שוואנומה ממארת בארובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוואנומה ממארת בארובה
    ח'ליל חדאד
    06/10/2009

לצוות הרופאים שלום

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול בארובת העין.
    לפני הניתוח עברתי שלוש בדיקות הדמיה: סי טי, אולטרה סאונד, ואיזוטופים, ובשלושתן נאמר כי ככל הנראה מדובר בהימנגיומה. נפח הגידול היה 4.68 ס"מ3.
    לאחר הניתוח, התברר, לפי חוות דעת המנתח, ועוד לפני הפתולוגיה הסופית, כי אין מדובר בהמנגיומה, אלא בשוואנומה, שלפי מקרה שבו טיפל בעבר, אמר המנתח שהיא ככל הנראה ממארת. הוא הדגיש כי קרוב לוודאי הגידול הוצא בשלמותו, ובדיקת רקמות מסביב הגידול הראתה שהן נקיות.
    שאלותיי הן:
    1- מה הם סיכויי ההחלמה וההישרדות מסוג זה של גידולים ממאירים (שמקריאתי במאמרים מדעיים באנטרנט התברר שהם נדירים מאוד)?
    2- באיזה סוגי טיפולים משתמשים בדרך כלל לאחר הניתוח? (המנתח אמר לי שסוג זה עמיד בפני טיפולי הקרנה, וכי אין מקרים מספיקים בספרות בכדי לדעת אם כימות'רפיה בכלל משפיעה עליהם).
    3- אם אפשר לתת דוגמאות למקרים בספרות, שעברו ניתוחים דומים.

תודה לכם מראש
    ח'ליל חדאד

נ.ב.: שלושה שבועות לאחר הניתוח, אין עדיין תוצאת פתולוגיה סופית, האם זה הגיוני בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוואנומה ממארת בארובה

הוספת תגובה

• שוונומה ממאירה בארובה

פרופ' יעקב פאר
    10/10/2009

ח'ליל שלום,
    שוונומה בארובה הינה גידול נדיר, ושוונומה ממאירה, נדירה עוד יותר. הגידול עמיד להקרנה.
    אתה יכול לנסות לקרוא בקישורית הבאה:
    http://www.ijo.in/text.asp?1979/27/1/43/31547

אנו ממליצים כי תפנה להתייעצות עם נוירו-אונקולוג. היכן אתה מטופל?

באשר לדו"ח הפתולוגי, ייתכן שדרושות צביעות מיוחדות ואפיונים מולקולרים שלוקחים יותר זמן מהרגיל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוואנומה ממאירה בארובה

ח'ליל חדאד
    11/10/2009

פרופ' פאר שלום

כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.

המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.

אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.

אודה להתייחסותך לנושא.

בכבוד רב,
    ח'ליל חדאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוואנומה ממאירה בארובה

ח'ליל חדאד
    11/10/2009

פרופ' פאר שלום

כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.

המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.

אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.

אודה להתייחסותך לנושא.

בכבוד רב,
    ח'ליל חדאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוונומה ממאירה בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    11/10/2009

ח'ליל שלום,
    אתה מטופל בידי רופא מצויין.
    למרבה הצער אין מספיק מידע בספרות הרפואית העולמית כדי לענות על השאלה שלך.
    רוב המקרים המדווחים אינו מתאר כלל את נושא הישרדות החולה, אלא רק את האבחנה והטיפול הראשוני, מבלי לדווח על תוצאות הטיפול.
    זוהי מחלה נדירה, וקשה לגזור סטטיסטיקה מאוסף המקרים הבודדים המדווחים.
    אפשר רק לקוות לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוואנומה ממאירה בארובה

ח'ליל חדאד
    11/10/2009

פרופ, פאר וד"ר שחר שלום

אני מודה לשניכם על התשובות לשאלותיי, וכפי שאמר ד"ר פרנקל יש רק לקוות לטוב.

תודה לשניכם

בכבוד רב

ח'ליל חדאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו