מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום מתאונהשיקום מתאונה13/08/2011
שלום רב,
לפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים בה נפגע הקרסול שלי בדגש על גיד האכילס שמגביל אותי מבחינת כאב ומתפתחות דלקות באיזור. לפני התאונה הייתי בכושר גופני טוב מאוד, בכל יום ביצעתי הליכה מהירה כשעה. כ-4 חודשים לאחר התאונה ביצעו לי בדיקות שבלט בהן ירידה של מסת השריר בגוף וירידה בחלבון שמופרש מהשריר אל הדם. הרופאים אמרו שזה כתוצאה מהירידה בכושר. לאחרונה הופיעה החמרה במצבי גם במנוחה ואני נשלחת לבדיקות נוספות שיבהירו את מצבי כדי שאוכל לקבל טיפול ראוי ומתאים. נראה כי השיקום יהיה ארוך מהרגיל. עם זאת הגוף שלי משתנה ומאבד מצורתו המעוצבת (אם אפשר לקרוא לזה ככה), השרירים ברגליים נעלמים וכמו כן גם בבטן התחתונה.
אשמח להמלצתכם לפעילות גופנית שתוכל לתרום למסת השריר והעיצוב שלו, שתוכל לאפשר לגוף שלי להתפרק ולשחרר אנדרנלין מבלי לפגוע בקרסול. המליצו לי יוגה אבל נראה שיש שימוש בכפות הרגליים.
בתור מישהי שרגילה לכושר גופני, מאוד קשה לי להיות מוגבלת פיזית.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מתאונה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/08/2011הפגיעה בקרסול אינה מונעת מגוון גדול של עבודת כוח הן על מסת שרירי בפלג גוף עליון והן התחתון.
לפאן האירובי אפשר לעשות אופניים או מכשיר חתירה
יש לבצע עבודת משקולות עם התנגדות גבוהה
הירידה במסת השריר נובעת מהפסקת הפעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שיקום מתאונה14/08/2011אני לא יכולה לבצע פעולות הליכה, אופניים ואף שחייה, לאחר כמה תנועות במים הרגל "לא סוחבת" מבחינת כאב.
איפה אוכל למצוא דוגמא והדרכה לתרגילים שכוללים התנגדות גבוהה ויתאימו לי? לא התעמקתי בזה אף פעם ולרוב עשיתי פעילויות שכוללות רגליים אז אין לי הרבה מושג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר יוני ירום17/08/2011בחדר הכשר אצל המדריך או לחלופין אצל הפיסיותרפיסט/ית המטפלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)