מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרוית ממנחםמנחם20/03/2013
שלום,
תודה על המענה המהיר לשאלה הקודמת.
שאלה נוספת שמטרידה מתאמנים רבים:
האם רצוי לרדת בסקווט עד סוף טווח התנועה? לפי מה שאני מבין, לא רק שזה לא מעמיס על הברכיים, זה אפילו מחזק את המבנים שבהן (4 רצועות למשל).
ההנחה היא שלמתאמן יש את הניסיון והבסיס התנועתי לסקווט.
הייתי שמח לשמוע את המלצתך ואבחנתך בעניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית ממנחם - תגובה
רוית למפל20/03/2013אז ככה...
לכל אחד מאיתנו ישנה אותה אנטומיה - אותם עצמות אותם שרירים, גידים, רצועות וכו..., אך לא כולנו דומים מבחינת מבנה יציבתנו החזקתנו הגופנית מול גרביטציה (= כוח הכבידה). הבדל זה משנה את מאזן הכוחות הפועלים על הגוף הן מבחינת כוח, הן מבחינת שיווי משקל, יציבה והאיזון של הגוף כולו.
עצם כך לכל מתאמן נתייחס באופן אינדיבידואלי לגמרי !
סקווט מלא הוא תרגיל מצוין, עצם העבודה בטווח תנועה מלא ולא חלקי , מפחית מצד אחד עומסים ומצד שני מגביר (אצל חלק).
הייתי נותנת את התרגיל לכל אדם בריא ללא היסטוריה של ברכיים ו/או הגבלה תנועתית באגן - עמוד שדרה לומברי .
בסקווט מלא יש גיוס של כלכך הרבה שרירים - עבודה פונקציונאלית נהדרת .
ישנו חיזוק של שרירי הברך והירך וגם לשרירי הבטן ועמוד שדרה.
אני בעד לבצע תרגילים מורכבים ומסובכים, בתנאי שכל התנאים מתקיימים הן מבחינת טכניקה, שמירה על טווחי תנועה מלאים של המתאמן המבצע והן מבחינת משקל שאינו גבוה מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)