מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- malt lymphomaאגרונוב רבקה04/11/2009
שלום רב
שמי רבקה אני בת 27 מאור עקיבא,היום הודיע לי הרופא עיניים שלי שתוצאות הבייופסיה שעשיתי הם:malt lympoma זה די הלחיץ אותי כי אני חוששת שזה סוג של סרטן שיכול ליגדול עוד ולעשות נזק גם לעין עצמה ןלעוד מקומות אחרים בגוף..אני ארשום לכם את התיאור המיקרוסקופי אולי זה יעזור לכם לענות לי על השאלות.."בקטע רואים תהליך לימפופרוליפרטיבי ממאיר,מורכב מלימפוציטים קטנים מסוגb cells אשר מיתפשטים בצורה דמוי נודולארי ונצבעו חייובית לbcl2 and cd20 ושליליים לcd5 cd3 cd10 cd23 bcl6(צביעות cd23 cd10 bcl6 מסמנים שאריות של מרכז הנבט)
ki-67מראה פרוליפרציה נמוכה עד 5%.
השינויים מתאימים לb cell low grade lymphoma ממקור marginal zone ולפי המיקום(lacrimal gland)מתאים ל maltoma
זו כל מה שרשמו לי.
ד"ר יסעור יפתח ביקש שאני אקבע תור להמטולוגיה ליבדוק שזה לא נימצא גם במקומות אחרים בגוף לפני שנתחיל בהקרנות..עכשיו שאלתי היא האם זה נורא מסוכן?האם ההקרנות יעזרו?והאם זה יכול להיתפשט לעין עצמה או ליפגוע במקומות אחרים בגוף?הרופא ניסה להרגיע אותי ולנסות להסביר לי שזה לא כל כך קריטי אבל בתור אמא לילדים זה מכניס אותי לחרדות שאני לא יכולה ליברוח מהן אודה לכם נורא אם תענו לי על השאלות כדי שאוכל להרגיע את הנפש.
אנ לא יודעת אם זה קשור אבל אני לוקחת תרופה קבועה בשם טריטייס כי יש לי חלבון נורא גבוה בשתן כבר המון זמן,אולי יש קשר בין הדברים?
תודה רבה אגרונוב רבקה.0545-364790
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול ב-MALT lymphoma
פרופ' יעקב פאר06/11/2009רבקה שלום,
הממצא בביופסיה שעברת הוא אכן מחלה גידולית (סרטן), אך זהו סרטן מדרגת ממאירות נמוכה.
את מטופלת בידי רופא מצויין. את אכן צריכה לעבור הערכה כוללת לשלול מעורבות הגידול במקומות נוספים - בעיקר הדמית ראש (CT) לבדוק מעורבות ארובות העיניים. סוג זה של סרטן יכול להופיע בשני הצדדים בו זמנית.
באשר לטיפול, הטיפול שהוצע לך (כריתה של הנגע במידת האפשר בתוספת הקרנות מקומיות) יעיל לטיפול במחלה, אך מלווה בסיבוכים מקומיים מההקרנות.
כיום אנו מציעים לטפל בעזרת טיפול המכוון ישירות כנגד תאי הגידול (Rituximab) במקום בהקרנות. טיפול זה ניתן בעירוי תוך-ורידי, כשאחד הפרוטוקולים המקובלים כולל מנה פעם בחודש למשך 4 חודשים. את יכולה לשאול את הרופא שלך (דר' יסעור) ואת ההמטולוג אליו הופנית על אפשרויות טיפול נוספות, משום שמתאימים את הטיפול לכל חולה על פי מאפייניו האישיים.
יתכן שיש קשר בין החלבון הגבוה בשתן לבין הלימפומה, אך התשובה אם כן או לא תתקבל בברור המעורבות הכלל גופית, שיערוך לך ההמטולוג.
את מוזמנת לשאול שאלות נוספות אם לא ענינו על כל שאלותיך,
החלמה מהירה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' יעקב פאר
אגרונוב רבקה06/11/2009תודה רבה על ההיענות ואני שמחה שהצעת לי אפשריות טיפול נוספות
אני אתייעץ לגבי זה עם הרופא שלי.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)