מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה של העיןענת16/12/2009
שלום לכם רופאים יקרים.
שמי ענת ואני מתגוררת בניו יורק. לפני חצי שנה אובחנה אצלי מלנומה של העין. נותחתי אצל דוקטור תיאודור פינגר. אני נמצאת במעקב תחת השגחתו של ד"ר פינגר. מודה לאל שהכל בסדר. הגידול הצטמק לגודל שבין 2-3 ס"מ. וכמו שהרופא אומר הגידול מת. אני אמורה לעבור בקיץ לייזר לתחום את איזור הגידול . רציתי לשאול את דעתכם על הטיפול הזה בלייזר. והאם הוא נעשה בארץ?
אודה אם תענו לי על שאלתי.
בהוקרה
ענת שושן .
ניו יורק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלייזר לאחר טיפול בבראכיתרפיה
פרופ' יעקב פאר16/12/2009שלום ענת,
אנו שמחים לשמוע שטופלת ושאת מרוצה.
לא פרטת מאיזה גודל ראשוני הצטמק הגידול ל-2-3 מ"מ. לא פרטת אם זה גובה או קוטר בסיס, וגם לא את הסיבה לביצוע הלייזר המתוכנן.
ככל, אין אנו מטפלים במלנומות בלייזר, אלא בלוחיות ראדיואקטיביות של רוטניום (לוחיות שמסיבות בירוקרטיות לא נמכרות בארה"ב לבתי החולים - הם משתמשים בלוחיות עם יוד ראדיואקטיבי).
יש מקומות בהם בנוסף להקרנה המקומית מחוץ לעין פנימה, מוסיפים טיפול בלייזר אל פסגת הגידול בתוך העין. אין הוכחה ברורה שטיפול משולב זה יעיל יותר או נחוץ, ואם הוא מבוצע, הוא מבוצע בד"כ בסמוך לטיפול בהקרנה.
לפעמים אם מופיעה רטינופתיה מההקרנה מטפלים בלייזר. זה טיפול שמחליטים עליו רק אם מופיעה הרטינופתיה ומטפלים תוך זמן קצר - ימים.
אנא שתפי אותנו בסיבה לטיפול לייזר מתוכנן חודשים רבים מראש.
חג אורים שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לתשובתך
ענת17/12/2009לכבוד פרופסור יעקב תאר.
תודה רבה על תגובתך המהירה.
ובכן. כמו שציינתי קודם שמי ענת אני בת 45 ואני מתגוררת בניו יורק.אובחן בעין ימין שלי גידול שנקרא CHOROIDAL TUMOR . הגידול היה בגובה של 4.7 מ"מ. נותחתי ע"י דוקטור פול תיאודור פינגר. הושתל לי מתחת לגידול כובעון מזהב שנקרא PLAQUE . הכובעון הכיל זרעים רדיואקטיבים שטופטפו במשך השבוע לתוך הגידול וזרעים אלו המתו את הגידול. הכובעון היה בקוטר הגידול. לאחר שבוע הוצא הכובעון בניתוח. אציין ששני הניתוחים היו בהרדמה מליאה.
מאז שנותחתי ועד עכשיו עברה חצי שנה. תודה לאל אני מרגישה טוב וכן לפי הרופא הניתוח הצליח בכך שתאי הגידול הומתו לחלוטין.
אני נמצאית במעקב של כל שלושה חודשים אצל דוקטור פינגר המעקב יהיה במשך חמש שנים הבאות. לפי התרשמות הרופא לאחר הצילומים שעשה לי לפני כשבוע הגידול הצטמק לכדי גודל של 2-3 מ"מ .ובכן הרופא הציע לי לעבור לייזר לתחום את הגידול שהצטמק . הלייזר נועד למנוע ממני שלא אאבד ראיה בעין הפגועה כתוצאה מהקרינה שקיבלתי במשך שבוע. לפי טענתו של הרופא שלאחר חמש שנים מהניתוח יש אפשרות שהראיה שלי תחלש וגם חלילהאולי אאבד את הראיה. אם מצב זה קורא מזריקים חומר לעין אחת לחודשיים.או פעם אחת לתחום את העין בלייזר. אציין שהראיה שלי לא נפגעה בכלל לאחר הניתוח.שאלתי האם אתם ממליצים לחולים בארץ טיפול לייזר לאחר הניתוח.? תודה רבה ענת שושן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בליזר לאחר בראכיתרפיה
פרופ' יעקב פאר17/12/2009ענת שלום,
כפי שכבר רשמתי, אנו מטפלים בלייזר רק לאחר הופעת רטינופתיה מהקרינה.
עם זאת, פול פינגר הוא אונקולוג עיניים מנוסה ואת יכולה לסמוך על שיקול דעתו.
חג אורים שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)