מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוואנומה ממארת בארובהח'ליל חדאד06/10/2009
לצוות הרופאים שלום
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול בארובת העין.
לפני הניתוח עברתי שלוש בדיקות הדמיה: סי טי, אולטרה סאונד, ואיזוטופים, ובשלושתן נאמר כי ככל הנראה מדובר בהימנגיומה. נפח הגידול היה 4.68 ס"מ3.
לאחר הניתוח, התברר, לפי חוות דעת המנתח, ועוד לפני הפתולוגיה הסופית, כי אין מדובר בהמנגיומה, אלא בשוואנומה, שלפי מקרה שבו טיפל בעבר, אמר המנתח שהיא ככל הנראה ממארת. הוא הדגיש כי קרוב לוודאי הגידול הוצא בשלמותו, ובדיקת רקמות מסביב הגידול הראתה שהן נקיות.
שאלותיי הן:
1- מה הם סיכויי ההחלמה וההישרדות מסוג זה של גידולים ממאירים (שמקריאתי במאמרים מדעיים באנטרנט התברר שהם נדירים מאוד)?
2- באיזה סוגי טיפולים משתמשים בדרך כלל לאחר הניתוח? (המנתח אמר לי שסוג זה עמיד בפני טיפולי הקרנה, וכי אין מקרים מספיקים בספרות בכדי לדעת אם כימות'רפיה בכלל משפיעה עליהם).
3- אם אפשר לתת דוגמאות למקרים בספרות, שעברו ניתוחים דומים.
תודה לכם מראש
ח'ליל חדאד
נ.ב.: שלושה שבועות לאחר הניתוח, אין עדיין תוצאת פתולוגיה סופית, האם זה הגיוני בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוונומה ממאירה בארובה
פרופ' יעקב פאר10/10/2009ח'ליל שלום,
שוונומה בארובה הינה גידול נדיר, ושוונומה ממאירה, נדירה עוד יותר. הגידול עמיד להקרנה.
אתה יכול לנסות לקרוא בקישורית הבאה:
http://www.ijo.in/text.asp?1979/27/1/43/31547
אנו ממליצים כי תפנה להתייעצות עם נוירו-אונקולוג. היכן אתה מטופל?
באשר לדו"ח הפתולוגי, ייתכן שדרושות צביעות מיוחדות ואפיונים מולקולרים שלוקחים יותר זמן מהרגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ' פאר שלום
כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.
המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.
אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.
אודה להתייחסותך לנושא.
בכבוד רב,
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ' פאר שלום
כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.
המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.
אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.
אודה להתייחסותך לנושא.
בכבוד רב,
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוונומה ממאירה בארובה
פרופסור שחר פרנקל11/10/2009ח'ליל שלום,
אתה מטופל בידי רופא מצויין.
למרבה הצער אין מספיק מידע בספרות הרפואית העולמית כדי לענות על השאלה שלך.
רוב המקרים המדווחים אינו מתאר כלל את נושא הישרדות החולה, אלא רק את האבחנה והטיפול הראשוני, מבלי לדווח על תוצאות הטיפול.
זוהי מחלה נדירה, וקשה לגזור סטטיסטיקה מאוסף המקרים הבודדים המדווחים.
אפשר רק לקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ, פאר וד"ר שחר שלום
אני מודה לשניכם על התשובות לשאלותיי, וכפי שאמר ד"ר פרנקל יש רק לקוות לטוב.
תודה לשניכם
בכבוד רב
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)