מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע מיניסקוס הצעות לפתרוןאפרת05/09/2012
לפני 4 חודשים בערך קיבלתי מכה בברך מברזל, היו כאבים קטנים התעלמתי בתקווה שזה יעבור אך אחרי שבועיים שלושה הכאבים נהיו חדים יותר והופיעו מים מעל הברך והייתה נפיחות שהגבילה לי את התפקוד היומיומי אפילו הליכה פשוטה הייתה מלווה בכאבים חדים. בקופת חולים האורטופד הוציא לי את המים מהברך עם מחט כמה פעמים ככל שהוא הוציא נוצרו יותר מים . בסופו של דבר קיבלתי הפניה למיפוי עצמות שיצא תקין ובדיקת דם שיצאה תקינה ראומטולוג אישר שזו לא דלקת פרקים. בשורה תחתונה הטיפול שנתנו לי זה רק ארקוקסיה לטיפול בכאבים הברך עדיין נפוחה אומנם המים כבר לא מתרבים אבל יש נפיחות יש כאב והגבלה בתפקוד בנוסף החלו כאבים במפרקים אחרים בגוף כמו כף היד כף רגל והברך השניה הכאבים קלים במקומות הנ"ל. האורטופד שהייתי מטופלת אצלו המליץ על ניתוח אבל שמעתי על דרכים אחרות ולכן הלכתי לררופא אחר לחוות דעת והוא המליץ על פיזיותרפיה והפסקת הארקוקסיה בטענה שהקרע לא גדול. אבל הבוקר ממש היה קשה לי ליישר את הרגל וללכת ולרדת מדרגות. הוא גם המליץ על פעילות ספורטיבית קבועה כגון שחיה .
אני ממש אובדת עצות לא יודעת למי להאמין ופוחדת שהרופא אולי טועה מה אתם ממליצים? (אני לא רוצה לעשות צילום MRI)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניהם כנראה צודקים..
OutBeat05/09/2012הי,
אז הבנת.... חלק גדול מהדברים ברפואה אינם וודאיים ואיך הגוף מתמודד עם פגיעות הוא אחד מהם.
אז ככה, קודם כל MRI היא הדמיה ע"י תהודה מגנטית ללא קרינה. ההדמיה מאוד מדויקת ונותן כלי מצוין לרופאים לדעת מה קורה שם בפנים, אז למה אתה לא רוצה לעשות?? שנית עליך להבין שסחוסי הברכיים בנויים להחזיק הרבה משקל, הרבה אני מתכוונת המון... סחוס תקין יכול להחזיק כטון משקל, אז גם אם יש פגיעה בחלק מהסחוס יש לך עוד ברזרבה.. בגלל זה הרופא הציע לך לחזור לפעילות כי סביר להניח שאם שרירי האזור לא יהיו מוזנחים, כלומר תשקיע באימוני כוח וסיבולת תוכל לעשות מה שאתה רוצה עם מינימום כאבים. כפי ששמת לב צריך פגיע חזקה כדי לעשות נזק... (כמו מוט ברזל למשל..) אימון גופני אינו טראומה כזאת קשה לאזור , ברוב המקרים השרירים יתעייפו הרבה לפני שתוכל לעשות נזק למקום... ואל תשכח לעלום שתאי הגוף שלנו כל הזמן מתים ומתחלפים בחדשים, הגוף אינו סטטי והרקמות משקמות ומתקנות את עצמן.
זה יופי להתחיל במים כי במים אנחנו שוקלים פחות ותוכל לחזק את האזור ללא משקל נוסף... אבל זה לא הסוף, אתה חייב שבלב מסוים להגביר את העומס, לחזור לאדמה ולגרביטציה ולהמשיך את האימונים בחוץ...
ניתוח תמיד אפשר לעשות, אבל גם אחריו תאלץ לחזק את שרירי האזור... אז עדיף לנסות את זה קודם.
כל המחקרים מראים, שספורטאים ומי שמתאמן באופן קבוע מחלים מהר יותר מפציעות מאשר אלו שיושבים כל היום... 4 חודשים זה לא הרבה זמן, אל תהיה בלחץ שעדיין יש נפיחות באזור.. לאט לאט...אבל לא יותר מידי לאט ? ודבר אחרון ודא שאין עליך ק"ג עודפים המכבידים על המפרק..
בברכה,
טל ריינהרץ – נקש
מאמנת כושר, שיקום תזונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התגובה.
אפרת06/09/2012ולגבי הMRI האורטופד לא רצה לתת לי הפניה הוא טוען שאין צורך ולא כדאי .
(לעומת הראומטולוג שכן רצה לשלוח אותי)
אחכ גם שמעתי שזה כן קרינה .
אבל אותי מדאיג שמתחיל לכאוב לי מקומות אחרים והברך השניה טיפה נפוחה גם כן .
בבוקר אני ממש סובלת מכאבים בעיקר בברך שחטפה מכה.
האם את כל זה יסדר הספורט? ואיזה סוג של ספורט את ממליצה להמשיך אחרי השחיה? מכשירי כושר? אירובי ? וכו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה. אפשר עוד פרטים?
OutBeat06/09/2012הי אפרת,
זה לא הספורט שמתקן את הגוף. הגוף שלך מתקן את עצמו בהתאם לפעילות שאת עושה. אני צריכה קצת יותר פרטים... גיל, משקל, גובה, עיסוק. מה היית שגרת האימונים שלך לפני הפציעה??
יום נעים
טל ריינהרץ-נקש
מאמנת כושר שיקום תזונה
050-3222113* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)