מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לספורט לאחר נקע בקרסולחנן12/03/2013
שלום,
לפני משהו כמו 3 וחצי חודשים נקעתי את הרגל נקע קל(יומיים שלושה של נפיחות) ולאחר מכך עבודה הליכה כרגיל,אחרי חודש בתאריך ה1.1.13 סובבתי שוב את הקרסול במהלך משחק כדורגל נקע בדרגה חמורה - לא יכלתי ללכת כמו שצריך משהו כמו שבוע וחצי הייתי בUS ובצילום אמרו לי שיש לי קרעים מיקרוסקופים ברצועות וברצועה באיזור ה"שוק" זה יותר חמור,
קניתי איירקאסט הלכתי איתו במשך משהו כמו שלושה שבועות לאחר מכן יכלתי ללכת כרגיל,אני בטיפולים פיזיותרפיים פעם לשבוע שבועיים,רוב היום העבודה שלי היא עמידה על הרגליים (מעצב שיער) אני רץ על ההליכון בקצב של 9 10 קמש למשך 20 דקות אין כאבים משמעותיים השאלה היא:
מתי אני אוכל לחזור לשחק כדורגל ?
ואם יש איזשהי תחבושת או מגן מיוחד שאוכל להשים על הרגל על מנת לשמור על הקרסול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לספורט לאחר נקע בקרסול - תגובה
רוית למפל12/03/2013היי חנן,
אם אתה כבר רץ על הליכון וחזרת לשגרה אינני רואה סיבה שלא תחזור לשחק כדורגל . אני מניחה שבפיזיותרפיה נותנים לך תרגילים על פיתה ו/או בוסו .
הייתי נמנעת מכל תחבושת שמקבעת את האזור ומונעת תנועה, אלא עושה הכל בהדרגה. יש אופציה נוספת של עבודה עם קינזיו טייפינג המקנה תחושת יציבות ללא קיבוע של המפרק.
שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לספורט לאחר נקע בקרסול - תגובה
ד``ר יצחק בכר12/03/2013שלום חנן
יש הבדל משמעותי בסוג העומסים המוטלים על הקרסול במהלך ריצה על הליכון ובמשחק כדורגל. משחק כדורגל דורש קרסול יציב ומכויל מבחינה סנסומוטורית. שיקום יסודי של הקרסול שיכלול שיפור שיווי המשקל ותרגילים לשיקום תפקוד החיישנים הפרופיוספטיים (Proprioception) יכול ילאפשר לך לחזור באופן הדרגתי לכדורגל.
קח בחשבון שנקיעה חוזרת של אותו קרסול עלול להיות כרוך בטיפול ושיקום ממושכים הרבה יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)