כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבד
    רועי
    10/01/2013

שלום רב,
    אני בן 19.5 לפני 3 שנים הייתה לי צהבת מחיידק בכבד ועברתי כריתה והשתלת כבד מתרומה של אונת כבד של אימי.
    אציין שאני בריא בדרך כלל אך בזמן האחרון מרגיש עייפות ורציתי להתחיל באימוני כושר.
    האם יש מגבלות באימונים?
    השאלה שלי היא כי התחלתי להתאמן בחדר כושר באימון מחזורי שהוא משלב אימונים על מכשירים ופעילות אירובית.
    לפי הסבר המאמן שם זה מתאים לאנשים אחרי ניתוח/מחלה כי ציוד הכושר מורכב ממכשירי התנגדות הידרואליים, אשר מספקים ברובם תנועה אגוניסטית ואנטיגוניסטית בחזרה אחת. כל המכשירים משתמשים בכיווץ קונצנטרי (חיובי) בלבד – ללא כיווץ אקצסנטרי (שלילי)
    אחרי פעמיים של אימון הרגשתי כאבים וסחרחורת אבל המדריך טען שזו הרגשה נורמאלית למי שלא התאמן הרבה זמן.
    אני רוצה להתאמן אבל חושש שמחת הניתוח שעברתי אמנם לפני כ 3 שנים זה יזיק לי.
    מצד שני להפסיק לגמרי להתאמן זה יחליש לי את הגוף יותר.
    מה דעתכם?
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבד - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    11/01/2013

שלום רועי
    האם התייעצת עם הרופא שמנהל את כול נושא השתלת הכבד שלך? אם אין מניעה רפואית פעילות גופנית חייבת להמשך. יחד עם זאת עליך לפעול בהתאם ליכולות שלך. על תדחוף את עצמך יתר על המידה ותן דעתך גם על תזונה ראויה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו