מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטות קשות בעיןחן20/03/2011
פרופ' יעקב פאר
שלום,
לקח לי הרבה זמן להשיג את התיק הרפואי מהארכיון...
אני היום בת 21 וכמו שכתבתי לפני 3 חודשים גדל לי גוש בעין- בעפעף.
לפני כ6 שנים היה לי בשני העיניים ממצאים שנראו חיצונית ממש דומה לעכשיו.
אז הממצא היה: כליזיון בעפעף עליון ומטרת הניתוח היתה: סילוק הלזיה.
כרגע אני מחכה לתור אצל הרופאה שניתחה אותי בעבר.
אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה כליזיון ולזיה והאם יש קשר לגידול?
בתודה רבה מראש!
חן
תודה רבה על המענה בפניה הקודמת
מצ"ב הפניה:
שלום,
לפני כ6 שנים היה לי "הצטברות רעלים" בשני העיניים עשו לי ניתוח בשינהם יחד ואמרו לי שמכיוון שחיכיתי זמן רב הרעלים התקשו וגידלו עוד חלקים..מעין פרי הפטל ככה אז אמרו לי.. (הבליטות היו בהתחלה רכות ועם הזמן התקשו..) ולכן לא בטוח יצליחו להוציא את הכל והגיוני שזה יתפתח/יצמח שוב (הייתי ממש נראית כמו הגיבן מנוטרדאם)
בחודש האחרון זה חזר לי שוב וזה הולך וגדל ומתקשה, כרגע אני מנסה לקבוע תור לאותה רופאה שטיפלה בי בעבר.
אימי חוששת שישנו קשר לסרטן, היא לקויית ראייה מלידה 83% ולכן כל נושא העיניים מאוד רגיש אצלנו במשפחה..
חן שלום,
למרבה הצער, אין באפשרותי לעזור לך עם תאור כל כך רחוק מתאור רפואי כלשהו.
לא ברור לי כלל מהי אותה "הצטברות רעלים" ולא איזה ניתוחים עברת.
אפילו לא ציינת את גילך, דבר שחשוב לקביעת סל המחלות האפשריות.
אנא חפשי בבית מכתב סיכום רפואי ותעתיקי ממנו מונחים כדי שאפשר יהיה להבין באיזה מחלה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות קשות בעין - תגובה
פרופסור שחר פרנקל20/03/2011שלום חן,
כפי שכתבנו כאן פעמים רבות, כלזיון הוא דלקת בעפעף שנובעת מסתימת בלוטות החלב שבין הריסים. זו דלקת שיכולה לחזור, במיוחד אם לא מקפידים על הסרת איפור.
חזרה לאחר 6 שנים לא צריכה להוות סיבה לדאגה.
חזרה פעם אחר פעם באותו המקום בדיוק, תוך תקופה קצרה, צריכה להדליק נורה אדומה לחשוב שלא מדובר בכלזיון אלא בבגידול ממאיר בעפעף, שמקורו באותן בלוטות. במקרים אלה חשוב בעת הניתוח לפתיחת ה"כלזיון" החוזר הזה, לשלוח דגימה לפתולוג עיניים מומחה (פרופ' פאר ודר' פרנקל בהדסה, או פרופ' רוזנר בתה"ש - דר' לוי מסורוקה נמצא כעת בחו"ל). זה גידול יחסית נדיר, אך פתולוגים של עיניים מודעים לו, ומחפשים אותו.
את יכולה להרגיע את אמא בעודך ממתינה לבדיקת רופאת העיניים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושה שמשהו מציק לי בתוך העין
נקודת חן בלחמית העין- בת 30
נבוס בשתי העיניים מה השלבים לקביעת ניתוח?
כתם מעל אישוני העיניים האם מסוכן?
נקודה חומה בהירה שלא נעלמת בעין
כתם בעין - מה המשמעות והאם צריך לבדוק?
פיגמנט או נקודת חן בלובן העין אצל ילד בן 5
נגע בלחמית אצל ילדה בת 12
נקודה חומה בעין שמאל מה ניתן לעשות
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)