מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבדרועי10/01/2013
שלום רב,
אני בן 19.5 לפני 3 שנים הייתה לי צהבת מחיידק בכבד ועברתי כריתה והשתלת כבד מתרומה של אונת כבד של אימי.
אציין שאני בריא בדרך כלל אך בזמן האחרון מרגיש עייפות ורציתי להתחיל באימוני כושר.
האם יש מגבלות באימונים?
השאלה שלי היא כי התחלתי להתאמן בחדר כושר באימון מחזורי שהוא משלב אימונים על מכשירים ופעילות אירובית.
לפי הסבר המאמן שם זה מתאים לאנשים אחרי ניתוח/מחלה כי ציוד הכושר מורכב ממכשירי התנגדות הידרואליים, אשר מספקים ברובם תנועה אגוניסטית ואנטיגוניסטית בחזרה אחת. כל המכשירים משתמשים בכיווץ קונצנטרי (חיובי) בלבד – ללא כיווץ אקצסנטרי (שלילי)
אחרי פעמיים של אימון הרגשתי כאבים וסחרחורת אבל המדריך טען שזו הרגשה נורמאלית למי שלא התאמן הרבה זמן.
אני רוצה להתאמן אבל חושש שמחת הניתוח שעברתי אמנם לפני כ 3 שנים זה יזיק לי.
מצד שני להפסיק לגמרי להתאמן זה יחליש לי את הגוף יותר.
מה דעתכם?
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבד - תגובה
ד``ר יצחק בכר11/01/2013שלום רועי
האם התייעצת עם הרופא שמנהל את כול נושא השתלת הכבד שלך? אם אין מניעה רפואית פעילות גופנית חייבת להמשך. יחד עם זאת עליך לפעול בהתאם ליכולות שלך. על תדחוף את עצמך יתר על המידה ותן דעתך גם על תזונה ראויה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)