מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לקיפוזיס.ניר09/10/2012
שלום, יש לי כמה שאלות.
הייתי אצל אורטופד וגם אצל רופא משפחה והם אמרו שהגב שלי בסדר וכו' פשוט יש לי קיפוזיס מישיבה ממושכת מול המחשב ופשוט אמרו לי ללכת למכון כושר.
עכשיו השאלה הראשונה שלי היא, האם זה מסוכן לבצע תרגילים עם קיפוזיס?
אני מתכוון לכך שהביצוע לא נכון או שיש כאבים בעת הביצוע.
למשל, הטווח תנועה שלי בידיים דיי קצר בגלל הקיפוזיס ואני לא יכול ככל הנראה לעשות סקוואט עם משקל על הגב מבלי שיכאב לי. השאלה שלי האם זה אפשרי לבצע את התרגילים למרות הכאבים שיש בגב העליון במהלך הביצוע? ואיזו מין תרגילים נועדו במיוחד לגב וספציפית לטיפול בקיפוזיס?
אמרו לי שסקוואט ודדליפט הם בהחלט יעזרו מאוד לקיפוזיס אבל השאלה איך לעשות את זה.
אשמח אם תענה לי על השאלות האלה כי אני באמת עייף מהצעות של לפנות למומחים שיבדקו אותי וזה כי כבר הלכתי לרופא משפחה ואורטופד והם אמרו את אותו דבר.
בכל מקרה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקיפוזיס. - תגובה
טל שחר11/10/2012אין שום מניעה לבצע תרגילים עם קיפוזיס,יש להקפיד על ביצוע נכון, ולהמנע מתרגילים הגורמים לכאב ממושך.ממליץ לפנות ולהתייעץ בחדר הכושר עם המדריכים,ולהתאים תוכנית אימון המתאימה לך.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)