנס לעיניים פוגע בפני שטח העין ומעודד יובש וזוהי אחת הסיבות לעיניים האדומות יותר של המעשנים הכבדים.
באשר לסרטן בעין עצמה, אין עדיין קשר מוכח וברור בין העשן הנכנס לעין לבין גידולי פני שטח העין, גידולים תוך-עייניים, או גידולי עפעפיים. עם זאת, הרעלנים הנכנסים לדם מהריאות יכולים לעודד היווצרות סרטן גם בעיניים.
חשוב להזכיר בהקשר זה שמחקרים תיפקודיים על המח הראו שמרכז ההנאה במח אינו מופעל ע"י פעולת העישון (בניגוד לאכילת שוקולד למשל), וכל ה"הנאה" מהעישון מקורה בפרסום יעיל ביותר של חברות הטבק במשך עשורים רבים.
אז מתי אביך מפסיק לעשן?
שנה טובה, וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)




