ocular primary melanoma

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocular primary melanoma
    ורד
    30/04/2011

שלום,

איך מאבחנים ocular primary melanoma?

האם בדיקות כמו CT ראש או PET-CT שעוברים בגלל בירור אחר מגלות ocular primary melanoma?

אני סטודנטית לרפואה, בשנים הקליניות, ונתקלתי במקרה של חולה עם גרורת מלנומה (אובחן בפתולוגיה), אבל לא מצאנו primary אחר - בבדיקת עור מקיפה היתה תקינה וPET CT היה תקין אף הוא. האם יכול להיות שמקור הגרורה ממלנומה בעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ocular primary melanoma

הוספת תגובה

• ocular primary melanoma - תגובה

פרופסור שחר פרנקל
    01/05/2011

ורד שלום,
    אני מודה לך על הפניה.
    פרופ' פאר ואני נמצאים השבוע בכנס בחו'ל, אחרת הייתי אומר לך לשלוח את החולה ביום שלישי.
    לאור זאת, אנא שלחי את החולה לבדיקת עיניים בהרחבה ועדכני אותי כאן בתוצאות. אם צריך אוסיף אותה למרפאה בשבוע הבא.

בדיקת הבחירה למלנומה מהעין היא בדיקת עיניים
    גרורות יכולות להיות ממלנומה של הלחמית דרך פיזור לימפטי לצוואר ולשאר הגוף, או ממלנומה של הענביה (הנפוצה יותר מזו של הלחמית) לכבד, לראות, לסקרום, ועוד. אלה שתי מחלות שונות בתכלית זו מזו, למרות שיש להן את אותו שם המשפחה: מלנומה. הן שונות גם ממלנומה של העור, אם כי יש דמיון רב יותר בין הלחמית והעור.
    אם היתה לחולה שלך מלנומה בלחמית, רוב הסיכוי שהיית רואה את זה.
    מלנומה של הענביה מחייבת מבט אל תוך העין והשלמת הבדיקה עם בדיקה על קולית של העין. אולטראסאונד.

לא כתבת מאיפה את בארץ ובאיזה בית חולים מדובר, אבל אנחנו המרכז הארצי, ולכן קופות החולים מחוייבות לתת לחולים מכל הארץ התחייבות לבוא אלינו לבדיקות, טיפול, ומעקב, וחייבות גם ליידע את החולנם שאנחנו קיימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך שאלה

ורד
    01/05/2011

תודה על התשובה, אבל אולי לא הבהרתי את עצמי.

לחולה הייתה גרורה של מלנומה בעור (אובחן בפתולוגיה לפי מאפיינים היסטופתולוגיים מקובלים לאיבחון גרורה של מלנומה).
    על מנת לגלות מה המקור ששלח את הגרורה, החולה עברה PET-CT או CT כל גופי (אני לא זוכרת מה רשום בתיק) ובנוסף CT ראש.
    וגם בדיקות עור, אא"ג, גניקולוגיה ואנוסוקפיה.
    כל הבדיקות יצאו תקינות - כלומר לא נמצאה המלנומה שממנה נשלחה הגרורה

השאלה שלי -
    מכיוון שלא מצאנו מקור אחר למלנומה, במידה והייתה מלנומה בעין בלחמית או בענבית -
    1. האם היו רואים את זה בCT ראש או בPET-CT?
    2. אמרת שמלנומה בעין שונה ממלנומה של העור - אם הפתולוג לא ציין משהו שונה לגבי המלנומה, אז סביר שזו לא גרורה ממלנומה של העין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, המשך שאלה - תגובה

פרופ' יעקב פאר
    02/05/2011

ורד שלום,
    אם המלנומה בעין היתה בלחמית, לא היו רואים בהדמיות דבר.
    אם בענביה, אז רק אם היא היתה מעל גודל מסויים.
    מלנומות קטנות קשות מאוד לאיתור בהדמיה שאינה אולטראסאונד של העין.
    שום דבר לא "סביר" עד שבודקים אותו.
    תפנו אותה בבקשה לבדיקת עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו